Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

5 Piknięć komputera brak obrazu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 ZoreQ

ZoreQ
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 06:19

Witam, otoz mam jeden problem. Nie używałem komputera przez prawie rok i po rocznej przerwie chciałem go włączyć, ale przy włączenie komputera na start jest 5 Piknięć powtarzających się 4 razy i po ok 30 sek. Wentylator zaczyna pracować jakby włączyć 10 odkurzaczy. Co może być tego przyczyną. Dodam jeszcze że odkurzalem delikatnie ten komputer i raz próbowałem podłączyć do telewizora i od wtedy się do zaczęło. Proszę o pomoc. Procesor Intel core i5 Karta graficzna GTX 1050 2gb 2 kości ram po 2GB W tych tematach nie wiem nic, więc nie krytykować/hejtowac tylko proszę o pomoc! Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
  • 0

#2 sebki1

sebki1
  • Maniak

  • 2088 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 17 marzec 2020 - 06:59

Jaka plyta glowna ? pikniecia dlugie czy krotkie ?


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H


#3 ZoreQ

ZoreQ
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 07:14

Jaka plyta glowna ? pikniecia dlugie czy krotkie ?

Płyta główna Intel Q75, a pikniecia długie

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


  • 0

#4 sebki1

sebki1
  • Maniak

  • 2088 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 17 marzec 2020 - 07:18

To jest nazwa chipsetu a nie modelu/producenta plyty :)


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H


#5 ZoreQ

ZoreQ
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 07:22

Masz tutaj jak wyglądają te pikniecia, nie nagrałem ostatniej 5 Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
No to jak nie tamto no to FXN1 Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Płyta główna FXN1 Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
  • 0

#6 sebki1

sebki1
  • Maniak

  • 2088 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 17 marzec 2020 - 07:40

Sprobuj odpalic komputer tylko na 1 kosci RAM - jak nie pomoze to zmien na druga kosc.


Użytkownik sebki1 edytował ten post 17 marzec 2020 - 07:40

  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H


#7 ZoreQ

ZoreQ
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 08:12

Mam 6 wejść na Ram, próbowałem pojedynczo w każdej dalej nic Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Nic nie pomaga masz jakieś inne pomysły ? Albo co może być tego przyczyną? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
  • 0

#8 chrisplbw

chrisplbw
  • Nałogowiec

  • 1742 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 10:34

Najprostszą metodą będzie wymiana baterii CMOS.


  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte Aorus RX580 8GB, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Fortis 3 (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Kryonaut, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Armis AR7X TG RGB,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite


#9 lonialomax

lonialomax
  • Maniak

  • 4300 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 10:36

Z piknięć to wynika błąd procesora. Poodłączaj podzespoły od zasilania i podłącz ponownie.


  • 0

Mobo:  Z370 Aorus Gaming 7 - CPU: i5 9600k@ 5GHz - RAM:16GB  G Skill SniperX F4-3600 C19-8GSXKB - Grafika: GTX 1070 Extreme - Zasilacz: Corsair RM550x - Obudowa Zalman Z3 Plus


#10 ZoreQ

ZoreQ
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 10:36

Tej okrągłej? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
  • 0

#11 lonialomax

lonialomax
  • Maniak

  • 4300 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 10:39

Tak tej okrągłej. Jak masz multimetr to sprawdź jej .napięcie


Użytkownik lonialomax edytował ten post 17 marzec 2020 - 10:39

  • 0

Mobo:  Z370 Aorus Gaming 7 - CPU: i5 9600k@ 5GHz - RAM:16GB  G Skill SniperX F4-3600 C19-8GSXKB - Grafika: GTX 1070 Extreme - Zasilacz: Corsair RM550x - Obudowa Zalman Z3 Plus


#12 chrisplbw

chrisplbw
  • Nałogowiec

  • 1742 postów

Napisano 17 marzec 2020 - 10:39

Tej okrągłej?

No innej tam nie ma :D
  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte Aorus RX580 8GB, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Fortis 3 (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Kryonaut, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Armis AR7X TG RGB,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych