Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Komputer się nie zawsze włącza czerwona dioda CPU


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 zotaqqv2

zotaqqv2
  • Nowicjusz

  • 10 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 11:47

Cześć, ostatnio złożyłem swój nowy komputer o specyfikacji:
 

 

kKmI1Y.png


  • Procesor - AMD Ryzen 5 3600

  • Karta graficzna - GTX 1060 6gb używany

  • Płyta główna - MSI B450 TOMAHAWK 

  • Ram - G.SKILL 16GB 3200MHz Ripjaws V CL16 Black 

  • Dysk - Patriot 512GB M.2 SSD 

  • Obudowa - SilentiumPC Regnum RG4T Pure Black 

  • Zasilacz - Zasilacz be quiet! System Power 9 500W (80 brozne) 

Zrobiłem wszystkie aktualizacje, chipsetu płyty głównej, karty graficznej, internet i dźwiękówka też ale to mało ważne. Co wyłącze komputer to mam czarny ekran a na płycie głównej świeci się dioda cpu i nie mam pojęcia co jest nie tak. Temperatury w porządku wszystkie wentylatory działają itd. Do tego wrzuce jeszcze ss z hwinfo bo coś mi się z ramami nie zgadza:
 
69jBnL.jpg
 
Z góry dzięki za pomoc!

  • 0

#2 zbiku90

zbiku90
  • Entuzjasta

  • 569 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 12:52

RAMy ok, 1600 to 3200 efektywnie. Bios masz najnowszy dostępny?


  • 0

i7 2600K @ 4,7GHz 1,35V ** MSI P67A-C45 (B3) ** Crucial Ballistix 16GB DDR3 1866Mhz CL10 ** MSI GTX 970 Gaming @ 1450/7500 MHz ** Seasonic G-550 ** SSD SP S55 120GB + HDD 2 x 500GB ** Cooler Master HAF 912 Plus ** Zalman CNPS10x Performa ** Samsung S23C650 ** Windows 10


#3 zotaqqv2

zotaqqv2
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 10 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 13:10

Mam bios 1.90 najnowszy to 1.91 tylko że nie ma go na stronie msi 


  • 0

#4 sword88

sword88
  • Zapaleniec

  • 1099 postów
  • Miejscowość:Słupsk

Napisano 11 sierpień 2019 - 13:21

Spróbowałbym z innymi pamięciami czy problem występuje, sprawdzałeś czy płyta wspiera te które teraz posiadasz?

Użytkownik sword88 edytował ten post 11 sierpień 2019 - 13:22

  • 0

#5 zotaqqv2

zotaqqv2
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 10 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 13:23

Nie sprawdzałem szczerze mówiąc. Innych pamięci nie mam do sprawdzenia niestety :/


  • 0

#6 Yahoo.K

Yahoo.K
  • Entuzjasta

  • 713 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 13:27

Najnowszy bios to 7C02v1A


  • 0

#7 lonialomax

lonialomax
  • Maniak

  • 3956 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 13:45

Twoich pamięci nie ma na liście kompatybilnych ani na stronie MSI i na stronie G. Skill w iście QVL Twoja płyta nie jest uwzględniona. Także na początek zacznij od podmiany RAM.


  • 0

Mobo:  Z370 Aorus Gaming 7 - CPU: i5 9600k@4.8GHz - RAM:16GB  G Skill SniperX F4-3600 C19-8GSXKB - Grafika: GTX 1070 Extreme - Zasilacz: Corsair RM550x - Obudowa Zalman Z3 Plus





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych