Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

odlączone zasilanie


Najlepsza odpowiedź KamellotK1, 18 październik 2019 - 06:13

Zawsze może coś się stać. Jakieś napięcie po slocie PCIe idzie od płyty głównej dlatego to nie jest typowe zachowanie dla takiej karty z wymaganym dodatkowym zasilaniem. Nie ma zasilania potrzebnego do poprawnego działania karty to karta w taki a nie inny sposób komunikuje o problemie. Jak widzisz czerwone kontrolki w samochodzie (o ile masz prawo jazdy) to też się pytasz na forach czy to jakiś problem czy możesz jeździć dalej? :P

Lepiej wyciągnąć ze slotu nieużywany komponent i zamontować go dopiero w momencie, gdy kupisz ten kabel. Po co kusić los :) Taka czynność zajmie Ci maksymalnie kilka minut a będziesz spokojniejszy.

 

Kabel od integry nie pasuje do żadnego z wyjść na karcie graficznej?

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 klafur

klafur
  • Nowicjusz

  • 14 postów

Napisano 17 październik 2019 - 21:38

Witam , mam takie glupie pytanie, monitor mam podlaczony do integry na procku, wlasciwa karta siedzi w slocie , brak wlasciwego kabla (zapomnialem kupic przed kupnem karty:)), musze jutro kupic, z podlaczonym zasilaniem do karty , nie bylo obrazu z integry, wiec odlaczylem 6+2 od karty, czy cos moze sie z nia stac z braku zasialnia mimo ze korzystam z integry? dodam ze swieci sie czerwona dioda przy wtyczce (czytalem ze to z braku podlaczonego zasilania)


Użytkownik klafur edytował ten post 17 październik 2019 - 21:40

  • 0

#2 KamellotK1

KamellotK1
  • Entuzjasta

  • 731 postów

Napisano 18 październik 2019 - 06:13   Najlepsza odpowiedź

Zawsze może coś się stać. Jakieś napięcie po slocie PCIe idzie od płyty głównej dlatego to nie jest typowe zachowanie dla takiej karty z wymaganym dodatkowym zasilaniem. Nie ma zasilania potrzebnego do poprawnego działania karty to karta w taki a nie inny sposób komunikuje o problemie. Jak widzisz czerwone kontrolki w samochodzie (o ile masz prawo jazdy) to też się pytasz na forach czy to jakiś problem czy możesz jeździć dalej? :P

Lepiej wyciągnąć ze slotu nieużywany komponent i zamontować go dopiero w momencie, gdy kupisz ten kabel. Po co kusić los :) Taka czynność zajmie Ci maksymalnie kilka minut a będziesz spokojniejszy.

 

Kabel od integry nie pasuje do żadnego z wyjść na karcie graficznej?


Użytkownik KamellotK1 edytował ten post 18 październik 2019 - 06:17

  • 0

CPU: AMD Ryzen 3700X + Noctua NH-U12S chromax.black  |  MOBO: Asus ROG Strix X570-E Gaming  |  RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 2x8GB 3200MHz CL16  |  GPU: Gigabyte RTX 2070 Super Windforce 3X 8G  |  m.2 ADATA XPG SX8200 PRO 256GB  |  

PSU: XFX XTR 650W  |  NZXT H500i + 4xCorsair AF 120mm QE


#3 klafur

klafur
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 14 postów

Napisano 18 październik 2019 - 14:58

dzieki za opd, od monitora mam vgai dvi, i z przejsciowka mialem wczesniej vga dvi podlaczone. a na karcie hdmi i disaly porty, ale juz kupielm i wszystko ok,jescze raz dzieki za odp


  • 0

#4 kokosnh

kokosnh
  • Maniak

  • 11555 postów
  • 3DMark 06:24404

Napisano 18 październik 2019 - 16:56

Według mnie bez znaczenia... Karta się nie odpali bez podpiętych kabli (wentylatory mogą się kręcić), dopiero jak wykryje podłączone kable będzie próbować czegokolwiek (przynajmniej tak powinno być). 

 

Fajnie że są diody diagnostyczne na karcie, ale skoro wiesz że odłączyłeś zasilanie, to nie ma się czym przejmować. 

 

Z kartą może się stać coś tylko w przypadku, gdyby dostała przez złącze PCI-e idące bezpośrednio od CPU, lub z 24 pin od zasilacza, a w takim przypadku byłoby i tak po całym PC. 


  • 0

Spoiler




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych