Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Metro Exodus nie działa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 bachnaify

bachnaify
  • Amator

  • 26 postów

Napisano 16 luty 2019 - 09:47

Witam, zainstalowałem C++ którego wcześniej brakowało i SP1 do Windows 7 ale po dwukliku ikony na pulpicie gra crashuje :

 

https://www.fotosik....40dea7dd372ef10

https://www.fotosik....0eb08433272799c

 

Mam najnowsze sterowniki do GPU, CPU to i5 3570, gPU to GTX 980, 8GB RAM, SSD, PSU - OCZ StealtxStream 2 700W, monitor FullHD.

 

Co robić, proszę o pomoc :(


Użytkownik bachnaify edytował ten post 16 luty 2019 - 09:48

  • 0

#2 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 9768 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 16 luty 2019 - 10:21

Gdzie kupiłeś grę ?


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#3 bachnaify

bachnaify
  • Autor tematu
  • Amator

  • 26 postów

Napisano 16 luty 2019 - 10:37

W Media Markt.


  • 0

#4 RalfNwn

RalfNwn
  • Gaduła

  • 356 postów
  • Miejscowość:podobno dobre miasto
  • 3DMark 06:tyle i tak dawno, że nie pamiętam

Napisano 16 luty 2019 - 11:17

zainstalowałem C++ którego wcześniej brakowało i SP1 do Windows 7

 

No to pewnie brakuje jeszcze sporo innych łatek dla Windows'a - warto to sprawdzić i uzupełnić braki z użyciem Windows Update. Dodatkowo, po aktualizacji Windows, warto odpalić VC_RedistInstaller i zainstalować wszystkie/brakujące pakiety bo to często bywa powodem problemów z odpalaniem gierek.

 

PS. Antywirus działa i jest aktualny?


Użytkownik RalfNwn edytował ten post 16 luty 2019 - 11:20

  • 0

#5 Kronos25

Kronos25
  • Nowicjusz

  • 10 postów

Napisano 21 luty 2019 - 09:17

Chciałbym odkopać temat. Wczoraj po południu kupiłem swoją kopię, instalowałem prawie do północy po czym chciałem odpalić i tylko sprawdzić jak działa. Wybrałem poziom trudności i bum gra wywaliła do pulpitu bez żadnego błędu. 

 

Zainstalowałem C++ z 2017 którego brakowało, odpaliłem i znowu bum gra wybiła do pulpitu

Zainstalowałem paczki VC od RalfNwn i bum gra wywaliła

 

Sprzęt 8700k

1080ti

16 gb ram 

itd 

Więc raczej nie doszukiwałbym się problemu w sprzęcie. Pytanie co może jeszcze brakować? Windows 10. Oczywiście inne gry bez problemu odpalają.

 

Ściągam jeszcze najnowsze sterowniki nvidia oraz uaktualniam windowsa może to coś pomoże dam znać jak się skończy.


Użytkownik Kronos25 edytował ten post 21 luty 2019 - 09:26

  • 0

#6 login1969

login1969
  • Nałogowiec

  • 1584 postów

Napisano 21 luty 2019 - 11:00

Właśnie.Sterowniki do karty.


  • 0

Procesor:I5 4670K@4,4GHz  1,31V, Mobo:Gigabyte Z87P-D3,Karta graficzna:MSI GTX 1080 Ggaming X,PSU:TACENS VALEO V 800 W,Monitor:

Acer Predator XB241Hbmipr, 24" 144Hz@180Hz,G-Sync,RAM: 2x4GB 1600 MHz,Mysz: LOGITECH G203


#7 Kronos25

Kronos25
  • Nowicjusz

  • 10 postów

Napisano 21 luty 2019 - 16:42

Nic nie poskutkowało. Windows aktualny, VC zainstalowane, sterownik graficzny aktualny, a gra dalej się wysypuje bez błędu. Chyba mam za słabego kompa skoro nie chce odpalić.

 

Kiedyś podobny problem miałem z Company of Heroes 2 do menu gra wchodziła, a później się wysypywała przy próbie uruchomienia bez błędu. Teraz już od dawna leży na Steam i się kurzy. Na win 7 pamiętam kiedyś ogrywałem, ale odkąd mam win 10 to już CoH 2 nie odpalał, ale tak po za tym to wszystko działało aż do nowego Metro.

 

Najgorsze jest że jak napiszę do Supportu to będą mi takie ogólne porady dawać żeby zainstalować wszystko co już mam. Przy BF1 to nawet kazali zadzwonić do dostawcy internetu żeby jakieś porty odblokować :D


Ok gra ruszyła. Wykasowałem wszystko, wyczyściłem rejestry, zainstalowałem grę na HDD (wcześniej na SSD). Uruchomiłem od razu po instalacji nową grę (nie bawiłem się ustawieniami) i ruszyło


Użytkownik Kronos25 edytował ten post 21 luty 2019 - 12:10

  • 0

#8 login1969

login1969
  • Nałogowiec

  • 1584 postów

Napisano 21 luty 2019 - 18:11

Musiała ruszyć na takiej konfiguracji...


  • 0

Procesor:I5 4670K@4,4GHz  1,31V, Mobo:Gigabyte Z87P-D3,Karta graficzna:MSI GTX 1080 Ggaming X,PSU:TACENS VALEO V 800 W,Monitor:

Acer Predator XB241Hbmipr, 24" 144Hz@180Hz,G-Sync,RAM: 2x4GB 1600 MHz,Mysz: LOGITECH G203


#9 Kronos25

Kronos25
  • Nowicjusz

  • 10 postów

Napisano 21 luty 2019 - 19:21

Musiała ruszyć na takiej konfiguracji...

Czasem jest tak, że brakuje czegokolwiek i gra/program nie ruszy a najgorszy błąd to taki że wywali do pulpitu, a o crashu nawet słowa nie ma i szukaj wiatru w polu. Siedziałem od rana i instalowałem wszystko co tylko mogłem, a do końca dalej nie wiem jaki był problem. W sumie jakbym dzisiaj nie odpalił to poczekałbym na jakieś kolejne patche, a jeśli dalej byłby problem to zażądałbym zwrotu kosztów bo na kasę ciężko pracuje nie machnąłbym ręką na 200 zł.


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych