Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Zbijanie taktowania rdzenia gtx 1660 po msi afterburner


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 jareksen25

jareksen25
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 25 grudzień 2019 - 20:46

Witam, mam taki problem iż po ustawieniu krzywej w msi afterburner w widoczny sposób, w czasie gry np. w bf5 taktowanie tylko przez jakiś czas jest takie jak powinno potem stopniowo spada. Na początku jest prawidłowe 1935, potem np 1920 , 1905 a na koniec 1890. Moje pytanie czym to jest spowodowane ? 

 

10ixuxtpfz5z_t.jpg

 

c1g6vashe4l3_t.jpg

 

 

Mam wrażenie że im większa temperatura tym to bardziej się zbija..


Użytkownik jareksen25 edytował ten post 25 grudzień 2019 - 20:47

  • 0

#2 CrisPell

CrisPell
  • Nałogowy gracz, fanatyk gadżetów

  • 2042 postów
  • 3DMark 06:33476

Napisano 25 grudzień 2019 - 23:56

To jest normalne działanie https://www.geforce....oost/technology

 

Karta bazowe zegary i tak ma sporo niższe wszystko wyżej jest efektem boost (tak jakby OC karty), który jest właśnie zależny od temperatury.


Użytkownik CrisPell edytował ten post 25 grudzień 2019 - 23:58

  • 0

PC: AMD Ryzen R5 2600 4.1GHz 1.3V /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 16GB G.SKILL Aegis 3000MHz CL16 /\ Palit RTX 2060 GamingProOC 6GB  /\ IRDM Pro GEN2 240GB+ 2x 1TB /\ Seasonic Focus 550W /\ SPC Gladius GD8 TG ARGB /\ IIyama x2483hsu-b1 "24" /\ Win10 Pro
Laptop: Lenovo Y580 i7 3630QM /\ GTX660M 1Ghz 2GB /\ 8GB 1600Mhz /\ GoodRAM IRDM Pro GEN2 240GB + 500GB HDD /\ Win10 Pro
Mobilne: Xiaomi Mi 9T 6/128 Black Snapdragon 730, Konsola: PS3 Super Slim CECH4004A 320GB
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth


#3 k0chan

k0chan
  • Maniak

  • 4862 postów

Napisano 04 styczeń 2020 - 13:17

za nisko ustawieś tą krzywą, jak chcesz uzyskać te 1940-50 w boost przy 100% obciążenia to daj na 2030-40, jak coś to napięcie zwiększysz o te 0,025v


  • 0

MB: MSI B450M Bazooka V2 ! CPU: Ryzen 5 3600 @ 4175 MHz, 1,31v , SPC Fera 3 v.2 ! GPU: Palit GTX 1660 6gb Dual ! RAM: 16 GB RAM Crucial Ballistix Sport @3733 MHz cl16 ! SSD: Goodram Iridium Pro 240 GB ! Adata S11 XPG Gammix S11 Pro M.2 Nvme 512 GB ! HDD: 1x 2 TB Toshiba p300; 2x 500 GB Samsung F3 ! PSU: SilentiumPC Supremo L2 550W 80+ Gold





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych