Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Komputer nie widzi sieci ethernet

ethernet lan motherboard

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mixon1212

Mixon1212
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 28 marzec 2019 - 14:05

Hej ;)
Kupiłem wczoraj komputer - wszystko zamontowane, nowy windows 10 zainstalowany, ale nie mogę się połączyć z siecią przez ethernet. Kabel podłączony, diody się świecą. Testowałem kabel na innym laptopie - wszystko działa. Szukałem jakiś sterowników - zainstalowałem te z płyty dostarczonej razem z płytą główną, lecz to nic nie dało. Dodam, że ipconfig wyświetla jedynie "Windows IP Configuration" i nic więcej nie ma.

 

1.Konfiguracja komputera: Motherboard - Gigabyte Z390 GAMING X, procesor Intel Core I5 9400F.

2.System operacyjny: Windows 10 64 bit

3.Zmiany wprowadzone w systemie i sprzęcie przed wystąpieniem kłopotów: Nowy komputer

4.Używany program antywirusowy: brak

5.Wykonane czynności w celu naprawy problemu: To co wyżej, test czy na innym laptopie działa, reinstall windowsa, jakieś dzikie komendy z indyjskich filmów na ytb których nie jestem już w stanie wymienić, instalacja sterowników płyty głównej

6.Informacje dodatkowe: Posiadam jeszcze takie coś jak Asus Ac1200 Wireless-Adapter, podłączone do PCI Express, lecz ta karta potrzebuje podłączenia jakiś pinów nazwanych USB, a ja tego nie widzę u mnie na płycie i nie wiem jak to podłączyć :/


  • 0

#2 chrisplbw

chrisplbw
  • Nałogowiec

  • 1574 postów

Napisano 28 marzec 2019 - 14:19

http://www.gigabyte....ng_x#support-dl


  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte G1 RX470 4GB, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Scythe Mugen 2 rev. B (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Gelid Extreme, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Zalman Z11 Plus,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite


#3 Mixon1212

Mixon1212
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 28 marzec 2019 - 14:47

Domyślny installator najwyraźniej źle mi to instalował. Teraz gdy ręcznie zainstalowałem część "chipset" - karta sieciowa Asus zaczęła działać. Sterowników Lan dalej nie mogę zainstalować -
 

 

cannot install drivers. no intel® adapters are present in this computer

Może teraz gdy mam w końcu internet - jakiś automatyczny "updater" intela/windowsa zaaktualizuje mi to. W każdym razie dzięki :)


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ethernet, lan, motherboard

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych