Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Wykorzystanie procesora 70% przy chrome

wykorzystanie cpu

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 BloodRelols

BloodRelols
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 16:32

Jako, że jestem zielony w tych sprawach piszę o pomoc, może ktoś będzie wiedział jak to naprawić.

 

 

Mianowicie przy starcie komputera od razu mam 70% wykorzystania procesora, pomimo czekania nic się nie zmienia.Gdy wszedłem w menedżer zadań zobaczyłem, że google chrome wykorzystuje mi ponad 50%, mimo że nie mam włączonej przeglądarki. Wyłączając ten proces wszystko jest w normie, ale przy ponownym włączeniu komputera znowu się pojawia. Gdy jednak usunąłem Chrome problem ustąpił, lecz gdy znowu ściągnąłem było to samo co wcześniej. Jeśli ktoś wie jak to naprawić to proszę o pomoc, z góry dziękuję.


  • 0

#2 sebki1

sebki1
  • Nałogowiec

  • 1876 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 08 wrzesień 2019 - 16:36

Skanowales komputer jakims antywirusem i czyms na robaki np. MalwarebytesAntiMalware ?


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H


#3 BloodRelols

BloodRelols
  • Autor tematu
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 16:39

Skanowales komputer jakims antywirusem i czyms na robaki np. MalwarebytesAntiMalware ?

Tak, skanowałem Malwarebytes. Wykryło coś, usunęło to i bylo dobrze, ale znowu przy ponownym uruchomieniu to samo się działo.


  • 0

#4 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10302 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 08 wrzesień 2019 - 17:01

Zmień przeglądarkę...:) I jeszcze coś.Jeśli usuwałeś przeglądarkę chrome, tylko przez dodaj/usuń, to zdecydowanie za mało. Po takim usunięciu należy dodatkowo kazać wyszukać na komputerze pliki z nazwą Gogle Chrome i wywalić. Następnie to samo zrobić w rejestrze (jako administrator), czyli kazać tam wyszukać i wywalić. Potem dopiero zainstalować jeszcze raz i powinno być dobrze..


  • 1

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#5 3ndurek

3ndurek
  • Maniak

  • 7766 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 17:20

Pobierz i uruchom Farbar Recovery Scan Tool 
Przed skanem zaznacz Addition.txt. Wklej tekst z tych plików na wklejto.pl i daj tutaj linki.

  • 0

#6 BloodRelols

BloodRelols
  • Autor tematu
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 18:22

Zmień przeglądarkę... :) I jeszcze coś.Jeśli usuwałeś przeglądarkę chrome, tylko przez dodaj/usuń, to zdecydowanie za mało. Po takim usunięciu należy dodatkowo kazać wyszukać na komputerze pliki z nazwą Gogle Chrome i wywalić. Następnie to samo zrobić w rejestrze (jako administrator), czyli kazać tam wyszukać i wywalić. Potem dopiero zainstalować jeszcze raz i powinno być dobrze..

Zmiana przeglądarki to w ostateczności. Usuwałem chrome przez revo uninstaller więc powinno wszystko się usunąć.


 

Pobierz i uruchom Farbar Recovery Scan Tool 
Przed skanem zaznacz Addition.txt. Wklej tekst z tych plików na wklejto.pl i daj tutaj linki.

 

Proszę bardzo: 

http://wklejto.pl/762499      Addition

http://wklejto.pl/762508      FRST


Użytkownik BloodRelols edytował ten post 08 wrzesień 2019 - 18:38

  • 0

#7 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10302 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 08 wrzesień 2019 - 18:59

Nie masz racji jeśli chodzi o revo. Gwarantuję ci, że zostawił sporo plików po chrome. Zrób tak jak napisałem. Wynika to z moich doświadczeń z firefox i ten sposób mi pomógł....


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#8 BloodRelols

BloodRelols
  • Autor tematu
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 19:03

Nie masz racji jeśli chodzi o revo. Gwarantuję ci, że zostawił sporo plików po chrome. Zrób tak jak napisałem. Wynika to z moich doświadczeń z firefox i ten sposób mi pomógł....

Okej spróbuję jeszcze raz.
Niestety nadal to samo

Użytkownik BloodRelols edytował ten post 08 wrzesień 2019 - 19:27

  • 0

#9 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10302 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 08 wrzesień 2019 - 20:03

W innych przeglądarkach to samo ? Chrome masz zaktualizowane?


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#10 BloodRelols

BloodRelols
  • Autor tematu
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 20:05

W innych przeglądarkach to samo ? Chrome masz zaktualizowane?

W innych nie ma takiego problemu. Chrome mam zaktualizowane


  • 0

#11 zbiku90

zbiku90
  • Entuzjasta

  • 680 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 20:32

Chrome ma od jakiegoś czasu wbudowany "skaner antywirusowy" który sobie w tle pomału i systematycznie skanuje cały dysk. Nie pamiętam jak to ustrojstwo się nazywa (a nie chce mi się teraz szukać) ale widziałem w akcji ostatnio, jak zaczął mielić dysk HDD to laptop przestał się nadawać do jakiegokolwiek użytku. Rozważ propozycję Jarrino odnośnie zmiany przeglądarki na poważnie, jeśli chodzi o chrome to lepiej już chyba nie będzie. Z najszybszej swego czasu przeglądarki już dawno stał się powolnym i ciężkim kombajnem.

EDIT: W sumie to AVG też mógłbyś sobie darować na windows 10

https://antyweb.pl/w...fender-av-test/


Użytkownik zbiku90 edytował ten post 08 wrzesień 2019 - 20:41

  • 0

i7 2600K @ 4,7GHz 1,35V ** MSI P67A-C45 (B3) ** Crucial Ballistix 16GB DDR3 1866Mhz CL10 ** MSI GTX 970 Gaming @ 1450/7500 MHz ** Seasonic G-550 ** SSD SP S55 120GB + HDD 2 x 500GB ** Cooler Master HAF 912 Plus ** Zalman CNPS10x Performa ** Samsung S23C650


#12 Yahoo.K

Yahoo.K
  • Entuzjasta

  • 746 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 20:45

Spróbuj to wyłączyć o czym pisze zbiku90 https://www.download...dowsie/n/11410/


  • 0

#13 BloodRelols

BloodRelols
  • Autor tematu
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 20:54

Chrome ma od jakiegoś czasu wbudowany "skaner antywirusowy" który sobie w tle pomału i systematycznie skanuje cały dysk. Nie pamiętam jak to ustrojstwo się nazywa (a nie chce mi się teraz szukać) ale widziałem w akcji ostatnio, jak zaczął mielić dysk HDD to laptop przestał się nadawać do jakiegokolwiek użytku. Rozważ propozycję Jarrino odnośnie zmiany przeglądarki na poważnie, jeśli chodzi o chrome to lepiej już chyba nie będzie. Z najszybszej swego czasu przeglądarki już dawno stał się powolnym i ciężkim kombajnem.

EDIT: W sumie to AVG też mógłbyś sobie darować na windows 10

https://antyweb.pl/w...fender-av-test/

Wiem, też właśnie czytałem o tym, że ma wbudowany skaner, ale uważam, że po jakimś czasie powinien wszystko przeskanować i skończyć to skanowanie więc wykorzystanie procesora powinno wrócić do normy, poza tym mam tak od 2-3 dni.


Spróbuj to wyłączyć o czym pisze zbiku90 https://www.download...dowsie/n/11410/

Zrobiłem tak jak było pokazane i nadal bez skutku


  • 0

#14 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10302 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 08 wrzesień 2019 - 21:42

To jednak proponuję zmianę przeglądarki. Długo jechałem na firefox, ale też coś załapałem i nie mogłem sobie poradzić, więc zmieniłem na inną i nie mam problemów.


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#15 BloodRelols

BloodRelols
  • Autor tematu
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 08 wrzesień 2019 - 23:55

To jednak proponuję zmianę przeglądarki. Długo jechałem na firefox, ale też coś załapałem i nie mogłem sobie poradzić, więc zmieniłem na inną i nie mam problemów.

Jeszcze poczekam, może ktoś będzie wiedział jak to naprawić, ale dziękuję Ci bardzo za pomoc.


  • 0

#16 matekow

matekow
  • Entuzjasta

  • 681 postów

Napisano 09 wrzesień 2019 - 05:36

Podobno ostatnia aktualizacja Windows powoduje duże obciążenie procesora na internetech idzie przeczytać, nie zagłębiałem się czy może to mieć związek z Chrome.
  • 0

#17 zbiku90

zbiku90
  • Entuzjasta

  • 680 postów

Napisano 09 wrzesień 2019 - 06:28

@up

https://twitter.com/...948885076815873

Problem z aktualizacją win10 dotyczy SearchUI.exe, a poza tym:

W innych nie ma takiego problemu.

 

@BloodRelols możesz spróbować wyresetować ustawienia przeglądarki:

https://support.goog...r/3296214?hl=pl


  • 0

i7 2600K @ 4,7GHz 1,35V ** MSI P67A-C45 (B3) ** Crucial Ballistix 16GB DDR3 1866Mhz CL10 ** MSI GTX 970 Gaming @ 1450/7500 MHz ** Seasonic G-550 ** SSD SP S55 120GB + HDD 2 x 500GB ** Cooler Master HAF 912 Plus ** Zalman CNPS10x Performa ** Samsung S23C650


#18 BloodRelols

BloodRelols
  • Autor tematu
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 09 wrzesień 2019 - 13:22

@up

Problem z aktualizacją win10 dotyczy SearchUI.exe, a poza tym:

 

@BloodRelols możesz spróbować wyresetować ustawienia przeglądarki:

https://support.goog...r/3296214?hl=pl

Wyresetowanie wątpię, że zadziała, ponieważ instalowałem od nowa przeglądarkę i nawet się nie zalogowałem na nią, a i tak był ten problem.


  • 0

#19 penknife

penknife
  • Nowicjusz

  • 18 postów

Napisano 09 wrzesień 2019 - 16:00

Chrome działa w tle, aby to zmienić wejdź w ustawienia -> zaawansowane -> sekcja system -> ... na działanie w tle Sent from my Lenovo TB3-850M using Tapatalk
  • 0

#20 BloodRelols

BloodRelols
  • Autor tematu
  • Amator

  • 50 postów

Napisano 09 wrzesień 2019 - 17:22

Chrome działa w tle, aby to zmienić wejdź w ustawienia -> zaawansowane -> sekcja system -> ... na działanie w tle Sent from my Lenovo TB3-850M using Tapatalk

Google chrome w ogóle nie ma tam w tych aplikacjach, które można odznaczyć


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych