Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problem z uruchomieniem Call of Duty 2 na Windows 10


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 adi777

adi777
  • Dyskutant

  • 202 postów
  • Miejscowość:Nowe Miasto nad Wartą

Napisano 11 marzec 2019 - 19:51

Witajcie, wiecie jak uruchomić Call of Duty 2 na Windowsie 10? Szukałem już wielu sposobów, ale nic nie działa.

Wersja Steamowa.


Użytkownik adi777 edytował ten post 11 marzec 2019 - 20:12

  • 0

#2 chrisplbw

chrisplbw
  • Zapaleniec

  • 1372 postów

Napisano 11 marzec 2019 - 20:17

Wychodzę z założenia, że jeśli mam oryginał i nie działa, a "prawda admina, tryby zgodności etc."  nie pomagają, to trzeba ratować się "witaminami".


  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte G1 RX470 4GB 1230/6600@1300/7000, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Scythe Mugen 2 rev. B (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Gelid Extreme, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Zalman Z11 Plus,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite


#3 adi777

adi777
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 202 postów
  • Miejscowość:Nowe Miasto nad Wartą

Napisano 11 marzec 2019 - 20:51

Wychodzę z założenia, że jeśli mam oryginał i nie działa, a "prawda admina, tryby zgodności etc."  nie pomagają, to trzeba ratować się "witaminami".

 

Ratowałem się ,,witaminami'', też nie działają, nie mam pojęcia, o co chodzi. Szkoda, chciałem sobie przypomnieć tę świetną grę :(


  • 0

#4 k0chan

k0chan
  • Maniak

  • 4714 postów

Napisano 12 marzec 2019 - 09:45

spróbuj z inną witaminką, w sieci piszą, że to jednak pomaga


  • 0

MB: Asus P8P67-M ! CPU: I7 2600 (3,9 GHz) ! GPU: Inno3d GTX 1060 3GB Compact (uv 0,931v, boost 1920MHz) ! RAM: 8GB RAM @1866 MHz ! SSD: Goodram Iridium Pro 240 GB ! HDD: 1x 2 TB Toshiba p300; 2x 500 GB Samsung F3 ! PSU: SilentiumPC Supremo L2 550W 80+ Gold

 


#5 40rozbojnik

40rozbojnik
  • Entuzjasta

  • 652 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 12 marzec 2019 - 09:56

Dokładnie. Sam miałem podobny problem z Crysisem kupionym na Originie. Nic nie pomogło oprócz odpowiedniej "witaminki".

https://answers.micr...e8-0fea38aaacdb


  • 0

Ryzen 5 1600, MSI B350 PC MATE, GOODRAM IRDM 2*8GB DDR4 2400MHz@3000MHz, Sapphire RX580 Nitro+ 8GB OC, GOODRAM IRIDIUM PRO 240GB, 1.5 TB Hitachi+Seagate, Chieftec Force Series 650 W, SPC Pax M70 V2


#6 adi777

adi777
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 202 postów
  • Miejscowość:Nowe Miasto nad Wartą

Napisano 12 marzec 2019 - 22:58

Nie mogę zainstalować patcha 1.3, wyskakuje jakiś błąd w stylu - upewnij się, że gra jest poprawnie zainstalowana, czyli pewnie mam najnowszą wersję. Nic, kombinuję dalej.

Po ściągnięciu i skopiowaniu pliku 1.3 Eng noCD fix wyskakuje błąd systemu - Nie można kontynuować wykonywania kodu, ponieważ nie znaleziono obiektu mss32.dll. Ponowne zainstalowanie programu może rozwiązać ten problem.


Po zrobieniu tych wszystkich rzeczy uruchamiam ikonkę Call of Duty 2, wyskakuje błąd - Application error - Failed to find Steam.


Odinstalowałem wersję ze Steama, zainstalowałem tę mniej legalną, skopiowałem plik 1.3 Eng noCD fix, jakimś cudem udało się zainstalować patcha 1.3, i dalej du*a, ale nie poddam się, będę walczył tak długo, aż nie skonam.


Zainstalowałem program AdminControll, gra się uruchomiła, pozmieniałem opcje graficzne, musi być ustawiony DirectX 7, przy 9 gra się wyłącza, ładuje się pierwsza misja, filmik, ładowanie po filmiku, komunikat - proszę kliknąć myszką, klikam, po czym gra wychodzi do pulpitu. Masakra.


Użytkownik adi777 edytował ten post 12 marzec 2019 - 18:43

  • 0

#7 chrisplbw

chrisplbw
  • Zapaleniec

  • 1372 postów

Napisano 13 marzec 2019 - 08:00

No masakra niestety. Po info jak Diablo weszło na GOG myślę odpalę sobie Platynkę z 2000r. z nastawieniem że będą cyrki, że trzeba podmieniać pliki. A tu zonk - gra ruszyła bez zająknięcia :)

Tak samo kupiłem  AC:Black Flag fajnie się gra - druga sekwencja zwis, wywalenie GPU (brak sygnału), reset i tak za każdym razem - a gra stara nie jest - pomogło wyłączenie AA w opcjach.

 

Wracając do tematu w sieci jest tyle sposobów, że chyba trzeba przerabiać jeden po drugim, ale dopiero teraz wpadłem na pomysł, że jak wrócę do domu to sprawdzę COD1 i dodatek United Offensive - jak coś wymyślę dam znać.


  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte G1 RX470 4GB 1230/6600@1300/7000, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Scythe Mugen 2 rev. B (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Gelid Extreme, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Zalman Z11 Plus,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite


#8 adi777

adi777
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 202 postów
  • Miejscowość:Nowe Miasto nad Wartą

Napisano 13 marzec 2019 - 15:48

Wracając do tematu w sieci jest tyle sposobów, że chyba trzeba przerabiać jeden po drugim, ale dopiero teraz wpadłem na pomysł, że jak wrócę do domu to sprawdzę COD1 i dodatek United Offensive - jak coś wymyślę dam znać.

 

Dzięki.


Użytkownik adi777 edytował ten post 13 marzec 2019 - 15:48

  • 0

#9 chrisplbw

chrisplbw
  • Zapaleniec

  • 1372 postów

Napisano 13 marzec 2019 - 17:47

https://www.dropbox....D2SP_s.exe?dl=0

Jak w innych witaminach podmieniasz coś jeszcze to daj znać.


  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte G1 RX470 4GB 1230/6600@1300/7000, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Scythe Mugen 2 rev. B (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Gelid Extreme, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Zalman Z11 Plus,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite


#10 adi777

adi777
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 202 postów
  • Miejscowość:Nowe Miasto nad Wartą

Napisano 13 marzec 2019 - 19:27

https://www.dropbox....D2SP_s.exe?dl=0

Jak w innych witaminach podmieniasz coś jeszcze to daj znać.

 

Ogólnie teraz mam zainstalowanego patcha 1.2, taka wersja widnieje w menu gry, nie wiem dlaczego, ale nie mogę zainstalować wersji 1.3, chociaż pewnie nic by to nie zmieniło. Na razie nic nie podmieniałem.


Zainstalowałem inną wersję, i wyskakuje mi Call of Duty Console, i - 


„toggleconsole” nie jest prawidłowym kluczem „toggleconsole” nie jest prawidłowym kluczem nie można wykonać exec language.cfg

 

Error during initialization:

Failed to initialize renderer: version mismatch.

Użytkownik adi777 edytował ten post 13 marzec 2019 - 19:28

  • 0

#11 chrisplbw

chrisplbw
  • Zapaleniec

  • 1372 postów

Napisano 13 marzec 2019 - 19:55

Ten exe ode mnie działa czy nie? jest z wersji 1.3


  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte G1 RX470 4GB 1230/6600@1300/7000, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Scythe Mugen 2 rev. B (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Gelid Extreme, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Zalman Z11 Plus,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite


#12 adi777

adi777
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 202 postów
  • Miejscowość:Nowe Miasto nad Wartą

Napisano 13 marzec 2019 - 21:37

Ten exe ode mnie działa czy nie? jest z wersji 1.3

 

Jest tak, jak było wcześniej, czyli ładuje się misja, klikam myszką i wywala do pulpitu. Chyba jednak sobie dam spokój.


  • 0

#13 chrisplbw

chrisplbw
  • Zapaleniec

  • 1372 postów

Napisano 14 marzec 2019 - 07:41

poszukaj czegoś takiego Call of Duty 2 1.3 Repack Mr DJ działa na 100%


  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte G1 RX470 4GB 1230/6600@1300/7000, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Scythe Mugen 2 rev. B (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Gelid Extreme, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Zalman Z11 Plus,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite


#14 adi777

adi777
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 202 postów
  • Miejscowość:Nowe Miasto nad Wartą

Napisano 14 marzec 2019 - 18:17

poszukaj czegoś takiego Call of Duty 2 1.3 Repack Mr DJ działa na 100%

 

Zainstalowałem tę wersję, niestety, nie działa. Uruchamiam jako administrator, tryb zgodności z XP Service Pack 2, 3, Windows 7,  8, i nic. Uruchamiam też w trybie bezpiecznym, bo gra zawsze się o to pyta, później bez tego trybu, nic. Ehh...


Użytkownik adi777 edytował ten post 14 marzec 2019 - 18:17

  • 0

#15 chrisplbw

chrisplbw
  • Zapaleniec

  • 1372 postów

Napisano 15 marzec 2019 - 17:31

weź jeszcze pogrzeb coś w ustawieniach sterownika nvidia czy co tam masz, wyłącz AA albo coś


  • 0

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte G1 RX470 4GB 1230/6600@1300/7000, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Scythe Mugen 2 rev. B (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Gelid Extreme, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Zalman Z11 Plus,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych