Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Procesor nie zrzuca napięć


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 asd1234

asd1234
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 31 październik 2019 - 16:03

Witam, ustawiłem ręcznie taktowanie oraz napięcie, o ile taktowanie spada w idle to napięcie stoi sztywno, w biosie włączyłem c1e oraz eist lecz nic to nie daje. Jakieś propozycje?

 

i7 9700k

Gigabyte z390 gaming x


  • 0

#2 zbiku90

zbiku90
  • Pasjonat

  • 981 postów

Napisano 01 listopad 2019 - 08:23

Voltage Optimization masz włączone? Enhanced Multi-Core Performance masz wyłączone? Możesz też wrzucić screena z Advanced Voltage Settings. Nie miałem do czynienia z tą płytą ale staram się z instrukcji wywnioskować czemu  tak jest.


  • 0

i7 2600K @ 4,8GHz 1,4V ** MSI P67A-C45 (B3) ** Patriot Viper 2x8GB 1866 cl10 ** Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB ** Seasonic G-550 Gold ** SSD ADATA SU800 512GB + HDD 3x500GB ** Cooler Master HAF 912 Plus 2x200mm 2x120mm ** Zalman CNPS10x Performa + Arctic P12 PWM CO ** Samsung S23C650


#3 asd1234

asd1234
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 01 listopad 2019 - 18:19

Enhanced Multi-Core Performance wyłączyłem i reszta na auto, jedyne co zmieniłem to wyżej wymieniłem.

Mój bios wygląda tak https://youtu.be/P5ITKa62TH4


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych