Witam serdecznie.
Na wstępie zaznaczę że mam kilka pytań, a nie tylko, to o którym mowa w temacie.
Posiadam obudowę CM HAF 912. W końcu niebawem będę wymieniał podzespoły i chciałem coś przerobić w "budzie". Pierwsza myśl, rozwiercić nity i pozbyć się slotów na napędy ( i tak nie używam, więc po co ma straszyć). Jak pomyślałem tak zrobiłem. Wyszło ładnie, bez uszkodzeń, jednakże szukając elementów dodanych przez producenta okazało się że ktoś w domu chyba je wyrzucił. A po usunięciu napędu DVD-RW został mi jeden slot bez osłony/zaślepki. Pod tymi nazwami szukałem w internecie czegoś, ale nic nie mogę znaleźć. Już poddałem się i wątpię, że znajdę coś w ogóle do HAF 912, ale może od innej obudowy. Może ktoś z Was wie gdzie szukać takich zaślepek, albo jak ich szukać. Generalnie potrzebne są cztery sztuki, aby wymienić resztę i tę "nieobecną". Jakieś propozycje? Rozumiem, że przecież wymiary są unormowane, więc jedyne różnice to mocowania i głębokość osadzenia.
Może źle to określałem w wyszukiwarce, używałem złego słowa kluczowego. Niby google powinno być w pierwszej kolejności użyte, ale jak nawet nie wiadomo czego szukać, to ciężko znaleźć. Jeśli nie znajdę nic ciekawego, to może jakieś inne propozycje, z tym że przypominam że nie ma już slotów pod 5.25", więc zapchanie jednej np: kontrolerem wentylatorów, nie będzie mnie satysfakcjonowało Więc klejenie na ciepło, spawanie plastiku też wchodzi w grę (posiadam takie urządzenie, aczkolwiek trochę wprawy bym musiał najpierw nabrać).
Co do drugiego pytania,Drugim pomysłem na modyfikację było zamontowanie szyby. Wycięcie otworu w płycie to nie problem, raczej tylko będzie się rozchodziło to prostopadłość i prostoliniowość linii cięcia, ale zastanawiam się czy usunięcie otworów z płyty bocznej i zastąpienie tego lita płytą, nie pogorszy wentylacji? Dlatego, wymyśliłem że może plexi przymocuję z pomocą dystansów 10-20mm od płyty? Czy to ma sens?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
Adam.