Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problrm z dyskiem na dane powoduje długi rozruch systemu na ssd


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kamil444

Kamil444
  • Entuzjasta

  • 536 postów

Napisano 11 luty 2019 - 14:23

Otóż dziś pojawił się problem przy uruchamianiu systemu otóż system freezuje w momencie jak jest flaga windowsa i pisze trwa uruchamianie systemu po paru minutach pojawia sie okno o sprawdzeniu spójności danych na dysku G coś tam sprawdza i potem się system uruchamia

dysk G który raczej powoduje problem

dysk454939f86c629c41.png

 

dysk systemowy ssd

ssd7293d8cc57823555.png


  • 0

CPU: Intel® Core™ i7-6700k CPU @4.2ghz CPU COOLER; Be quiet dark rock pro 3

HDD:4tb total Motherboard:Gigabyte Z-170 Gaming K3  System: Windows 7 Home Premium 64-bit 

GPU:NVIDIA GeForce GTX 1060 6gb Zotac AMP! Monitor: ASUS VK278 LED KAM DVI HDMI 27 cali Ful HD

Headset:,Kingston Hyprex Cloud1 CASE:BeQuiet! Dark Base pro 900 PSU:Corsair Rm 750x 80 plus gold

SSD:Crucial Mx 200 250gb,Wd Elements 4tb RAM: 16gb RAM Kingston Hyperx 2400mhz


#2 sebki1

sebki1
  • Nałogowiec

  • 1703 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 11 luty 2019 - 14:31

Daj jeszcze raz tego screena z dyskiem WD tylko tym razem cala tabelke wlacznie z parametrami RAW bo akurat ucielo najwazniejsze dane :)

Zreszta juz widac ze dysk ma problemy z niestabilnymi sektorami tylko nie wiadomo ile ich jest :)


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: AG NEOVO 19 "


#3 Kamil444

Kamil444
  • Autor tematu
  • Entuzjasta

  • 536 postów

Napisano 11 luty 2019 - 14:35

wd193416a2f67d9d16d.png


Użytkownik Kamil444 edytował ten post 11 luty 2019 - 14:37

  • 0

CPU: Intel® Core™ i7-6700k CPU @4.2ghz CPU COOLER; Be quiet dark rock pro 3

HDD:4tb total Motherboard:Gigabyte Z-170 Gaming K3  System: Windows 7 Home Premium 64-bit 

GPU:NVIDIA GeForce GTX 1060 6gb Zotac AMP! Monitor: ASUS VK278 LED KAM DVI HDMI 27 cali Ful HD

Headset:,Kingston Hyprex Cloud1 CASE:BeQuiet! Dark Base pro 900 PSU:Corsair Rm 750x 80 plus gold

SSD:Crucial Mx 200 250gb,Wd Elements 4tb RAM: 16gb RAM Kingston Hyperx 2400mhz


#4 sebki1

sebki1
  • Nałogowiec

  • 1703 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 11 luty 2019 - 14:37

Prosilem o dysk  HDD WD a nie ten SSD Crucial :)


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: AG NEOVO 19 "


#5 Kamil444

Kamil444
  • Autor tematu
  • Entuzjasta

  • 536 postów

Napisano 11 luty 2019 - 14:38

poprawione,czy to możliwe że podczas sprawdzania dysków to on powoduje to mielene prz uruchamianiu systemu? z ssd wszystko ok? bo pisze stan dobry 92%


Użytkownik Kamil444 edytował ten post 11 luty 2019 - 14:40

  • 0

CPU: Intel® Core™ i7-6700k CPU @4.2ghz CPU COOLER; Be quiet dark rock pro 3

HDD:4tb total Motherboard:Gigabyte Z-170 Gaming K3  System: Windows 7 Home Premium 64-bit 

GPU:NVIDIA GeForce GTX 1060 6gb Zotac AMP! Monitor: ASUS VK278 LED KAM DVI HDMI 27 cali Ful HD

Headset:,Kingston Hyprex Cloud1 CASE:BeQuiet! Dark Base pro 900 PSU:Corsair Rm 750x 80 plus gold

SSD:Crucial Mx 200 250gb,Wd Elements 4tb RAM: 16gb RAM Kingston Hyperx 2400mhz


#6 sebki1

sebki1
  • Nałogowiec

  • 1703 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 11 luty 2019 - 14:49

Na wszelki wypadek zgraj najwazniejsze dane z tego dysku na inny nosnik - potem mozna sie bawioc w dalsza diagnostyke dysku.

Dysk ma 702 bledy odczytu i do tego 11 niestabilnych sektorow.

Mozesz jeszcze zrobic "Error scan" w HDTune tego dysku z ODZNACZONĄ opcją "Quick scan".

W nastepnej kolejnosci mozesz zrobic zerowanie + remap zeby sie pozbyc tych niestabilnych sektorow (usuwa wszystkie dane).

Nie wiemy co z tymi bledami odczytu bo moga one swiadczyc o uszkodzonej powierzchni.


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: AG NEOVO 19 "


#7 Kamil444

Kamil444
  • Autor tematu
  • Entuzjasta

  • 536 postów

Napisano 11 luty 2019 - 14:53

Na wszelki wypadek zgraj najwazniejsze dane z tego dysku na inny nosnik - potem mozna sie bawioc w dalsza diagnostyke dysku.

Dysk ma 702 bledy odczytu i do tego 11 niestabilnych sektorow.

Mozesz jeszcze zrobic "Error scan" w HDTune tego dysku z ODZNACZONĄ opcją "Quick scan".

W nastepnej kolejnosci mozesz zrobic zerowanie + remap zeby sie pozbyc tych niestabilnych sektorow (usuwa wszystkie dane).

Nie wiemy co z tymi bledami odczytu bo moga one swiadczyc o uszkodzonej powierzchni.

dysk ma już parę  dobrych lat, jakiś tam super ważnych danych nie ma stare filmy i seriale.A czy wg ciebie to on powoduje ten problem z rozruchem systemu?


  • 0

CPU: Intel® Core™ i7-6700k CPU @4.2ghz CPU COOLER; Be quiet dark rock pro 3

HDD:4tb total Motherboard:Gigabyte Z-170 Gaming K3  System: Windows 7 Home Premium 64-bit 

GPU:NVIDIA GeForce GTX 1060 6gb Zotac AMP! Monitor: ASUS VK278 LED KAM DVI HDMI 27 cali Ful HD

Headset:,Kingston Hyprex Cloud1 CASE:BeQuiet! Dark Base pro 900 PSU:Corsair Rm 750x 80 plus gold

SSD:Crucial Mx 200 250gb,Wd Elements 4tb RAM: 16gb RAM Kingston Hyperx 2400mhz


#8 sebki1

sebki1
  • Nałogowiec

  • 1703 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 11 luty 2019 - 14:54

To dla proby odepnij ten HDD i wystartuj system z samego SSD.


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: AG NEOVO 19 "


#9 Kamil444

Kamil444
  • Autor tematu
  • Entuzjasta

  • 536 postów

Napisano 11 luty 2019 - 15:02

To dla proby odepnij ten HDD i wystartuj system z samego SSD.

na razie skanuje go tym programem od wd Data Lifeguard Diagnostic for Windows, potem hd tune ,skopiuje co się da i będzie sp*****l..ony ze stanowiska


  • 0

CPU: Intel® Core™ i7-6700k CPU @4.2ghz CPU COOLER; Be quiet dark rock pro 3

HDD:4tb total Motherboard:Gigabyte Z-170 Gaming K3  System: Windows 7 Home Premium 64-bit 

GPU:NVIDIA GeForce GTX 1060 6gb Zotac AMP! Monitor: ASUS VK278 LED KAM DVI HDMI 27 cali Ful HD

Headset:,Kingston Hyprex Cloud1 CASE:BeQuiet! Dark Base pro 900 PSU:Corsair Rm 750x 80 plus gold

SSD:Crucial Mx 200 250gb,Wd Elements 4tb RAM: 16gb RAM Kingston Hyperx 2400mhz





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych