Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Spadki FPS

lagi

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 InfoMode

InfoMode
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 30 grudzień 2017 - 07:29

Witam,

mniej więcej miesiąc temu kupiłem nowe części do komputera. Nowy system, nowe sterowniki, wszystko zainstalowane tak jak być powinno. Niestety, ale od samego początku zauważyłem niepokojący problem ze spadkiem FPS. W każdej grze z ustawieniami na FULL bez problemu osiągam od 100 do 350FPS. Jednak w każdej grze zauważam ogromne spadki FPS - nawet od 20 do 5! Zwyczajnie co kilkanaście sekund lub w momentach, gdzie jest dużo cieni, efektów, świateł następuje utrata FPS. Zamierzam wybrać się do serwisu o diagnozę i potencjalną naprawę, ale jednak najpierw postanowiłem napisać tutaj. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

 

Specyfikacja:

-System: Win7 Home Premium 64-bit

-Procesor: Intel Core i5-7400

-Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1060-6GB

-RAM: 4,00 GB

-Płyta główna: GIGABYTE B150-HD3 DDR3

-Zasilacz: OCZ ZT 650W

 

Również zrobiłem testy za pomocą 3DMARKA i mój sprzęt zebrał ponad 11 tysięcy punktów. 

Z góry ślicznie dziękuje za odpowiedz!


  • 0

#2 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 11000 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 30 grudzień 2017 - 07:36

Masz wszystkie aktualizacje systemu ? Sprawdź,o ile jest to możliwe,przy odłączonym internecie (ofline).


Użytkownik jarrino edytował ten post 30 grudzień 2017 - 07:38

  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#3 InfoMode

InfoMode
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 30 grudzień 2017 - 07:44

Przepraszam, ale jestem strasznie zielony w tych tematykach. Jak mogę to sprawdzić? Generalnie przy włączeniu komputera, od samego początku, na starcie pojawia się taki komunikat. Czy to może być powodem moich problemów?

nieobslugi.png.ef6a38424563a7af75da3f37d


  • 0

#4 Flandzik

Flandzik
  • Gaduła

  • 251 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 grudzień 2017 - 09:26

Przede wszystkim dodaj kolejne 4gb pamięci operacyjnej. Przecież 10 wymaga minimum 8gb do normalnej pracy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0

#5 InfoMode

InfoMode
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 30 grudzień 2017 - 09:32

Ja nie mam Win10 tylko win7. Wina leży po stronie RAMu?


  • 0

#6 wojciechu15

wojciechu15
  • Drużyna zakolaków

  • 2225 postów

Napisano 30 grudzień 2017 - 13:21

Mało ramu. Bardzo mało - i to jest problemem moim zdaniem. Procesor i karta są wydajne więc nabijają FPS'y i wynik w 3Dmarku, a kiedy ram się zapcha to są spadki przez konieczność doczytywania pliku wymiany z HDD. Co najmniej kolejne 4 gb trzeba dołożyć żeby chodziło w dualu, a najlepiej do 16, bo niektóre nowe gry potrafią czasami nawet powyżej 8 wyskoczyć.


  • 0
CPU: i7 8700K COOLER: SPC Grandis 2 XE1436 GPU:Gigabyte G1 gaming GTX 970 MOBO: AsRock Fatal1ty z370 Gaming k6
RAM: G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3200MHz CL16 SYSTEM SSD: Plextor PX-256M8PeG DATA SSD: Samsung EVO 250GB
PSU: Seasonic Focus Plus Gold 750W CASE: SPC Armis AR7TG MONITOR: TV Sony KLD50W-808C AUDIO AIM SC808 & AKG K240 Studio

#7 Flandzik

Flandzik
  • Gaduła

  • 251 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 grudzień 2017 - 17:13

Nie ma znaczenia czy win7 czy win 10. Mało ramu, to nie jest windows XP gdzie taka ilość wystarczala. Jestem w 100% pewien że w tym rzecz. Pamiętaj aby kupić takie same pamięci. Ich czasy dostępu to już chyba nie mają znaczenia. Ważne aby miały taka sama częstotliwość pracy np 1600mhz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: lagi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych