Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Karta graficzna wymaga 8pin+6pin, zasilacz posiada tylko 6pin+6pin - zadziała bez przejściówki?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 uberas

uberas
  • Dyskutant

  • 150 postów

Napisano 10 październik 2019 - 08:37

Karta graficzna wymaga 8pin+6pin, zasilacz posiada tylko 6pin+6pin - zadziała bez przejściówki?
Karta to GTX580, procesor e8400, zasilacz noname 550W. Zdaje sobie sprawę z ryzyka - komputer budowany 4fun z darmowych części, nie wiem tylko czy ta karta ruszy bez tych dwóch pinów?
A, gtx580 jest od gainwarda jeżeli to robi różnice i ok 15% undervolt

Użytkownik uberas edytował ten post 10 październik 2019 - 08:43

  • 0

#2 jakub1t

jakub1t
  • Maniak

  • 2073 postów
  • 3DMark 06:?

Napisano 10 październik 2019 - 08:45

Te dwa dodatkowe piny to masy są z tego co pamiętam. Można to ogarnąć bez przejściówki we własnym zakresie :) dwa kabelki i po sprawie. Piszę tylko tak, że to jest for fun :) metoda druciarska, ale będzie działać.
  • 0

SilentiumPC Gladius m20 Gigabyte h55m-s2h Xeon X3440 3.8 1.184V 4R/8W AC freezer 33, micron 2x4gb ddr3 1333/1600mhz. MSI GTX770 gaming , Kingston V300 120gb , WD GREEN 1TB , Pentagram 620w , HP x23LED , Sony str-db780 , Mordaunt-Short 912 , Sub STX 190A ,  Brainwavz  HM5 .


#3 uberas

uberas
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 150 postów

Napisano 10 październik 2019 - 08:47

Te dwa dodatkowe piny to masy są z tego co pamiętam. Można to ogarnąć bez przejściówki we własnym zakresie :) dwa kabelki i po sprawie. Piszę tylko tak, że to jest for fun :) metoda druciarska, ale będzie działać.


Czyli nawet jeżeli się nie uruchomi to mogę sobie agrafkę podpiąć pod te dwa piny i oszukać kartę?
  • 0

#4 pendzel_3

pendzel_3
  • Nałogowiec

  • 1742 postów

Napisano 10 październik 2019 - 08:48

Będzie działać, nie powinno się tak robić ale .... 


@up powinna się uruchomić normalnie


  • 0

#5 uberas

uberas
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 150 postów

Napisano 10 październik 2019 - 08:54

Okej dzięki za odp spróbuje to zrobić
  • 0

#6 jakub1t

jakub1t
  • Maniak

  • 2073 postów
  • 3DMark 06:?

Napisano 10 październik 2019 - 09:01

Może nie agrafką bo będzie kiepskie połączenie, kabelkiem będzie dużo lepiej, a najlepiej to kabelkiem z pinem (molex).

Tak jak Pendzel napisał, spróbuj bez na początek
  • 0

SilentiumPC Gladius m20 Gigabyte h55m-s2h Xeon X3440 3.8 1.184V 4R/8W AC freezer 33, micron 2x4gb ddr3 1333/1600mhz. MSI GTX770 gaming , Kingston V300 120gb , WD GREEN 1TB , Pentagram 620w , HP x23LED , Sony str-db780 , Mordaunt-Short 912 , Sub STX 190A ,  Brainwavz  HM5 .





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych