Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Far cry 5 pod mojego kompa - oczekiwania vs rzeczywistość


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 under555

under555
  • Bywalec

  • 90 postów

Napisano 17 luty 2019 - 21:27

Hej, sprawa jest co najmniej dziwna albo ja czegoś mooocno nie ogarniam.
 
Mam PCta (jeszcze nie podkręconego itp. ale pomimo to do słabych nie należy)
2x8 GB DDR4 3000Mhz (czy tam 3200Mhz) (stockowo mają 3466 ale coś pokręciłem)
I5 8600k stock. 4.2 max 80 stopni (bo jeszcze nie ogarnąłem chłodzenia dobrze)
zotac amp extreme 1080ti stock
w 10 pro 64 UEFI (oryginalny)
SSD szybki na sata
 
monitor Asus 144Hz 1440p z Gsync
 
 
Jedyne co w panelu nvidia grzebałem to (preferuj maxymalną wydajność)
 
NA YT na setupie jak mój ludzie mają 100FPS sztywno ale wszystko na ULTRA
 
U mnie w sumie takie ustawienia wysokie/czasami średnie i jest 100 FPS ale dropy bywają spore wiec coś ewidentnie nie gra
 
Podzespoły są sprawne
Throttlingu nie ma na pewno (bo sprawdzałem temperatury)
 
Albo coś w BIOS albo coś z panelu NVIDIA
(tak w ogóle to co i jak powinno być ustawione w panelu nvidia?)
może mam jakąś funkcje włączoną np. 2 razy?
 
jedyne co przestawiełem w panelu nvidia to tak, jak wyżej wspomniałem i tyle - reszta standardowo.

  • 0

#2 486DX4

486DX4
  • Dyskutant

  • 187 postów
  • GG:8878744
  • Miejscowość:Wrocław
  • 3DMark 06:36248

Napisano 18 luty 2019 - 14:41

u mnie to samo na konfiguracji z miniaturki, irytujące dropy z 75 fps (free sync) do 40-45 na ułamek sekundy wydaje mi się że to wina gry bo nie znalazłem rozwiązania, nieważne ile klatek ustawi się na sztywno zawsze są mikro ścięcia 


  • 0

CPU i5 8600K 4,8 Ghz (skalp)  I|  GPU : Inno3d Ichill x4 1070 Ti |RAM : GSkill 2x8 3200 Mhz || MOBO : Asrock Z370 Pro 4 | || PSU : Thermaltake 530 W || SSD/HDD : Sandisk Ultra II 120GB + Segate 2TB + 1TB || COOLER : Mugen 5 || CD/DVD Drive :  LG || CASE : Gladius MP 40 || LCD : G-Master G2730HSU-B1 ||TV Philips 40 Cali Full HD ||   PS2 Slim Mc Boot +Xbox Classic +XBox 360 +MadKatz Mojo +Wii  ||Telefon Galaxy S4

 

 

 

 


#3 login1969

login1969
  • Nałogowiec

  • 1602 postów

Napisano 18 luty 2019 - 16:20

Może ten temat ci pomoże:

 

http://forum.benchma...dź-na-to/page-1


Użytkownik login1969 edytował ten post 18 luty 2019 - 16:21

  • 0

Procesor:I5 4670K@4,4GHz  1,31V, Mobo:Gigabyte Z87P-D3,Karta graficzna:MSI GTX 1080 Ggaming X,PSU:TACENS VALEO V 800 W,Monitor:

Acer Predator XB241Hbmipr, 24" 144Hz@180Hz,G-Sync,RAM: 2x4GB 1600 MHz,Mysz: LOGITECH G203


#4 under555

under555
  • Autor tematu
  • Bywalec

  • 90 postów

Napisano 19 luty 2019 - 02:25

Może ten temat ci pomoże:

 

http://forum.benchma...dź-na-to/page-1

 

dziwna sprawa bo mam monitor z Gsync (nie ten nowoczesny kompatybilny tylko stary, prawdziwy Gsync natywny w monitorze)

Przy innych grach tego szarpania nie widzę


  • 0

#5 486DX4

486DX4
  • Dyskutant

  • 187 postów
  • GG:8878744
  • Miejscowość:Wrocław
  • 3DMark 06:36248

Napisano 19 luty 2019 - 03:10

u mnie problem jest i na detalach ultra i na low jak u ciebie z tym jest ?


  • 0

CPU i5 8600K 4,8 Ghz (skalp)  I|  GPU : Inno3d Ichill x4 1070 Ti |RAM : GSkill 2x8 3200 Mhz || MOBO : Asrock Z370 Pro 4 | || PSU : Thermaltake 530 W || SSD/HDD : Sandisk Ultra II 120GB + Segate 2TB + 1TB || COOLER : Mugen 5 || CD/DVD Drive :  LG || CASE : Gladius MP 40 || LCD : G-Master G2730HSU-B1 ||TV Philips 40 Cali Full HD ||   PS2 Slim Mc Boot +Xbox Classic +XBox 360 +MadKatz Mojo +Wii  ||Telefon Galaxy S4

 

 

 

 


#6 carroarmato

carroarmato
  • Zapaleniec

  • 1363 postów
  • GG:7313268
  • Miejscowość:Rzeszów
  • 3DMark 06:http://www.3dmark.com/3dm06/17784101

Napisano 22 luty 2019 - 23:10

Ja w FC5 nie ma problemów, full detale + HD tekstury 1080p 144hz, gtx980ti+i7 4770k (stock 3,5ghz)+8gb ram. Max 100fps, średnio 70-80, minimum 50fps. 0 błędów graficznych lub mulenia, czasem jakieś głupotki pokroju wnikania obiektu w teren.


  • 0

MOBO: z87-GD65 msi CPU:I7 4770k 3,5ghz+Noctua NH-u12p se2 SSD:samsung 840evo 250gb, HDD: Seagate 1tb 7200rpm, RAM: 8gb 1600mhz kingston hyperX blue, GPU: gtx980ti G1 Gigabyte, win7 64bit, BUDA: HAF-X, PSU: be quiet! dark power pro10 750W


#7 jarnuszkiewiczm

jarnuszkiewiczm
  • Maniak

  • 4482 postów

Napisano 24 marzec 2019 - 09:04

Każdy FC chyba od trójki cierpi na problem stutteringów zwłaszcza podczas jazdy samochodem odczuwalne są zwiechy i dropy, jednym działa dobrze, innym freezuje i szarpie, niezależnie od sprzętu, na moim PC ze stopki mam w każdej jednej części od 3 w górę stutteringi i freezy, mimo że z innymi grami nie mam problemu. Przeszukałem fora, tematy, nie znalazłem lekarstwa, albo trzeba się znieczulić i grać, albo olać te gry.


  • 0

CPU: i7 4790k@4,5ghz + Fera HE1224 pro GPU: ZOTAC GTX 1070 mini 8GB MB: MSI Z87-G43 RAM: Patriot Viper 1600mhz 8GB OBUDOWA: Zalman Z9 plus SSD: Crucial BX100 250GB PSU: Corsair CX600M 600W





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych