Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Spadki fps w kazdej gierce

spadki fps

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 jesly

jesly
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 06 styczeń 2019 - 17:54

Siema wczoraj czyscilem komputer i jak go odpalilem to mam spadki w kazdej grze  nie wiem o co chodzi 

Karta  graficzna to Radeobn r9 200 series 

procesor i7-4790k 

ram 16 gb


  • 0

#2 MiK

MiK
  • Mangosjep.

  • 6808 postów
  • Miejscowość:Tarnów

Napisano 06 styczeń 2019 - 18:00

Musisz dokładniej określić model karty graficznej i zasilacza. I jakie to są gry? 


Użytkownik MiK edytował ten post 06 styczeń 2019 - 18:07

  • 0

Płyta główna: Fatal1ty X370 Professional Gaming Procesor: Ryzen 2600 @4.0 Chłodzenie procesora: Fera 3 Pamięć RAM: Adata XPG 2x8GB 3000MHz Karta graficzna: MSI RTX 2060 Super Ventus Zasilacz: Seasonic G-550 SSD: Adata M.2 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H.


#3 jesly

jesly
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 06 styczeń 2019 - 18:17

każde np rust cs go itp a zasilacz to ocz zt series 650w a model karty nie wiem jak sprawdzic


rust cs go itp zasilacz to ocz zt series 650w a karta to gigabyte radeon r9 200 i dodam tez ze jak zrobilem 3d marka to na graphic test 3 wy*****o mi komputer i teraz sie czasami wylacza


  • 0

#4 MiK

MiK
  • Mangosjep.

  • 6808 postów
  • Miejscowość:Tarnów

Napisano 06 styczeń 2019 - 18:19

Wklej zdjęcie z programu gpu-z. 


  • 0

Płyta główna: Fatal1ty X370 Professional Gaming Procesor: Ryzen 2600 @4.0 Chłodzenie procesora: Fera 3 Pamięć RAM: Adata XPG 2x8GB 3000MHz Karta graficzna: MSI RTX 2060 Super Ventus Zasilacz: Seasonic G-550 SSD: Adata M.2 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H.


#5 jesly

jesly
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 06 styczeń 2019 - 18:44

rust csgo itp zasilacz to ocz zt series 650w a karta idk jak to sprawdzic

i dodam tez ze na 3d marku graphic test 3 komputer mi wy*****o i teraz tez wywalalo


Wklej zdjęcie z programu gpu-z. 

gdzie moge znalezc program gpu-z

+ zaczął przyspieszać i czasami sie wylacza


https://imgur.com/a/nckCmua tutaj jest ss gpu-z


Użytkownik jesly edytował ten post 06 styczeń 2019 - 18:28

  • 0

#6 MiK

MiK
  • Mangosjep.

  • 6808 postów
  • Miejscowość:Tarnów

Napisano 06 styczeń 2019 - 19:07

Pewnie grafika się kończy. Standardowy przypadek dla tego modelu. Nie masz innej aby podmienić i wyeliminować ten czynnik? 


  • 0

Płyta główna: Fatal1ty X370 Professional Gaming Procesor: Ryzen 2600 @4.0 Chłodzenie procesora: Fera 3 Pamięć RAM: Adata XPG 2x8GB 3000MHz Karta graficzna: MSI RTX 2060 Super Ventus Zasilacz: Seasonic G-550 SSD: Adata M.2 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H.


#7 jesly

jesly
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 06 styczeń 2019 - 19:08

Pewnie grafika się kończy. Standardowy przypadek dla tego modelu. Nie masz innej aby podmienić i wyeliminować ten czynnik? 

mam ale mam obudowe za małą ;( mam gtx 970 a tu jest 3d mark udalo mi sie zrobic https://www.3dmark.com/3dm11/13100056


  • 0

#8 login1969

login1969
  • Nałogowiec

  • 1644 postów

Napisano 06 styczeń 2019 - 19:28

Postanowiłeś przeczyścić kompa bo działo się to co opisujesz,czy przed czyszczeniem było wszystko ok a po czyszczeniu zaczęły się te problemy?


  • 0

Procesor:I5 4670K@4,4GHz  1,31V, Mobo:Gigabyte Z87P-D3,Karta graficzna:MSI GTX 1080 Ggaming X,PSU:TACENS VALEO V 800 W,Monitor:

Acer Predator XB241Hbmipr, 24" 144Hz@180Hz,G-Sync,RAM: 2x4GB 1600 MHz,Mysz: LOGITECH G203


#9 jesly

jesly
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 06 styczeń 2019 - 21:27

Postanowiłeś przeczyścić kompa bo działo się to co opisujesz,czy przed czyszczeniem było wszystko ok a po czyszczeniu zaczęły się te problemy?

bylo wszystko ok


Pewnie grafika się kończy. Standardowy przypadek dla tego modelu. Nie masz innej aby podmienić i wyeliminować ten czynnik? 

wiec powiadasz ze te wylaczanie komputera i spadki fps sa przez grafe i jak bede mial nowa to bedzie git tak?


  • 0

#10 MiK

MiK
  • Mangosjep.

  • 6808 postów
  • Miejscowość:Tarnów

Napisano 06 styczeń 2019 - 21:39

A wszystko  dobrze podłączone? Może coś się poluzowało podczas czyszczenia. 

 

Wkleisz fotkę środka kompa? 


Użytkownik MiK edytował ten post 06 styczeń 2019 - 21:40

  • 0

Płyta główna: Fatal1ty X370 Professional Gaming Procesor: Ryzen 2600 @4.0 Chłodzenie procesora: Fera 3 Pamięć RAM: Adata XPG 2x8GB 3000MHz Karta graficzna: MSI RTX 2060 Super Ventus Zasilacz: Seasonic G-550 SSD: Adata M.2 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H.


#11 login1969

login1969
  • Nałogowiec

  • 1644 postów

Napisano 07 styczeń 2019 - 18:53

Jesly,jeżeli przed czyszczeniem było wszystko ok a po czyszczeniu dzieje się to co się dzieje to wniosek jest prosty: coś się stało podczas czyszczenia.O coś zawadziłeś,coś się poluzowało.Nie stawiałbym że nagle grafika się kończy.Zbyt duży zbieg okoliczności.Przed czyszczeniem kompa działała a po czyszczeniu się kończy?Kupisz nową i będzie to samo.Wyjmij i włóż jeszcze raz grafikę,podociskaj wszystkie złączki,jeżeli to nie pomoże to jeżeli masz taką możliwość to wsadź inną kartę,może od kolegi.Próbuj najpierw na spokojnie,bez nerwów ustalić czy coś nie odkręcałeś,nie wyjmowałeś w trakcie czyszczenia,wyjmij i włóż pamięci,wyjmij bateryjkę na płycie głównej żeby zresetować bios i być pewnym że to nie przez jakieś podkręcanie procka lub pamięci.Po prostu najpierw próbuj w ten sposób.


  • 0

Procesor:I5 4670K@4,4GHz  1,31V, Mobo:Gigabyte Z87P-D3,Karta graficzna:MSI GTX 1080 Ggaming X,PSU:TACENS VALEO V 800 W,Monitor:

Acer Predator XB241Hbmipr, 24" 144Hz@180Hz,G-Sync,RAM: 2x4GB 1600 MHz,Mysz: LOGITECH G203


#12 PLSBX

PLSBX
  • Małoletni bajkopisarz

  • 2147 postów

Napisano 10 styczeń 2019 - 10:58

Nie ściągałeś przypadkiem radiatorów?


Patrz na to: https://www.3dmark.c.../3dm11/13100056
Po prawej stronie jest twój komputer. Można zauważyć zaniżone wyniki CPU. Sprawdź dobrze temperatury jakie ma przy obciążeniu.


Użytkownik PLSBX edytował ten post 10 styczeń 2019 - 11:01

  • 0

#13 bluza26

bluza26
  • Dyskutant

  • 220 postów

Napisano 11 styczeń 2019 - 09:48

Ja bym podejrzewał jakiś problem z zasilaczem, masz możliwość podpięcia innego?


  • 0

#14 jesly

jesly
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 12 styczeń 2019 - 21:59

witam zmienilem karte graficzna i nadal sa spadki fpsow 

a do radiatorow to zamontowalem go ale nie mam jak wymienic pasty bo musze przez neta zamowic bo u mnie nie ma

 


Nie ściągałeś przypadkiem radiatorów?

Patrz na to: https://www.3dmark.c.../3dm11/13100056
Po prawej stronie jest twój komputer. Można zauważyć zaniżone wyniki CPU. Sprawdź dobrze temperatury jakie ma przy obciążeniu.

 

witam zmienilem karte graficzna i nadal sa spadki fpsow 

a do radiatorow to zamontowalem go ale nie mam jak wymienic pasty bo musze przez neta zamowic bo u mnie nie ma

tutaj nowy 3dmark https://www.3dmark.com/3dm11/13110865


Użytkownik jesly edytował ten post 13 styczeń 2019 - 00:39

  • 0

#15 MariuszB35PL

MariuszB35PL
  • Zapaleniec

  • 1416 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 14:26

Może chłodzenie procka nie dociśnięte i grzeje się za mocno zrzucając taktowanie. Kiedyś miałem podobny przypadek że zmieniałem pastę w kompie siostrzeńca i miał chłodzenie boxowe (jak ja nienawidzę tego gówna) no i się okazało że radiator nie dociskał do procka. Po poprawieniu go procek odzyskał wigor. Jeśli czyściłeś to sprawdź. Możesz zainstalować OCCT i sprawdzić temperatury rdzeni. Jak będą zbyt wysokie , temp będzie szybko rosła w testach to bardzo prawdopodobny scenariusz.
  • 0

#16 jesly

jesly
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 9 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 15:44

Może chłodzenie procka nie dociśnięte i grzeje się za mocno zrzucając taktowanie. Kiedyś miałem podobny przypadek że zmieniałem pastę w kompie siostrzeńca i miał chłodzenie boxowe (jak ja nienawidzę tego gówna) no i się okazało że radiator nie dociskał do procka. Po poprawieniu go procek odzyskał wigor. Jeśli czyściłeś to sprawdź. Możesz zainstalować OCCT i sprawdzić temperatury rdzeni. Jak będą zbyt wysokie , temp będzie szybko rosła w testach to bardzo prawdopodobny scenariusz.

ok


  • 0

#17 PLSBX

PLSBX
  • Małoletni bajkopisarz

  • 2147 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 16:47

a do radiatorow to zamontowalem go ale nie mam jak wymienic pasty bo musze przez neta zamowic bo u mnie nie ma


Przegrzewa ci się procesor na pewno. Kup pastę np.: mx-2 czy arctic silver. Nie wiem jaki masz radiator, ale jeśli przykręcany śrubkami to polecam przykręcać na krzyż i stopniowo. Upewnij się czy wentylator pracuje - może i tu jest problem.

EDIT: Przypomniałem sobie jeszcze o jednej możliwości. Wygięty pin w sockecie - jeśli wyjmowałeś procesor przy czyszczeniu to mogłeś przypadkowo uszkodzić go.


Użytkownik PLSBX edytował ten post 14 styczeń 2019 - 18:32

  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: spadki fps

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych