Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Artefakty AllPlayer

allplayer artefakty białe kropki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 CrackiN

CrackiN
  • Bywalec

  • 92 postów
  • Miejscowość:Rzeszów

Napisano 28 lipiec 2017 - 09:03

Witam, od czasu reinstalacji nowego systemu (windows 10 home 64) w programie Allplayer podczas oglądania filmów pojawiają się takie białe kropki, artefakty. Wszystkie sterowniki aktualne, kodeki też. W grach nic takiego nie występuje, więc to nie wina karty graficznej a chyba samego programu. Można to jakoś naprawić czy jestem zmuszony do przesiadki na inny player? Dodam że występują one głównie na twarzach w wiekszości filmów (tych HD i w mniejszej jakości). Jest to niezwykle irytujące, ponieważ czasem te kropki występują nawet na całej twarzy bohatera filmu.

 

ad9a3a87202c5cee8bb646ed5f2d385f_orig.jp


  • 0

Mój skromy składak: Zasilacz OCZ Fire Power CoreXStream Series 500W ATX Non-Modular (CXS500W-EU), Napęd LG SuperMulti GH24NSD1 RBBB, Karta graficzna Sapphire Radeon Nitro RX 460 4GB GDDR5 (128 Bit) DVI-D, HDMI, DP, BOX (11257-02-20G), Procesor Intel Core i3-6100 3.7GHz, 3MB, BOX (BX80662I36100), Pamięć GoodRam PLAY DDR4, 8GB, 2400MHz, CL15 (GY2400D464L15/8G), Płyta główna ASRock H110M-DGS, H110, DualDDR4-2133, SATA3, DVI, mATX (H110M-DGS), Dysk SSD GoodRam CX200 120GB SATA3 (SSDPR-CX200-120), Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX), Obudowa BitFenix Nova (BFX-NOV-100-KKWSK-RP)


#2 Fix00ser

Fix00ser
  • Pasjonat

  • 955 postów

Napisano 28 lipiec 2017 - 19:24

Miałem podobne problemy z tym playerem na Win 10,
większość wersji 6xxx tak działała, dopiero przejście na serię 7 problem znikł
przetestuj wersje portable np
http://portable.info...layer-portable/
  • 1

#3 tijiv

tijiv
  • bQ

  • 222 postów
  • Miejscowość:Kalisz

Napisano 29 lipiec 2017 - 21:18

miałem to samo, myślałem ze to jakieś artefakty ale w grach wszystko było ok wiec olałem - teraz mam nowa kartę ale dobrze wiedzieć ze to nie wina karty ;)


  • 0

#4 doman18

doman18
  • Entuzjasta

  • 536 postów

Napisano 31 lipiec 2017 - 09:32

O kurde, to jeszcze AllPlayer istnieje? Kiedyś długo używałem ale przesiadłem się na VLC który miał własne kodeki i był mistrzem w otwieraniu nietypowych i uszkodzonych plików. Teraz jednak jest słabo zoptymalizowany więc używam K-Lite Mega + MP Classic i polecam wypróbować zamiast AP


  • 0

i7 2600(bez K)@3.8GHz+Fortis|12GB Ram| Asrock z68 Pro3|Asus Radeon HD7850 | SSD Plextor M5P 128gb | Seagate Constelation ES3 1TB | Super Flower GG 550W 80+GOLD | Fractal Design ARC R2 | dźwiek: FiiO E10 + Superlux 668b (reklablowane i skóropodobne pady)
Mysz: Logitech g700 |A4Tech X738k | Klawira bluetooth: Logitech k810 |gry: Saitek PZ31A + Xpad360 przewodowy
Router:Gargoyle @ TP-Link TL-WDR3600, Netis WF2780 | mediacenter:LibreELEC@Raspberry PI2| NAS:Debian@Dell FX160 | Tel:Honor 8






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: allplayer, artefakty, białe, kropki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych