Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

R7 260x i Mobo Fujitsu Siemens ms-7504vp-pv

Radeon Problem Fujitsu Siemens Pomocy R7 260x

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 TenPolak

TenPolak
  • Nowicjusz

  • 21 postów

Napisano 25 październik 2017 - 22:30

Siema, mam problem z kartą R7 260x, chciałem ją podłączyć do

mobo ms-7504vp-pv.

Karta jest podpięta pod 6pin,

wentylatory się kręcą na maksymalnych obrotach,

resetowałem BIOS, 

komputer normalnie się uruchamia (dźwięk z głośniczka),

wydaje mi się jakby płyta nie wykrywała karty, ponieważ sygnał jest na VGA.

Proszę pomóżcie.

 

Procek to q8200

Zasilacz delta electronica 400w
4gb ram


  • 0

#2 JerzyG

JerzyG
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 26 grudzień 2017 - 16:02

Witam!
Mam ten sam problem, tylko że u mnie procek to Q9300 oraz wymienione 3 kondensatory na płycie głównej które napuchły.


  • 0

#3 k0chan

k0chan
  • Maniak

  • 4830 postów

Napisano 26 grudzień 2017 - 17:08

płyty mediona (ms-7xxx) nie są kompatybilne ze wszystkimi kartami (głównie radeony od hd7xxx wzwyż , jak i nowsze geforcy - od gtx750 wzwyź) starsze karty odpalają sie praktycznie bez problemów - można to obejść przez modyfikację biosu, ale to już wyższa szkoła jazdy)


  • 0

MB: MSI B450M Bazooka V2 ! CPU: Ryzen 5 2600 ! GPU: Palit GTX 1660 6gb Dual ! RAM: 16 GB RAM Patriot Viper V4 @3333 MHz cl16 ! SSD: Goodram Iridium Pro 240 GB ! HDD: 1x 2 TB Toshiba p300; 2x 500 GB Samsung F3 ! PSU: SilentiumPC Supremo L2 550W 80+ Gold


#4 JerzyG

JerzyG
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 26 grudzień 2017 - 19:38

Ja mam GF9600GT 512MB DDR3 i takie same objawy jak u kolegi wyżej.
Z tym że, tego PC potrzebuje tylko do odwiedzania stale tych samych prostych stron www,
więc śmigam na zintegrowanej grafice.
Pozdrawiam


  • 0

#5 k0chan

k0chan
  • Maniak

  • 4830 postów

Napisano 26 grudzień 2017 - 20:24

bo z tymi medionami to loteria, ale jak wyżej napisałem, akurat w nowszych gf-ach i radeonach częściej zjawisko występuje


  • 0

MB: MSI B450M Bazooka V2 ! CPU: Ryzen 5 2600 ! GPU: Palit GTX 1660 6gb Dual ! RAM: 16 GB RAM Patriot Viper V4 @3333 MHz cl16 ! SSD: Goodram Iridium Pro 240 GB ! HDD: 1x 2 TB Toshiba p300; 2x 500 GB Samsung F3 ! PSU: SilentiumPC Supremo L2 550W 80+ Gold






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Radeon, Problem, Fujitsu Siemens, Pomocy, R7 260x

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych