Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Mała pomoc przy programie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 balans

balans
  • Gaduła

  • 354 postów

Napisano 16 kwiecień 2017 - 12:24

Witam, mam zamiar stworzyć gierkę w codeblock, w języku c++, będzie to prosty labirynt, lecz nie mogę nigdzie znaleźć sposobu by po wybraniu jednego z czterech kierunków (W,A,S,D) nie trzeba było klikać enter by przeładować liniki, ktoś może poratować? podpowiedzieć jak do tego można podejść?


Użytkownik balans edytował ten post 16 kwiecień 2017 - 12:24

  • 0

#2 DarkSky

DarkSky
  • Bywalec

  • 82 postów

Napisano 16 kwiecień 2017 - 22:40

Poczytaj o funkcjach _kbhit i _getch.


  • 0

CPU: i5 3570 || Cooler: SilentiumPC Fortis || MOBO: Gigabyte GA Z77 DS3H || GPU: MSI GTX 970 Gaming || RAM: 2x4gb Kingston Hyperx Beast || SSD: 2x Crucial MX200 250gb || PSU: Corsair CX750M || CASE: Fractal Design Arc Midi R2


#3 balans

balans
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 354 postów

Napisano 21 kwiecień 2017 - 20:46

dzięki ;) ale już wczoraj to ogarnąłem właśnie przy wykorzystaniu getch(), użyłem ja z wykorzystaniem szufladek switch i case, idealnie nadają się do sterowania ;) tyle ze samo getch nie bardzo rozumiem czym jest. Gra już w sumie zrobiona, dziś zajmę się animacją wygranej bo wczoraj wieczorem zbyt wiele rzeczy krzaczylem.

 

 

edit:

Teraz myślę że dużo trudniejszy problem mam :) chciałbym by po otwarciu programu konsola automatycznie maksymalizowała się na cały ekran... Jeśli ktoś by podpowiedział w jakim kierunku szukać, to byłbym wdzięczny. Może dla bardziej doświadczonych to będzie chwile pomyśleć a ja prawdopodobnie będę musiał przekopać internet.

 

Witam,  czy dałoby radę na własnym komputerze postawić serwer strony www, gdzie mógłbym pisać programy w języku c++ ? raczej w celach po prostu by mieć lepszy dostęp do swoich dzieł - z każdego komputera. 


Użytkownik balans edytował ten post 21 kwiecień 2017 - 20:47

  • 0

#4 bonio89

bonio89
  • Nowicjusz

  • 10 postów
  • Miejscowość:Szczecin

Napisano 25 kwiecień 2017 - 10:29

Witam,  czy dałoby radę na własnym komputerze postawić serwer strony www, gdzie mógłbym pisać programy w języku c++ ? raczej w celach po prostu by mieć lepszy dostęp do swoich dzieł - z każdego komputera. 

 

Da radę. Ubuntu server na wirtualce + LAMP. W php zrobisz interface i za pomocą exec() możesz obsługiwać kompilator. 

Zdecydowanie będzie prościej z Dev-C++ portable i drobpox.

Ewentualnie 


  • 0

Informatyka, Grafika , Fotografia





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych