Dobór karty sieciowej WiFi PCI-E
Napisano 28 marzec 2019 - 11:51
Napisano 28 marzec 2019 - 12:50
Karta 1200 czy 1300 to i tak 867 po 5GHz. Nie ma żadnych szans na przepchniecie 600Mbps. Nawet 300Mbps już w średniej odległości od routera jest słabo osiągalne, a w Twoim przypadku ze względu na umiejscownienie anten tym bardziej. Spójrz na wykres:
Nawiasem mówiąc to lepiej byłoby postawić jakiegoś klienta AC (router z trybem klient, z wyłączonym NATem i DHCP) na biurku i ethernetem podłączyć go do kompa.
Ekspert działu: Routery i sprzęt sieciowy / Kącik retro komputerów/ Głośniki, słuchawki i urządzenia audio/ Pełne zestawienie Ekspertów
Zanim wyślesz mi PW z linkiem do Twojego postu zastanów się czy naprawdę go nie widziałem.
Za hajper777: "Nie jestem jakimś mega hejterem żeby jarać sie barwą dzwieku do 100% wydajności"
Poszukuję: Abit BH6, TH7, KG7; Asus: A7M. Masz niepotrzebny stary sprzęt komputerowy (min.13 lat)? Napisz PW.
Napisano 28 marzec 2019 - 14:29
Nawiasem mówiąc to lepiej byłoby postawić jakiegoś klienta AC (router z trybem klient, z wyłączonym NATem i DHCP) na biurku i ethernetem podłączyć go do kompa.
Ok... dzięki za odpowiedz a mógłbyś dać jakiś przykład takiego routera? bo szczerze powiedziawszy nie jestem za bardzo oblatany w tego typu sprzęcie, ten Archer z wykresu wyżej? czy znajdzie się coś lepszego/tańszego
Użytkownik pendzel_3 edytował ten post 28 marzec 2019 - 14:33
Napisano 28 marzec 2019 - 14:42
Ekspert działu: Routery i sprzęt sieciowy / Kącik retro komputerów/ Głośniki, słuchawki i urządzenia audio/ Pełne zestawienie Ekspertów
Zanim wyślesz mi PW z linkiem do Twojego postu zastanów się czy naprawdę go nie widziałem.
Za hajper777: "Nie jestem jakimś mega hejterem żeby jarać sie barwą dzwieku do 100% wydajności"
Poszukuję: Abit BH6, TH7, KG7; Asus: A7M. Masz niepotrzebny stary sprzęt komputerowy (min.13 lat)? Napisz PW.
Napisano 28 marzec 2019 - 22:11
Archer nie, ja mam jakiegoś Totolinka ale stary model, trzeba poszukać.
Znalazłem coś takiego:
https://www.x-kom.pl...b-dualband.html
Niby ma obsługę trybu Access Point Client oraz RJ-45 10/100/1000, możliwy czy szukać czegoś innego...?
@up
.....jeszcze pytanie o PLC, warto w to się pakować?, teoretycznie mógłbym spiąć adaptery na jednej fazie bo mam dobry dostęp do skrzynki więc wyprowadzić gniazdo sparowane z gniazdem w pokoju docelowym to dla mnie nie problem, pytanie tylko jak ze stabilnością takiego połączenia, no i ew. transferami na poziomie przynajmniej 300Mbps, osiągalne? czy odradzacie?
https://www.x-kom.pl...zt-gniazdo.html
Napisano 29 marzec 2019 - 07:13
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych