Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Xiaomi router 4 problem z konfiguracją


Najlepsza odpowiedź cooger, 25 styczeń 2020 - 12:10

Ustaw WAN na nowym routerze tak jak na tplink i powinno działać. Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 fingerling77

fingerling77
  • Amator

  • 40 postów

Napisano 25 styczeń 2020 - 09:20

Cześć, kupiłem xiaomi 4 i nie potrafię go skonfigurować, po podłączeniu ukazuje się taki widok i dalej nie idzie. Za pomocą apki też podobnie. Czy mógłby ktoś mi pomóc? Do tej pory miałem starego TP-Linka i ten działa jak należy. Mam światłowód z kablówki GPON i windows 10.

Jak podłączę internet po kablu bezpośrednio do laptopa bez routera TP-Link to internet nie działa, nie wiem w czym problem, działa tylko za pośrednictwem routera, może to coś pomoże w diagnozie problemu.

 

https://zapodaj.net/...1ec29a.png.html


Użytkownik fingerling77 edytował ten post 25 styczeń 2020 - 09:38

  • 0

#2 Raag_

Raag_
  • Nowicjusz

  • 13 postów

Napisano 25 styczeń 2020 - 09:50

Jaką masz końcówkę światłowodową? Masz ją w ogóle?

Możliwe, że masz na TP-Linku wpisane jakieś adresy na stałe. Zaloguj się na niego i sprawdź zakładkę WAN.

 

Konfigurując xiaomi wepnij się kablem bezpośrednio z kompa, nie podłączaj nic więcej i wtedy spróbuj.


Użytkownik Raag_ edytował ten post 25 styczeń 2020 - 09:57

  • 0

#3 fingerling77

fingerling77
  • Autor tematu
  • Amator

  • 40 postów

Napisano 25 styczeń 2020 - 10:40

Sorry nie wiem o jaką końcówkę chodzi, nie bardzo się znam, musisz pisać jak do ucznia:)

 

Jest tak, od modemu światłowodowego kabel do routera xiaomi a z routera do laptopa, konfiguruje a apce na androidzie.

 

Zakładka w tp-linku tak wygląda

 

https://zapodaj.net/...f4a91a.png.html


  • 0

#4 cooger

cooger
  • Too old to die young.

  • 7871 postów
  • 3DMark 06:666

Napisano 25 styczeń 2020 - 12:10   Najlepsza odpowiedź

Ustaw WAN na nowym routerze tak jak na tplink i powinno działać.
  • 0

Ekspert działu: Routery i sprzęt sieciowy / Kącik retro komputerów/ Głośniki, słuchawki i urządzenia audio/ Pełne zestawienie Ekspertów

Zanim wyślesz mi PW z linkiem do Twojego postu zastanów się czy naprawdę go nie widziałem.

Za hajper777: "Nie jestem jakimś mega hejterem żeby jarać sie barwą dzwieku do 100% wydajności"

Poszukuję: Abit BH6, TH7, KG7; Asus: A7M. Masz niepotrzebny stary sprzęt komputerowy (min.13 lat)? Napisz PW.


#5 fingerling77

fingerling77
  • Autor tematu
  • Amator

  • 40 postów

Napisano 25 styczeń 2020 - 13:09

Cooger działa, super, bardzo dziękuję.:)


  • 0

#6 fingerling77

fingerling77
  • Autor tematu
  • Amator

  • 40 postów

Napisano 27 luty 2020 - 10:40

Mam jeszcze jedno pytanie, czemu jak dam na ukryj router w sieci to tracę połączenie w telefonie? Inne urządzenia działają


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych