Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcejAkceptuję
problemy z fps'ami w Battlefield V Open Beta i Battlefield 1
Procesy które podałeś, to poprawne procesy Windowsa pod które ktoś może się podszywać. Ustal w którym miejscu zlokalizowane są pliki wykonywalne (powinny być w C:\windows\system 32). Nawet jeżeli będą we właściwym miejscu, to możesz je przebadać za pomocą VirusTotala.
wszystko jest w porządku
jakieś inne pomysły?
dobra. uznałem że założe nowy temat gdzie po prostu zbiore wszystko co wiem do tej pory i będe szukał problemu gdzieś po stronie karty graficznej. dzięki wszystkim za pomoc pozdrawiam
Dzis zainstalowalem battlefield v open beta i spotkałem sie z tym samym problemem co w battlefield 1- mało fps (jak na ten sprzęt) oraz dość częste spadki fps. W innych grach problem nie występuje. Dla porownania w Gta V na najwyższych ustawieniach graficznych mam 60-80 fps.
Witam,ja mam tak samo w BF1 spadki do nawet 50 fps . Szukałem rozwiązania w sieci i nic ,zrobiłem nawet formata nic nie pomogło mówię sobie pewnie BF1 cos skopany poczekam do bety BFV i się okaże i coo to samo spadki identyczne a sprzęt mam mocny bo to jest 8700K podkręcony do 4.7 i grafikę 1070 od EVGA płyta gigabyte z370 aorus gaming 7 i ram 16Gb 3200 Mhz .Zauważyłem że procesor jest obciążony do 100% nie wiem może to tego wina. Forumowicze znacie odpowiedz to pomóżcie
Witam,ja mam tak samo w BF1 spadki do nawet 50 fps . Szukałem rozwiązania w sieci i nic ,zrobiłem nawet formata nic nie pomogło mówię sobie pewnie BF1 cos skopany poczekam do bety BFV i się okaże i coo to samo spadki identyczne a sprzęt mam mocny bo to jest 8700K podkręcony do 4.7 i grafikę 1070 od EVGA płyta gigabyte z370 aorus gaming 7 i ram 16Gb 3200 Mhz .Zauważyłem że procesor jest obciążony do 100% nie wiem może to tego wina. Forumowicze znacie odpowiedz to pomóżcie
Właśnie ja też mam zużycie procesora na poziomie 80-90% a karta sobie odpoczywa. Serio dziwna sprawa. Jak czegoś sie dowiesz to daj znać.
Użytkownik encore327 edytował ten post 06 wrzesień 2018 - 19:19
Ty też masz tak że zmieniasz ustawienia graficzne w BFV i BF1 z Ultra na Low i nic to nie zmienia w ilości FPS
To aż jest zabawne bo wszystko co od ciebie słysze występuje też u mnie
Tak samo jak w bfie1 tak w becie piątki- nieważne czy ultra czy low- 50 fpsów to normalka
W jakiej rozdzielczości grasz?Sterowniki do karty zaktualizowane?BF1 to gra która rżnie procesor ile wejdzie i te 100% na procesorze to jest norma,aczkolwiek przy Twojej konfiguracji nie powinno być żadnych problemów,skoro ja nie mam przy moim sprzęcie a przede wszystkim moim procesorze. BF1 nie jest skopany bo wszystkie łatki jakie miały wyjść już wyszły.Zagrałem też dzisiaj w BF5 na ultra w FullHD i FPS-y od 50 do 90 tak że nie jest tragicznie.
Właśnie ja też mam zużycie procesora na poziomie 80-90% a karta sobie odpoczywa. Serio dziwna sprawa. Jak czegoś sie dowiesz to daj znać.
Jaką kartę masz?Zwiększ sobie w ustawieniach graficznych skalowanie rozdzielczości więcej niż ustawione domyślnie 100% ( zwiększ na przykład na 200%) i wtedy karta (jaką masz kartę?) już nie będzie odpoczywać.Obciążenie około 100%.Piszę oczywiście o grze w FullHD.
Użytkownik login1969 edytował ten post 06 wrzesień 2018 - 21:23
Bo mówię sobie jeszcze jedno zostało do sprawdzenia zresetuje ustawienia w biosie do default bo miałem podkręconego procka do 4.7 i poprzestawiane różne rzeczy pod OC.I co eureka włączam BF5 i co wszystko na Ultra i stałe 90 95 fps a na low 140 145 stałe.Jeśli pomogłem daj znać kolego Pozdrawiam
mam i7 2600 i 1060 3gb, gram na ustawieniach high(siatka ultra, ssao) , blur, ziarno powyłączane, rzadko kiedy mi poniżej 60 spadnie, i praktycznie na mapach z podstawki niektórych tylko, te z dodatku to tak 70-90 fps, beta 5 też high i 70-90
tu np zrobiłem film na mix ustawieniach (low/med/high/ultra)
Użytkownik k0chan edytował ten post 07 wrzesień 2018 - 03:53
Bo mówię sobie jeszcze jedno zostało do sprawdzenia zresetuje ustawienia w biosie do default bo miałem podkręconego procka do 4.7 i poprzestawiane różne rzeczy pod OC.I co eureka włączam BF5 i co wszystko na Ultra i stałe 90 95 fps a na low 140 145 stałe.Jeśli pomogłem daj znać kolego Pozdrawiam
Nie, nie mam podkręconego procka. To jest i7 2600 bez K.
mam i7 2600 i 1060 3gb, gram na ustawieniach high(siatka ultra, ssao) , blur, ziarno powyłączane, rzadko kiedy mi poniżej 60 spadnie, i praktycznie na mapach z podstawki niektórych tylko, te z dodatku to tak 70-90 fps, beta 5 też high i 70-90
tu np zrobiłem film na mix ustawieniach (low/med/high/ultra)
No to widzisz. Ja na tym procku z nawet lepszą grafiką mam na low 50 ze spadkami i na ultra to samo. Oczywiście nie mam jakiegos locka na 50 fpsach bo klatki potrafią na chwile wskoczyć na "normalne" ale są to tylko momenty.
W jakiej rozdzielczości grasz?Sterowniki do karty zaktualizowane?BF1 to gra która rżnie procesor ile wejdzie i te 100% na procesorze to jest norma,aczkolwiek przy Twojej konfiguracji nie powinno być żadnych problemów,skoro ja nie mam przy moim sprzęcie a przede wszystkim moim procesorze. BF1 nie jest skopany bo wszystkie łatki jakie miały wyjść już wyszły.Zagrałem też dzisiaj w BF5 na ultra w FullHD i FPS-y od 50 do 90 tak że nie jest tragicznie.
Jaką kartę masz?Zwiększ sobie w ustawieniach graficznych skalowanie rozdzielczości więcej niż ustawione domyślnie 100% ( zwiększ na przykład na 200%) i wtedy karta (jaką masz kartę?) już nie będzie odpoczywać.Obciążenie około 100%.Piszę oczywiście o grze w FullHD.
Mam gigabyte geforce gtx 1060 6gb windforce. Sterowniki najnowsze i gram w FHD. Pomysł ze zwiększeniem skalowania zobacze jak wróce do domu czyli ok 15 i dam znać.
jak masz płytę na którymś z tych chipsetów (p67, z68, z77) to możesz go o 400Mhz mnożnikiem turbo podkręcić, ja tak mam zrobione - dodatkowo trochę podbijasz BCLK i zamiast 3,5ghz na 4 rdzeniach masz 4,0 Ghz
jak masz płytę na którymś z tych chipsetów (p67, z68, z77) to możesz go o 400Mhz mnożnikiem turbo podkręcić, ja tak mam zrobione - dodatkowo trochę podbijasz BCLK i zamiast 3,5ghz na 4 rdzeniach masz 4,0 Ghz
Ja czegos takiego nie robilem. No dobra ale chodzi ci o to zeby lepiej tego nie było czy jak?
wrzuciłem przed chwilą filmik z bf1 na jednej z najgorszych map pod względem optymalizacji z podstawki, amiens, ustawienia 1080p med/high (początek filmu) ustaw u siebie tak samo i sprawdź
@encore327
wrzuciłem przed chwilą filmik z bf1 na jednej z najgorszych map pod względem optymalizacji z podstawki, amiens, ustawienia 1080p med/high (początek filmu) ustaw u siebie tak samo i sprawdź
wydaje mi się że przywróciłem ustawienia domyślne w biosie ale nie jestem tego pewien bo kompletnie sie nie znam na biosie. Nawet jeżeli udało mi się je przywrócić to znaczy że nic to nie dało. Sprawdzałem w bfie v beta i ciągle to samo. Za jakieś 2 godziny dam znać jak wygląda sytuacja w bfie 1 i jak wygląda zużycie poszczególnych rdzeni procesora.
@encore327
dobra. już wszystko mówie.
użyłem twoich ustawień graficznych
zużycie karty graficznej ok 60%
temperatura procka oK 70*C
żużycie poszczególnych rdzeni wahało się pomiędzy 60 a 80%
zużycie ramu ok 9300mb
klatki utrzymywały się pomiędzy 40 a 55fps ze skokami do 70-80 (jednakże było to zjawisko sporadyczne)
nie zauważyłem też żeby przy dropach klatek zmieniało się cos z użyciem procesora. były to stałe wartości.
Może faktycznie problem da się rozwiązać w biosie jednak ja nie wiem jak to zrobić. W razie czego płyta to ASRock H61M-VG4.
JEŻELI KTOŚ MA JAKIKOLWIEK POMYSŁ JAK MI ZARADZIĆ PROSZE PISAĆ BO PREMIERA BFA SIE ZBLIŻA A NIE MAM ZAMIARU GRAĆ W TAKICH WARUNKACH.
W sterowniku NVidii: "Zarządzanie ustawieniami 3D",dalej "Tryb zarządzania energią" i zobacz czy masz ustawioną "Preferuj maksymalną wydajność".
Jeszcze jedno.Wyłącz w Originie funkcję"Origin w grze".
wciąż nie są to wartości takie jakie chociażby osiągnął kolega wyżej jednakże nawet sporo to dało. teraz klatki utrzymują sie na poziomie 50-65. Naszła mnie jeszcze taka myśl: może faktycznie to wina mojego procesora?
wciąż nie są to wartości takie jakie chociażby osiągnął kolega wyżej jednakże nawet sporo to dało. teraz klatki utrzymują sie na poziomie 50-65. Naszła mnie jeszcze taka myśl: może faktycznie to wina mojego procesora?
wątpię, mam taki sam, więc też miałbym częste spadki do 50 kl/s, dodatkowo masz lepszą kartę, więcej pamięci, więc albo masz syf w systemie, albo ci jakiś wirus buszuje w procesach dodatkowo obciążając procesor, może tutaj zacznij szukać przyczyny
wątpię, mam taki sam, więc też miałbym częste spadki do 50 kl/s, dodatkowo masz lepszą kartę, więcej pamięci, więc albo masz syf w systemie, albo ci jakiś wirus buszuje w procesach dodatkowo obciążając procesor, może tutaj zacznij szukać przyczyny
tylko widzisz- ten problem występuje tylko w battlefieldach. gta v na max ustawieniach nawet bez spadku ponizej 60 chodzi, far cry primal tez maksymalne 75-90fps. Jeżeli miałbym jakiegoś wirusa to chyba to zjawisko powtarzałoby się też w innych grach. Ale lepiej dla świętego spokoju zrobie jakieś skanowanie. Dokładny skan AVG starczy?