Dragon Age 2- temat ogólny.
Napisano 31 marzec 2011 - 20:33
Osobiście najbardziej przeszkadzają mi ciągnące się od lat "błędy", jak np. sypiący się balans pomiędzy głównymi bohaterami, a przeciwnikami. Pokonanie Wielkiego Smoka, czy Kontur Meredith były zadaniami wymagającymi jedynie pewnej zręczności, oraz kontrolowania paska życia. Nie pamiętam, aby któraś z tych postaci dysponowała jednym dewastującym atakiem. W przeciwieństwie do Kamiennego Upiora, którego pokonanie było zdecydowanie najtrudniejszym wyzwaniem. Nie rozumiem skąd biorą się w produktach BioWare takie błędy w balansie postaci.
Nie pojmuje też dlaczego po raz kolejny BioWare korzysta z "japońskiego" rozumienia wartości towaru, oraz pracy. Kup za 100 zł, sprzedaj za 1 zł. Wartość znajdowanego pancerza nie zdecydowanie zbyt niska. Kilka mikstur leczniczych jest więcej warta niż pancerz z miejscami na runy. Zwłaszcza takie pojmowanie cen przeszkadza na najwyższym poziomie trudności. Za wykonanie danego zadania otrzymuje pieniądze, które nie pokrywają kosztów wyprawy (zakup ampułek leczniczych, run, pierścionków, czy lepszego uzbrojenia), itd.
Ostatni kwestia, którą poruszę - nie związana z błędami - to lokalizacje. Ich ilość mnie powaliła. Ile razy można odwiedzać tak samo wyglądającą jaskinie, czy magazyn? Niemalże spadłem z krzesła, gdy okazało się, iż świat Pustki to tak na prawdę centralny budynek Katowni z nałożonym filtrem. W "Początku" była to osobna mapa, zupełnie nie związana z innymi wątkami.
39 godzin gry, 25 poziom wojownika, 8/10. Produkt wart wyłożonych na niego pieniędzy (50 zł).
Napisano 05 kwiecień 2011 - 10:53
Napisano 05 kwiecień 2011 - 11:05
Napisano 06 kwiecień 2011 - 13:24
DustEater napisał:
Ktoś 'rozgarnięty' uznał walki z 'bossami' za świetny pomysł, bo dzięki temu gra będzie bardziej mroczna, dojrzała, taktyczna... Dzięki temu każdego czekają 30-40 minutowe (w zależności od poziomu trudności) taktyczne ekstazy w postaci zbijania 10000 HP po 10 dmg na uderzenie, przerywane walką z setną falą 'pomocników' czy uciekaniem przed skillami, które są w stanie zabić większość twojej drużyny jednym ciosem.
W normalnych walkach pojedyncza postać, nawet tank, też nie ma szans. Pierwszą falę można jakoś ubijesz, ale...

Ale za to masz to:

no i oczywiście

Pozostaje tylko
Napisano 06 kwiecień 2011 - 16:57
Napisano 22 luty 2012 - 22:36
Dzisiaj swoją premierę na komis Dragon Age: The Silent Grove, który kosztuje 0,99 dolara(angielska wersja jęz.)
8 marca wychodzi kolejna powieść Davida Gaidera zatytułowana Dragon Age: Rozłam - http://www.dragon-ag...age-rozlam.html
Pojawia się coraz więcej plotek na temat Dragon Age 3: http://www.dragon-ag...ym-miejscu.html
Napisano 23 luty 2012 - 00:50
SLI pod Intelem, czyli jak ominąć ograniczenia nałożone przez producentów.
"Piractwo do kradzieży ma się jak cp do mv."
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych