Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Nieodpowiedni dźwięk w słuchawkach.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Michuj

Michuj
  • Amator

  • 28 postów

Napisano 14 maj 2020 - 13:22

Siema!

Dzisiaj złożyłem komputer. Uruchomił normalnie.

Wszystko było git, do póki nie podpiąłem słuchawek.

Słuchawki to HyperX Cloud Alpha. Używam rozgałęźnika dołączonego do zestawu.

Płyta to Asus Prime a320m-k. Raczej wszystkie sterowniki zainstalowane.

Dodam również, że przeniosłem się z Gtx, na Rx od AMD. Na starszej karcie, czyli tym GTX'ie słyszałem wszystko bardzo dobrze, zero problemów. (Nie robiłem formata, stary ssd został nienaruszony i nic z niego nie usuwałem) Natomiast tutaj...

Otóż mój problem wygląda tak :

W słuchawkach brzydki, płytki i pusty dźwięk.

Na YouTube i w panelu sterowania robiłem testy przeznaczone dla słuchawek,

dźwięk który powinien być słyszalny tylko w lewej słuchawce, słyszę w obu.

Natomiast dźwięk, który powinienem być usłyszeć z prawej słuchawki - nie słyszę w ogóle.

 


  • 0

#2 cooger

cooger
  • Too old to die young.

  • 8076 postów
  • 3DMark 06:666

Napisano 14 maj 2020 - 13:25

Ale jaki rozgałęźnik skoro na płycie masz osobne wejście do mikrofonu i wyjście na słuchawki?


  • 0

Ekspert działu: Routery i sprzęt sieciowy / Kącik retro komputerów/ Głośniki, słuchawki i urządzenia audio/ Pełne zestawienie Ekspertów

Zanim wyślesz mi PW z linkiem do Twojego postu zastanów się czy naprawdę go nie widziałem.

Za hajper777: "Nie jestem jakimś mega hejterem żeby jarać sie barwą dzwieku do 100% wydajności"

Poszukuję: Abit BH6, TH7, KG7; Asus: A7M. Masz niepotrzebny stary sprzęt komputerowy (min.13 lat)? Napisz PW.


#3 Michuj

Michuj
  • Autor tematu
  • Amator

  • 28 postów

Napisano 14 maj 2020 - 13:32

Ale jaki rozgałęźnik skoro na płycie masz osobne wejście do mikrofonu i wyjście na słuchawki?

Z jednego wejścia jack, na osobne wejscie do mikrofonu i sluchawek.


Jak coś, to słuchawki działają na telefonie i laptopie.


  • 0

#4 slo1q

slo1q
  • Ultimate Grammar Nazi

  • 905 postów
  • Miejscowość:Tarnów

Napisano 14 maj 2020 - 13:38

Standard we wszelakich HyperX. Rozgałęźnik Ci się spsuł, przechodziłem to już kilka razy.

Zweryfikuj jeszcze, czy na pewno do końca dopinasz wtyki, bo to typowy objaw niepoprawnego kontaktu styków z gniazdem.

 

Napisz do supportu HyperX, najpierw każą Ci odesłać cały zestaw, a po krótkiej wymianie maili na pewno uda Ci się uzyskać jedynie sam rozgałęźnik z dostawą za darmo.

 

Po prostu gdy poproszą o wysłanie całego zestawu, to napisz, że tylko rozgałęźnik jest zepsuty, sprawdzałeś na kilku urządzeniach, np konsoli, telefonie, laptopie i PC, a tylko w przypadku połączenia z PC przez rozgałęźnik występują problemy.

 

Po około tygodniu otrzymasz wspomnianą część.

 

Z doświadczenia wiem również, iż dostępne na rynku "zamienniki" nie działają tak samo, jak oryginalny rozgałęźnik. Nie wiem, jaka jest jego wewnętrzna konstrukcja, ale na innych słuchawki i mikrofon działały mi wujowo.


  • 0

#5 Michuj

Michuj
  • Autor tematu
  • Amator

  • 28 postów

Napisano 14 maj 2020 - 13:43

Standard we wszelakich HyperX. Rozgałęźnik Ci się spsuł, przechodziłem to już kilka razy.

Zweryfikuj jeszcze, czy na pewno do końca dopinasz wtyki, bo to typowy objaw niepoprawnego kontaktu styków z gniazdem.

 

Napisz do supportu HyperX, najpierw każą Ci odesłać cały zestaw, a po krótkiej wymianie maili na pewno uda Ci się uzyskać jedynie sam rozgałęźnik z dostawą za darmo.

 

Po prostu gdy poproszą o wysłanie całego zestawu, to napisz, że tylko rozgałęźnik jest zepsuty, sprawdzałeś na kilku urządzeniach, np konsoli, telefonie, laptopie i PC, a tylko w przypadku połączenia z PC przez rozgałęźnik występują problemy.

 

Po około tygodniu otrzymasz wspomnianą część.

 

Z doświadczenia wiem również, iż dostępne na rynku "zamienniki" nie działają tak samo, jak oryginalny rozgałęźnik. Nie wiem, jaka jest jego wewnętrzna konstrukcja, ale na innych słuchawki i mikrofon działały mi wujowo.

Posiadam też drugi rozgałęźnik, to nie są moje jedyne Alphy. Na każdej robi sie to samo.


Haha, tragedia ze mną... Kabel był źle podpięty. HAHA...

Taki głupi błąd a tyle czasu i nerwów zmarnowane :D

Echhhh... Wybaczcie mi...


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych