Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problemy z packet loss i pingiem

fortnite ping router internet packet loss CS:GO

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Informator12

Informator12
  • Radek

  • 23 postów
  • Miejscowość:Zielona Gora

Napisano 02 grudzień 2018 - 10:24

Witam, od kilku dni mam problem z packet loss i pingiem w takich grach jak fortnite i CS:GO,

kiedyś nie miałem tego problemu, wszystko śmigało ale ostatnio jest coraz gorzej.  W fortnie nawet nic nie budując  tylko stojąc w miejscu pojawia sie packet loss, ping się pojawia dopiero po szybkim zbudowaniu czegoś a w csgo wystarczy, że biegne i mam cofki co jakiś czas. Rozgrywka w takich warunkach jest bardzo nieprzyjemna. Czy ktoś tutaj może mi pomóc? Np. podać możliwe przyczyny i jak to naprawić :-)

Pozdrawiam.


  • 0

CPU: i7 6700k 4,0 GHz, GPU: 1080 8GB, RAM: 32GB 2133MHz 4x8, Płyta głowna: Asus Z170-P, Dyski: 1TB HDD, 250GB SSD


#2 pawluto

pawluto
  • Gaduła

  • 260 postów

Napisano 02 grudzień 2018 - 14:13

Przetestuj łącze internetowe - albo walą ci błędy crc albo załapałeś wirusa.

Jakie łącze posiadasz ?

ps. Ktoś jeszcze gra w CS:GO ? to akurat dobra wiadomość - może powrócę do tej gry.


  • 1

#3 Informator12

Informator12
  • Autor tematu
  • Radek

  • 23 postów
  • Miejscowość:Zielona Gora

Napisano 02 grudzień 2018 - 14:18

Przetestuj łącze internetowe - albo walą ci błędy crc albo załapałeś wirusa.

Jakie łącze posiadasz ?

ps. Ktoś jeszcze gra w CS:GO ? to akurat dobra wiadomość - może powrócę do tej gry.

też tak myśle ze walą mi błędy crc tylko nie wiem jak to naprawić. Łącze mam przewodowe 70/30 mb/s :)


  • 0

CPU: i7 6700k 4,0 GHz, GPU: 1080 8GB, RAM: 32GB 2133MHz 4x8, Płyta głowna: Asus Z170-P, Dyski: 1TB HDD, 250GB SSD


#4 k0chan

k0chan
  • Maniak

  • 4806 postów

Napisano 03 grudzień 2018 - 08:29

zpinguj np wp.pl i podaj jakie masz wyniki (wpisz "ping wp.pl -t" w konsoli cmd)


  • 0
MB: Asus P8P67-M ! CPU: I7 2600 (@4,0 GHz) ! GPU: Palit GTX 1660 6gb Dual ! RAM: 8GB RAM @1866 MHz ! SSD: Goodram Iridium Pro 240 GB ! HDD: 1x 2 TB Toshiba p300; 2x 500 GB Samsung F3 ! PSU: SilentiumPC Supremo L2 550W 80+ Gold

#5 mabrothrax

mabrothrax
  • Papa Nurgle

  • 2249 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 03 grudzień 2018 - 14:08

Lepiej zapingać DNS googla -> 8.8.8.8, jeśli jest kiepski to wtedy zrobić tracert 8.8.8.8 i zobaczyć na którym etapie się wysypuje, da to rozeznanie gdzie pojawia się problem.


  • 0

| MSI Optix AG32CQ | LG 32UD99 | PC: 8700k/H60/Z370/16GB/4xSSD/RTX2080/Corsair 400C/Seasonic 850W | PS4 Pro |

Ekspert działu: Strefa Gracza / Konsole / Pełne zestawienie Ekspertów


#6 Informator12

Informator12
  • Autor tematu
  • Radek

  • 23 postów
  • Miejscowość:Zielona Gora

Napisano 04 grudzień 2018 - 20:37

zpinguj np wp.pl i podaj jakie masz wyniki (wpisz "ping wp.pl -t" w konsoli cmd)

Wpisałem komendę i tak wyszło:
   Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 22ms, Maximum = 74ms, Average = 35ms

Użytkownik Informator12 edytował ten post 04 grudzień 2018 - 20:40

  • 0

CPU: i7 6700k 4,0 GHz, GPU: 1080 8GB, RAM: 32GB 2133MHz 4x8, Płyta głowna: Asus Z170-P, Dyski: 1TB HDD, 250GB SSD


#7 Informator12

Informator12
  • Autor tematu
  • Radek

  • 23 postów
  • Miejscowość:Zielona Gora

Napisano 14 grudzień 2018 - 18:31

moze mam jakies dziwne ustawienia karty sieciowej, moze ktos poradzi jak powiniem ustawic karte sieciową


  • 0

CPU: i7 6700k 4,0 GHz, GPU: 1080 8GB, RAM: 32GB 2133MHz 4x8, Płyta głowna: Asus Z170-P, Dyski: 1TB HDD, 250GB SSD


#8 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10382 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 14 grudzień 2018 - 21:05

Od kogo masz internet ? Nie możesz do nich zadzwonić i pogadać ? Ja miałem problemy z grami online,zadzwoniłem do orange i facet mi pomógł , powiedział który port zmienić i na jaki. Problem zniknął...


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#9 Informator12

Informator12
  • Autor tematu
  • Radek

  • 23 postów
  • Miejscowość:Zielona Gora

Napisano 14 grudzień 2018 - 21:38

Od kogo masz internet ? Nie możesz do nich zadzwonić i pogadać ? Ja miałem problemy z grami online,zadzwoniłem do orange i facet mi pomógł , powiedział który port zmienić i na jaki. Problem zniknął...

neta mam od ostrowskiego (mało znana firma) i dzwoniłem już i zmieniałem porty, i już naprawdę nie wiem w czym może być problem, przypuszczam ze mam cos z kartą sieciową ale nie wiem jak to zmienić/naprawić


  • 0

CPU: i7 6700k 4,0 GHz, GPU: 1080 8GB, RAM: 32GB 2133MHz 4x8, Płyta głowna: Asus Z170-P, Dyski: 1TB HDD, 250GB SSD


#10 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10382 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 14 grudzień 2018 - 23:28

Sterowniki do tej karty masz aktualne i pod używany system ?


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#11 Informator12

Informator12
  • Autor tematu
  • Radek

  • 23 postów
  • Miejscowość:Zielona Gora

Napisano 15 grudzień 2018 - 15:53

Sterowniki do tej karty masz aktualne i pod używany system ?

nie wiem i nie wiem tez jak to sprawdzić :(

Karte sieciową taką:  Realtek PCle BGE Family Controller

i windows 10 64 bit


  • 0

CPU: i7 6700k 4,0 GHz, GPU: 1080 8GB, RAM: 32GB 2133MHz 4x8, Płyta głowna: Asus Z170-P, Dyski: 1TB HDD, 250GB SSD






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: fortnite, ping, router, internet, packet loss, CS:GO

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych