Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

AMD Radeon R7 200 błąd 1603

amd radeon r7 drivers error 1603 błąd 1603

Najlepsza odpowiedź dragon1155, 04 kwiecień 2019 - 17:21

Dobra, panowie, dziękuję wszystkim za pomoc, przeinstalowałem system i ostatecznie pomogło, wszystko śmiga i sterowniki się zainstalowały :) 

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 dragon1155

dragon1155
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 08:05

Cześć, jestem tutaj nowy. Zacznę może od początku.
Wczoraj zachciało mi się zaktualizować sterowniki do mojej karty AMD Radeon R7 260X, niestety. Przy wgrywaniu nowych sterowników wyskakuje błąd 1603 "instalacja nie powiodła się" albo też inna wersja "instalacja powiodła się częściowo" Nie mam już pojęcia, co może być na rzeczy.
Usuwałem sterowniki przez DDU i instalowałem od nowa, bezskutecznie
Microsoft Visual c++ też usuwałem i instalowałem, próbowałem aktualizować także mój Windows 7 64bit, wszystko na nic. Ma ktoś jakikolwiek pomysł? Pozdrawiam
 


  • 0

#2 dragzor

dragzor
  • Pasjonat

  • 871 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 08:48

Z kartą wszystko w porządku?

 

Nie było jakichś zwiech na pulpicie czy w grach?


Użytkownik dragzor edytował ten post 03 kwiecień 2019 - 08:49

  • 0

Ryzen 3700X-X370 Gaming Pro-2x8GB 3200 cl15 TridentZ@3800cl16-EVGA 1080Ti SC-EVGA G2 650W-BQ DR3-Phanteks P300-ASUS MG279Q

 

Ryzen 1700-Prime X370-Pro-2x8GB 3200 cl14 FlareX-Gaming G1 1060 6GB-Focus+ 750W-Fortis 3-TV

Intel 4670k-H97 Fatality-2x8GB 1866 cl9 Sniper-RX 580-Thermaltake SmartSE850W-SCASR1000-SPC Aquarius M60W-LG 27IPS


#3 dragon1155

dragon1155
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 09:23

Wydaje mi się, że nigdy nie było jakiś uchybień albo czegoś nań wskazujących :/
  • 0

#4 jakub1t

jakub1t
  • Maniak

  • 2089 postów
  • 3DMark 06:?

Napisano 03 kwiecień 2019 - 09:32

Kiedyś chyba miałem to samo, ale jak to rozwiązałem to nie pamiętam
https://www.google.c...GZZ3J_h5_a92VKx
  • 0

SilentiumPC Gladius m20 Gigabyte h55m-s2h Xeon X3440 3.8 1.184V 4R/8W AC freezer 33, micron 2x4gb ddr3 1333/1600mhz. MSI GTX770 gaming , Kingston V300 120gb , WD GREEN 1TB , Pentagram 620w , HP x23LED , Sony str-db780 , Mordaunt-Short 912 , Sub STX 190A ,  Brainwavz  HM5 .


#5 dragon1155

dragon1155
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 09:41

Było próbowane z linku wyżej, bez żadnego rezultatu :/ próbowałem nawet instalować z wyłączoną siecią, bo gdzieś znalazłem wzmiankę o tym ale też nic
  • 0

#6 jakub1t

jakub1t
  • Maniak

  • 2089 postów
  • 3DMark 06:?

Napisano 03 kwiecień 2019 - 10:06

Uruchom jako administrator?
  • 0

SilentiumPC Gladius m20 Gigabyte h55m-s2h Xeon X3440 3.8 1.184V 4R/8W AC freezer 33, micron 2x4gb ddr3 1333/1600mhz. MSI GTX770 gaming , Kingston V300 120gb , WD GREEN 1TB , Pentagram 620w , HP x23LED , Sony str-db780 , Mordaunt-Short 912 , Sub STX 190A ,  Brainwavz  HM5 .


#7 dragon1155

dragon1155
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 11:39

Oczywiście, że uruchamiam jako administrator. Jeszcze chciałbym nadmienić, że ze starymi sterownikami z 2016 było wszystko ok, a teraz ani starych nie mam, ani nowych...
  • 0

#8 jakub1t

jakub1t
  • Maniak

  • 2089 postów
  • 3DMark 06:?

Napisano 03 kwiecień 2019 - 12:02

Masz punkty przywracania systemu? Jeśli tak to spróbował bym uruchomić któryś przed datą kasowania sterowników. A jak nie ma to jedynym znanym mi sposobem jest instalacja systemu od nowa. Ale może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł
  • 1

SilentiumPC Gladius m20 Gigabyte h55m-s2h Xeon X3440 3.8 1.184V 4R/8W AC freezer 33, micron 2x4gb ddr3 1333/1600mhz. MSI GTX770 gaming , Kingston V300 120gb , WD GREEN 1TB , Pentagram 620w , HP x23LED , Sony str-db780 , Mordaunt-Short 912 , Sub STX 190A ,  Brainwavz  HM5 .


#9 dragon1155

dragon1155
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 12:29

Właśnie, nie mam :( chciałbym bardzo uniknąć przeinstalowywania systemu, najwyżej w ostateczności
  • 0

#10 MESSER

MESSER
  • Nałogowiec

  • 1979 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 12:48

Na stronie TechPowerUP są z końca 2017 roku dostępne do pobrania 17.9.3 (wer. WHQL).

Co do wcześniejszych wersji, przed instalacją sterowniki wypakowują się do folderu Dysk Lokalny C:( czy inaczej nazwany na którym jest zainstalowany system Windows)/AMD/Win (wersja systemu Windows) 64bit Radeon Software- itp.


  • 0

#11 dragon1155

dragon1155
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 13:03

Instalowałem jakieś z 2018 roku, z takim samym skutkiem. Jest szansa, że zainstalowanie jeszcze starszych coś przyniesie? Jak tylko będę w domu sprawdzę tą stronę:)
  • 0

#12 jakub1t

jakub1t
  • Maniak

  • 2089 postów
  • 3DMark 06:?

Napisano 03 kwiecień 2019 - 13:39

Teraz, są chyba adrenaliny które nie działają, wcześniej były crimsony i te wypróbuj, a na końcu najstarsze catalisty.

https://www.amd.com/...-rad-win-15-7-1

https://www.amd.com/...rad-win-17-11-4

Użytkownik jakub1t edytował ten post 03 kwiecień 2019 - 13:41

  • 0

SilentiumPC Gladius m20 Gigabyte h55m-s2h Xeon X3440 3.8 1.184V 4R/8W AC freezer 33, micron 2x4gb ddr3 1333/1600mhz. MSI GTX770 gaming , Kingston V300 120gb , WD GREEN 1TB , Pentagram 620w , HP x23LED , Sony str-db780 , Mordaunt-Short 912 , Sub STX 190A ,  Brainwavz  HM5 .


#13 dragon1155

dragon1155
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 23:12

Ogólnie jest pewien przełom w tym wszystkim, ponieważ po zainstalowaniu tego
https://www.amd.com/...rad-win-17-11-4
ujrzałem po raz pierwszy komunikat "Twoja karta graficzna jest gotowa do użycia", jednak po ponownym uruchomieniu komputera

dalej wyskakuje komunikat "No AMD graphics driver is installed"...także pytań pojawia się coraz więcej, a odpowiedzi mniej :( 


  • 0

#14 MESSER

MESSER
  • Nałogowiec

  • 1979 postów

Napisano 04 kwiecień 2019 - 07:52

Coś w systemie nie halo, albo dysk twardy w miejscu gdzie instalujesz sterowniki ma "czarną dziurę".

Zobaczy stan dysku  programem CristalDiscInfo.

A sprawdzałeś czy masz poprzednią "paczkę" z sterownikami w w/w folderze ( instalator powinien ruszyć po dwuklik-u LP myszy na setup.exe)?


  • 1

#15 dragon1155

dragon1155
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 04 kwiecień 2019 - 12:12

0GBN4R3.jpg

 

A co do poprzedniej paczki, to tak, próbowałem ręcznie odpalić instalator, czy bezpośrednio nawet dany sterownik, usuwałem te paczki no ale cokolwiek z tych rzeczy nawet nie drgnęło


  • 0

#16 mufasa

mufasa
  • Pasjonat

  • 876 postów

Napisano 04 kwiecień 2019 - 13:52

sprawdź na innym kompie albo w serwisie

to wygląda na nagły zgon tej grafy


Użytkownik mufasa edytował ten post 04 kwiecień 2019 - 13:53

  • 0

#17 dragon1155

dragon1155
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 04 kwiecień 2019 - 17:21   Najlepsza odpowiedź

Dobra, panowie, dziękuję wszystkim za pomoc, przeinstalowałem system i ostatecznie pomogło, wszystko śmiga i sterowniki się zainstalowały :) 


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: amd, radeon, r7, drivers, error 1603, błąd 1603

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych