Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Windows nie odpala się na Radeonie HD7770

radeon karta grafika amd windows

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Deszu

Deszu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 13 lipiec 2018 - 17:32

Witam otóż gdy odpalam windowsa z kartą graficzną Radeon HD7770, ten się nie ładuje i po 4 sekundach czarnego obrazu na okrągło się resetuje (reset-4s-reset-4s itd). Problem zniknął gdy podpiąłem się pod integrę, a zasilanie Radeona odpiąłem. Początkowo myślałem, że to przez temperatury procesora (AMD A4-4000), lecz jest całkiem zimny a i tak problem występuje. Dodam, że kartę używam od kwietnia (kupiona jako uzywana). 

 

Aha i jeszcze jedno. Czy problemem może być to, że nie wyłączyłem w biosie integry przy uzywaniu zewnetrznej karty?


Użytkownik Deszu edytował ten post 13 lipiec 2018 - 18:08

  • 0

#2 MESSER

MESSER
  • Nałogowiec

  • 1979 postów

Napisano 13 lipiec 2018 - 19:21

A jaka jest płyta główna i zasilacz ( do odczytania z tabliczki zasilacza po otwarciu obudowy komputera), bo może HD 7770 bierze tak "dużo papu" jak na ten zasilacz że się resetuje komputer, bo nie daje razy.

By sprawdzić kartę graficzną najlepiej przełożyłbym ją, do innego komputera z markowym zasilaczem i sprawdził czy karta działa.

Co do diagnostyki dobrze gdyby pod płytę główną był podłączony głośniczek, może pomóc w diagnostyce problemu.


  • 0

#3 Deszu

Deszu
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 13 lipiec 2018 - 21:23

Płyta to GIGABYTE ga-fm2a55m a zasilacz rowniez mam od kwietnia jest to corsair vs 450. Powinienem zaznaczyc ze zaczeło sie od tego ze podczas gry poszedlem tylko zrobić herbatke, wracam a wiatrak w karcie chodzi niczym odrzutowiec, do tego obudowa była gorąca (raczej od proca, karta nawet w grach ma ~45*). Natychmiast wyłączyłem komputer, zdjalem obudowe, dalem mu ostygnac. I tu zaczal sie problem z odpaleniem systemu.
  • 0

#4 Bichits

Bichits
  • Emeryt komputerowy

  • 2387 postów
  • Miejscowość:Toruń

Napisano 14 lipiec 2018 - 18:30

Spróbuj odpalić komputer bez 7770.

Integra powinna sama się uruchomić i komputer powinien się włączyć - jeśli nie, to zresetuj bios i spróbuj ponownie.


  • 0

Mobo: MSI Z77A - G43 CPU: Intel Core i5 3570k (@ 4,5Ghz 1.240v) Cooler: Fortis HE 1225 GPU: Intel HD 4000 Ram: 2 x 4 GB Corsair Vengeance LP DDR3 1600MHz SSD: SanDisk SSD PLUS 120GB + GoodRam Iridium PRO 480GB HDD: Toshiba P300 1TB + Samsung HD642JJ 640GB Sound Card: Sound Blaster SB1500 PSU: Thermaltake Smart SE 530w  Case: Phanteks Enthoo Pro Window, black Mouse: Roccat Kone Pure Owl - Eye 3300DPI Keybord: Logitech G105 blue


#5 k0chan

k0chan
  • Maniak

  • 4798 postów

Napisano 15 lipiec 2018 - 06:12

sprawdź tą kartę na innym kompie, coś czuje że skończyła żywot


  • 0
MB: Asus P8P67-M ! CPU: I7 2600 (@4,0 GHz) ! GPU: Palit GTX 1660 6gb Dual ! RAM: 8GB RAM @1866 MHz ! SSD: Goodram Iridium Pro 240 GB ! HDD: 1x 2 TB Toshiba p300; 2x 500 GB Samsung F3 ! PSU: SilentiumPC Supremo L2 550W 80+ Gold

#6 Deszu

Deszu
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 15 lipiec 2018 - 07:15

Ok po zresetowaniu biosu odpaliłem na niej na chwilę windowsa, ale gdy chciałem zmienić datę i godzinę znow ekran zrobił się czarny i problem wrócił.

Próbowałem wpiąć ją pod zasilanie a podpialem sie pod zintegrowaną, tak aby obie były podłączone jednocześnie. Nie zadziałało.
  • 0

#7 CrisPell

CrisPell
  • Nałogowy gracz, fanatyk gadżetów

  • 1899 postów
  • 3DMark 06:33476

Napisano 15 lipiec 2018 - 12:20

Karta do piekarnika lub do kosza. Trup.


  • 0
PC: AMD Ryzen R5 2600 3.4GHz/4.1GHz 1.3V /\ SPC Fortis 3 /\ 16GB G.SKILL Aegis DDR4 3000MHz CL16 /\ Palit RTX 2060 GamingPro OC 6GB /\ MSI B450 Tomahawk /\ GoodRAM IRDM Pro GEN2 240GB+ 2x 1TB /\ Seasonic Focus 550W /\ SPC Gladius GD8 TG ARGB /\ IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD (DVI) /\ Windows 10 Pro x64 /\
Laptop: Lenovo Y580 i7 3630QM /\ GTX660M 1Ghz 2GB /\ 8GB 1600Mhz /\ GoodRAM IRDM Pro GEN2 240GB + 500GB HDD /\ Win10 Pro x64 /\
Mobilne: Xiaomi Redmi Note 4 3/32 Black Snapdragon 625, Konsola: PS3 Super Slim CECH4004A 320GB
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + Superlux HD330, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth

#8 Bichits

Bichits
  • Emeryt komputerowy

  • 2387 postów
  • Miejscowość:Toruń

Napisano 15 lipiec 2018 - 20:27

Próbowałem wpiąć ją pod zasilanie a podpialem sie pod zintegrowaną, tak aby obie były podłączone jednocześnie. Nie zadziałało.
 

 

Skoro sygnał idzie przez dedyka, a podpiąłeś się pod integre to nie zadziała.

jezu no, wyjmij 7770 z kompa i odpal na integrze.


  • 0

Mobo: MSI Z77A - G43 CPU: Intel Core i5 3570k (@ 4,5Ghz 1.240v) Cooler: Fortis HE 1225 GPU: Intel HD 4000 Ram: 2 x 4 GB Corsair Vengeance LP DDR3 1600MHz SSD: SanDisk SSD PLUS 120GB + GoodRam Iridium PRO 480GB HDD: Toshiba P300 1TB + Samsung HD642JJ 640GB Sound Card: Sound Blaster SB1500 PSU: Thermaltake Smart SE 530w  Case: Phanteks Enthoo Pro Window, black Mouse: Roccat Kone Pure Owl - Eye 3300DPI Keybord: Logitech G105 blue






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: radeon, karta, grafika, amd, windows

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych