Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

World Of tanks

wot cs world of tanks

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 eQuaLl

eQuaLl
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 05 listopad 2019 - 14:06

Witam 

Mam problem z moim komputerem. Gdy uruchamiam grę a dokładnie Wota i wchodzę do bitwy moje wentylatory szaleją. Prędkość wentylatorów jest na 100%. Chłodzenie zaczyna wydawać dziwne dźwięki po odpaleniu tej gry "syczy". Rozdziałka na której gram to: 1920x1200.

 

Temperatura która pokazana jest w biosie to 32 stopnie. Przez program HWMonitor przy spoczynku komputer osiąga 39 stopni. W grze dochodzi do 80 stopni.

 

Uaktualniłem bios komputera, postawiłem nowy system Windows 10, brak wirusów. Wszystkie sterowniki zainstalowane i uaktualnione do najnowszych. Pasta na procku zmieniona na Thermal Grizzly.

 

Moja specyfikacja: 

Procesor: i7-7700k (nie jest podkręcony) 

Karta graficzna: Zotac GTX 1070Ti

RAM: HyperX 16GB 2133mHz

Płyta główna: MSI z270 Gaming Plus

Dysk: SSD HyperX 120GB 

Dysk M.2 Patriot Helffire 240GB 

Dysk HDD: 1TB Seagate Barracuda

Chłodzenie: SPC Navis 240mm 

Obudowa: SPC Regnum Frosty White RG4TF 

 

Nie wiem co może być przyczyną takiego zachowywania się komputera a dokładnie chłodzenia (wentylatorów). Może to wina aktualizacji gry :/ sam już nie wiem. Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi :)


Użytkownik eQuaLl edytował ten post 05 listopad 2019 - 14:22

  • 0

#2 jakub1t

jakub1t
  • Maniak

  • 2182 postów
  • 3DMark 06:?

Napisano 05 listopad 2019 - 14:44

Ja w wocie mam na starym xeonie/i7 54 stopnie w fuulhd i maks ustawienia . Rozumiem że problem jest z procesorem, a nie gpu?

Tak masz tylko w wot czy innych grach też? Wygląda mi to na uszkodzone chłodzenie, może pompka nie działa, zapowietrzone?
  • 0

SilentiumPC Gladius m20 Gigabyte h55m-s2h Xeon X3440 3.8 1.184V 4R/8W AC freezer 33, micron 2x4gb ddr3 1333/1600mhz. MSI GTX770 gaming , Kingston V300 120gb , WD GREEN 1TB , Pentagram 620w , HP x23LED , Sony str-db780qs , Mordaunt-Short 912 , Sub STX 190A , Creative Xfi ExtreamGamer , Brainwavz  HM5 .


#3 eQuaLl

eQuaLl
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 05 listopad 2019 - 14:56

Ja w wocie mam na starym xeonie/i7 54 stopnie w fuulhd i maks ustawienia . Rozumiem że problem jest z procesorem, a nie gpu?

Tak masz tylko w wot czy innych grach też? Wygląda mi to na uszkodzone chłodzenie, może pompka nie działa, zapowietrzone?

Tak ten problem występuje w Wocie tz. ogólnie komputer głośno chodzi. A czy istnieje jakoś odpowietrzyć tą pompkę? Co do gpu nie mam żadnych zastrzeżeń. Co do ustawień Wota też wszystko jest na fulla.


Użytkownik eQuaLl edytował ten post 05 listopad 2019 - 14:57

  • 0

#4 larson

larson
  • Gaduła

  • 353 postów

Napisano 05 listopad 2019 - 14:58

Problem z chłodzeniem procesora wymiana pasty odpowietrzenie


Użytkownik larson edytował ten post 05 listopad 2019 - 14:59

  • 0

#5 eQuaLl

eQuaLl
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 05 listopad 2019 - 15:03

To chyba najlepszym rozwiązaniem tego będzie założenie innego chłodzenia i wtedy przetestowania komputera? Bo dziwi mnie to, że komputer wchodzi na bardzo wysokie obroty wentylatorów. 


Problem z chłodzeniem procesora wymiana pasty odpowietrzenie

A czy wiesz może jak mogę odpowietrzyć SPC Navis 240mm. Pastę tyle co zmieniłem na nową ma 3 dni.


  • 0

#6 Caman

Caman
  • Dyskutant

  • 175 postów
  • Miejscowość:Zduńska Wola

Napisano 05 listopad 2019 - 16:00

To syczenie o którym piszesz to według mnie na 100% cewki na GPU, mam to samo. Vsync masz włączony lub jakieś ograniczenie klatek? Co do temperatury to 80 stopni na niekręconym 7700k to rzeczywiście trochę za dużo.
  • 0
I5 8600K@5GHz 1,36V + Thermalright Macho Rev. B (2xTY-147a) // Asrock Fatal1ty Z370 Gaming K6 // Zotac GTX 1070 TI Mini +200/300 MHz // Patriot Viper 4 2x8GB 3200 CL16 // Goodram Iridium Pro 240GB + 1TB HDD // OCZ StealthXStream 2 500W // Zalman Z9 Plus

#7 eQuaLl

eQuaLl
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 05 listopad 2019 - 16:42

To syczenie o którym piszesz to według mnie na 100% cewki na GPU, mam to samo. Vsync masz włączony lub jakieś ograniczenie klatek? Co do temperatury to 80 stopni na niekręconym 7700k to rzeczywiście trochę za dużo.

Nie nic nie mam uruchomionego. Tz tak mi sie wydaje wszystko w grze jest na stokowych ustawieniach. 


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wot, cs, world of tanks

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych