Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Lenovo Legion Y520-15IKBN GTA V Scina

lenovo

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciejkaaa96

maciejkaaa96
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 30 czerwiec 2019 - 11:36

Witam 
Może gdzieś już się taki temat pojawił ja nie mogłem znaleźć.
Mianowicie :

Posiadam Laptopa Lenovo Legion Y520-15IKBN 

Procesor Intel core I7-7700HQ 2,8 Ghz 
Grafika : Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB
RAM: Ramaxel 8 GB
HDD: 1 TB

Zainstalowałem GTA V Ustawienia standardowe takie jak po zaraz po instalacji. 
Gra działa dobrze przez pierwsze 5/10 minut, później strasznie ścina i nie można grać. Nie są to ustawienia maksymalne, Gram na zasilaczu, na najwyższych wydajnościach zasilania, bez programów obciążających procesor  
Co może być tego przyczyną ?

Planuję zakupić Dysk SSD:
Samsung 970 Evo Plus NVMe  M.2  500 GB Odczyt:(3500 MB/s, Zapis: 3300Mb/s)
Pamięć Ram: 

Corsair CMK32GX4M2E3200C16 to zestaw dwóch modułów pamięci 2x16 GB DDR4 3200 (PC4-25600)

lub:

G.Skill Memory DIMM 32 GB DDR4-3200

( Tylko nie wiem też czy te Kości zmieszczą się do laptopa )

 

Czy to może pomóc ?

 

Bardzo proszę o pomoc w tym temacie 

 

 

 

Czy to może pomóc ?


  • 0

#2 quickmenter

quickmenter
  • Amator

  • 25 postów

Napisano 30 czerwiec 2019 - 21:50

Dysk SSD zawsze pomoże, 16 GB w przypadku gier na laptopie tez jest wskazane. Jeśli idzie zaś o spadki wydajności może to wynikać z wysokich temperatur, kontrolowałeś to w jakiś sposób? 


  • 0

#3 jakub1t

jakub1t
  • Nałogowiec

  • 1932 postów
  • 3DMark 06:?

Napisano 01 lipiec 2019 - 09:52

Jak kolega wyżej, jeśli dzieje się to po kilku minutach to układ chłodzenia nie wyrabia. Na dzień dobry wymiana pasty pod procem i kartą graficzną.
  • 1

SilentiumPC Gladius m20 Gigabyte h55m-s2h Xeon X3440 3.8 1.184V 4R/8W AC freezer 33, micron 2x4gb ddr3 1333/1600mhz. MSI GTX770 gaming , Kingston V300 120gb , WD GREEN 1TB , Pentagram 620w , HP x23LED , Sony str-db780 , Mordaunt-Short 912 , Sub STX 190A ,  Brainwavz  HM5 .


#4 Kaliber21

Kaliber21
  • Nowicjusz

  • 18 postów

Napisano 01 lipiec 2019 - 19:31

Pobierz hwinfo lub hwmonitor,odpal i idź pograj w to gta,a później wrzuć screena

Użytkownik Kaliber21 edytował ten post 01 lipiec 2019 - 19:32

  • 0

#5 Anomek

Anomek
  • Nowicjusz

  • 13 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 04 lipiec 2019 - 14:49

I czy zauważyłeś jakaś różnice? Mam podobny problem, w niemal identycznej konfiguracji (procek i5), przy czym jeszcze zdarzają się czasem crashe.


  • 0

MSI GTX 1060 Gaming X 6GB, i7-5820k, 16GB RAM






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: lenovo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych