Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Sony Z2 Nie włącza się (umarł?)

Sony Z2

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Rafs0n

Rafs0n
  • Bywalec

  • 95 postów

Napisano 15 wrzesień 2018 - 11:00

Cześć.

 

Wczoraj korzystałem jeszcze z telefonu Sony Z2 w pracy i normalnie działał natomiast podczas powrotu zauważyłem, że telefon nie reagował na nic. Pomyślałem, że może padła bateria(w pracy miał jeszcze ok. 50%) ale to dziwne. Chciałem go włączyć i telefon zero reakcji no dobra wrócę do domu i zobaczę co można zrobić. Korzystając z informacji podanej na stronie Sony w supporcie było napisane abym przytrzymał specjalny przycisk do resetowania/wyłączania telefonu jak zawibruje kilka razy to uruchomić go normalnie(w sensie przytrzymać przycisk włączania/blokady przez 10s.) i podłączyć pod ładowanie. Miałem ok 3 wibracje myślę po części sukces ale po próbie włączenia go i ew. podłączeniu do ładowania zero reakcji nic po prostu. Dobra pomyślałem, że zostawię go na noc podłączonego do ładowania może coś się zmieni i faktycznie teraz miga czerwona dioda u góry. Wyczytałem na angielkich forach że to jest problem baterii a na polskich że uwalona płyta główna albo coś jeszcze innego. Osobiście myślę że faktycznie to bateria. Ekran też nie wstaje. Na telefonie mam trochę potrzebnych rzeczy i zastanawiam się czy kupić baterię i zestaw narzędzi GSM podgrzać tylną ścianke i samemu wymienić. Ewentualnie jeśli ktoś ma pomysły co mogło się popsuć to by dał info


Użytkownik Rafs0n edytował ten post 15 wrzesień 2018 - 11:07

  • 0

#2 Lysiur

Lysiur
  • Amator

  • 72 postów

Napisano 17 wrzesień 2018 - 13:07

Miałem ten problem wiele razy. Problemem jest raczej sekcja zasilania (więc pewnie płyta), ogólnie ja zawsze go reaktywowałem poprzez połączenie z2 do kompa (normalnym usb), następnie power + jakiś magiczny przycisk (vol up lub bol down). Bez kompa nigdy nie udało mi się odpalić. Jak już się włączył to działał poprawnie - uwaga, dopiero od momentu włączenia go zaczynał się ładować poprawnie.


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Sony, Z2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych