Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

SLI gtx 960 + gtx 970 czy zadziała?

sli gtx 960 gtx 970

Najlepsza odpowiedź Nowaj, 27 marzec 2017 - 18:45

każdy ma swoją teorię.

 

Nie. Nie ma żadnych "teorii". Te karty nie mają prawa działać w SLI.

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 xawex103

xawex103
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 26 marzec 2017 - 21:35

Witam, mam takie pytanie, czy gtx 970 od gigabyte'a i gtx 960 od asus'a będą razem działały w SLI?

Specyfikacja komputera:

mobo: ASRock z170 extreme 4

zasilacz: Chieftec A80 CTG-650C (650W sprawność 85+)

procesor: i5-6500

RAM: 2x4gb HyperX

system operacyjny: windows 7 pro

 

Słyszałem już co prawda o tym, że SLI tych kart powinno działać bez problemu, ale wolałem się jeszcze upewnić na wszelki wypadek, bo pewności nigdy nie ma, a jestem w takiej sytuacji, że głupio by było jakby jednak nie działały.


Użytkownik xawex103 edytował ten post 26 marzec 2017 - 21:37

  • 0

#2 Wento

Wento
  • Maniak

  • 2448 postów
  • Miejscowość:ZG

Napisano 26 marzec 2017 - 21:40

Nie będą. 


  • 1

"To prawda....-mruknął Puchatek, spoglądając w lustro i klepiąc się po brzuszku. -Nie liczy się rozmiar. Liczy się puchatość!"

 

Moderator globalny/Ekspert działu: Telefony komórkowe i smartfony / Pełne zestawienie Ekspertów


#3 Nowaj

Nowaj
  • Nie wstydzę się konsoli.

  • 17851 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • 3DMark 06:Fire Strike - 16k

Napisano 26 marzec 2017 - 21:46

Słyszałem już co prawda o tym, że SLI tych kart powinno działać bez problemu

 

Bardzo chciałbym zobaczyć osobnika, który rozsiewa takie mądrości.


  • 0

i7 6900K / RTX 2060 / 32GB DDR4 3200MHz / Samsung 950PRO 512GB / Phanteks Enthoo Primo Philips BDM4350UC/00 / Corsair K95 RGB / Logitech G900

Playstation 4 Pro / Xbox One S / LG OLED65B7V / Denon AVR-X1300W / Jamo S626

Worklog STAR WARS FireStrike
Moderator globalny / Ekspert działów: Dyski twarde, napędy optyczne i nośniki pamięci, Karty graficzne i Zestawy komputerowe / Pełne zestawienie Ekspertów

 


#4 krzyhox

krzyhox
  • I'm a mysterious person

  • 2657 postów

Napisano 26 marzec 2017 - 21:47

Bardzo chciałbym zobaczyć osobnika, który rozsiewa takie mądrości.

Może pomyliło mu się z crossfire.


Użytkownik krzyhox edytował ten post 26 marzec 2017 - 21:47

  • 0

CPU:Ryzen 3600 CHŁODZENIE:SilentiumPC Navis pro 240,GPU:Gigabyte GeForce RTX 2070 GAMING

MOBO:MSI B450-Tomahawk RAM:ADATA XPG SPECTRIX 16gb 3200 MHz PSU:SilentiumPC Vero L1 600W DYSK:plextor SSD 128GB M6S,OBUDOWA:fractal design define R5

Lenovo B50-80

https://valid.x86.fr/fnet4d


#5 Nowaj

Nowaj
  • Nie wstydzę się konsoli.

  • 17851 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • 3DMark 06:Fire Strike - 16k

Napisano 26 marzec 2017 - 21:51

Nie słyszałem o CF z GTX'ów.


  • 0

i7 6900K / RTX 2060 / 32GB DDR4 3200MHz / Samsung 950PRO 512GB / Phanteks Enthoo Primo Philips BDM4350UC/00 / Corsair K95 RGB / Logitech G900

Playstation 4 Pro / Xbox One S / LG OLED65B7V / Denon AVR-X1300W / Jamo S626

Worklog STAR WARS FireStrike
Moderator globalny / Ekspert działów: Dyski twarde, napędy optyczne i nośniki pamięci, Karty graficzne i Zestawy komputerowe / Pełne zestawienie Ekspertów

 


#6 krzyhox

krzyhox
  • I'm a mysterious person

  • 2657 postów

Napisano 26 marzec 2017 - 22:30

No bo dla radon, ale z tego co mi wiadomo można właśnie łączyć karty tzn słabsza z mocniejszą.
  • 1

CPU:Ryzen 3600 CHŁODZENIE:SilentiumPC Navis pro 240,GPU:Gigabyte GeForce RTX 2070 GAMING

MOBO:MSI B450-Tomahawk RAM:ADATA XPG SPECTRIX 16gb 3200 MHz PSU:SilentiumPC Vero L1 600W DYSK:plextor SSD 128GB M6S,OBUDOWA:fractal design define R5

Lenovo B50-80

https://valid.x86.fr/fnet4d


#7 Wento

Wento
  • Maniak

  • 2448 postów
  • Miejscowość:ZG

Napisano 26 marzec 2017 - 22:43

radon

:co:  

 

ale z tego co mi wiadomo można właśnie łączyć karty tzn słabsza z mocniejszą.
 

Jeśli chodzi Ci o Radeony to muszą być to karty bliźniacze, np. HD7950 i HD7970.


  • 1

"To prawda....-mruknął Puchatek, spoglądając w lustro i klepiąc się po brzuszku. -Nie liczy się rozmiar. Liczy się puchatość!"

 

Moderator globalny/Ekspert działu: Telefony komórkowe i smartfony / Pełne zestawienie Ekspertów


#8 krzyhox

krzyhox
  • I'm a mysterious person

  • 2657 postów

Napisano 27 marzec 2017 - 07:47

No wiem właśnie, pisze z tel dlatego z błędami.
  • 0

CPU:Ryzen 3600 CHŁODZENIE:SilentiumPC Navis pro 240,GPU:Gigabyte GeForce RTX 2070 GAMING

MOBO:MSI B450-Tomahawk RAM:ADATA XPG SPECTRIX 16gb 3200 MHz PSU:SilentiumPC Vero L1 600W DYSK:plextor SSD 128GB M6S,OBUDOWA:fractal design define R5

Lenovo B50-80

https://valid.x86.fr/fnet4d


#9 macf2

macf2
  • Entuzjasta

  • 522 postów

Napisano 27 marzec 2017 - 08:27

Można podłączyć dwie różne do jednego komputera ale jedna do psyhx lub ponoć hairworks ale jako Sli odpada.


  • 1

cpu:i3 8100 | gpu:  MSI RX 460 oc | ram: 8 gb ddr4 Patriot viper 2400 mhz | psu: OCZ core x stream 500W | obudowa: Modecom oberon pro | hdd:  Toshiba DT01ACA050 | ssd: Kingston V300 120 GB | mobo: MSI b360 PRO-VDH |

Monitor: Iiyama G-master GE2488HS

PS 2 slim,PS 3 superslim, PS 4 slim


#10 Wento

Wento
  • Maniak

  • 2448 postów
  • Miejscowość:ZG

Napisano 27 marzec 2017 - 16:03

@up

Kiedyś miało to jakikolwiek sens, dzisiaj szkoda zachodu.


  • 0

"To prawda....-mruknął Puchatek, spoglądając w lustro i klepiąc się po brzuszku. -Nie liczy się rozmiar. Liczy się puchatość!"

 

Moderator globalny/Ekspert działu: Telefony komórkowe i smartfony / Pełne zestawienie Ekspertów


#11 vonorlik

vonorlik
  • Dyskutant

  • 228 postów

Napisano 27 marzec 2017 - 16:45

Póki jeszcze nie sprzedałem 980TI, mogę dla Was zrobić test i nagrać film ;)

1080TI z 980TI jako PSYHX... i odpalić np. Wieśka :) z NV HairWorks :)

Będą chętni do zalookania ?


Użytkownik vonorlik edytował ten post 27 marzec 2017 - 16:47

  • 4

CPU: I7 8700K + Kraken x62 MOBO: ASUS Z370 Apex RAM: ADATA XPG 2800 GPU: EVGA FE 1080TI 

HDD: Samsung 960PRO 512 PSU: Corsair HXi 750W  Buda: PHANTEKS Enthoo Evolv TG LCD: Asus ROG 2790Q


#12 Wento

Wento
  • Maniak

  • 2448 postów
  • Miejscowość:ZG

Napisano 27 marzec 2017 - 16:48

Ja bardzo chętnie spojrzę.


  • 0

"To prawda....-mruknął Puchatek, spoglądając w lustro i klepiąc się po brzuszku. -Nie liczy się rozmiar. Liczy się puchatość!"

 

Moderator globalny/Ekspert działu: Telefony komórkowe i smartfony / Pełne zestawienie Ekspertów


#13 MariuszB35PL

MariuszB35PL
  • Zapaleniec

  • 1460 postów

Napisano 27 marzec 2017 - 17:40

Z chęcią też bym taki test zobaczył.
  • 0

#14 Nowaj

Nowaj
  • Nie wstydzę się konsoli.

  • 17851 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • 3DMark 06:Fire Strike - 16k

Napisano 27 marzec 2017 - 18:20

Będą chętni do zalookania ?

 

Absolutnie. Swoją drogą to jestem również ciekawy, jak Wiesiek sprawuje się na samej 1080Ti - na 1080 nie ma opcji, aby z HW na maksa mieć stałe 60 kl/s :/


  • 0

i7 6900K / RTX 2060 / 32GB DDR4 3200MHz / Samsung 950PRO 512GB / Phanteks Enthoo Primo Philips BDM4350UC/00 / Corsair K95 RGB / Logitech G900

Playstation 4 Pro / Xbox One S / LG OLED65B7V / Denon AVR-X1300W / Jamo S626

Worklog STAR WARS FireStrike
Moderator globalny / Ekspert działów: Dyski twarde, napędy optyczne i nośniki pamięci, Karty graficzne i Zestawy komputerowe / Pełne zestawienie Ekspertów

 


#15 xawex103

xawex103
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 27 marzec 2017 - 18:41

Gdzieś na tym forum widziałem jak ktoś napisał, że te same generacje powinny współpracować (i jeszcze dawno temu w jakimś artykule i autorowi nie pomyliło się z CF ;) ). Ale dobra, mniejsza z tym bo widzę, że każdy ma swoją teorię. Chciałbym sprawdzić to osobiście. I tu mam kolejne pytanie: Czy jeśli podłącze gtx 960 i gtx 970 w sli to nic się tym kartom nie stanie nawet jak nie będą chciały współpracować?

 

EDIT: A tak odnośnie tego artykułu to wyczytałem, że SLI jest w stanie połączyć dowolne karty obsługujące SLI, tylko, że ta słabsza karta sprowadzi do swojego poziomu tę mocniejszą (960+970 = 2x960).


Użytkownik xawex103 edytował ten post 27 marzec 2017 - 18:43

  • 0

#16 Nowaj

Nowaj
  • Nie wstydzę się konsoli.

  • 17851 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • 3DMark 06:Fire Strike - 16k

Napisano 27 marzec 2017 - 18:45   Najlepsza odpowiedź

każdy ma swoją teorię.

 

Nie. Nie ma żadnych "teorii". Te karty nie mają prawa działać w SLI.


  • 4

i7 6900K / RTX 2060 / 32GB DDR4 3200MHz / Samsung 950PRO 512GB / Phanteks Enthoo Primo Philips BDM4350UC/00 / Corsair K95 RGB / Logitech G900

Playstation 4 Pro / Xbox One S / LG OLED65B7V / Denon AVR-X1300W / Jamo S626

Worklog STAR WARS FireStrike
Moderator globalny / Ekspert działów: Dyski twarde, napędy optyczne i nośniki pamięci, Karty graficzne i Zestawy komputerowe / Pełne zestawienie Ekspertów

 


#17 xawex103

xawex103
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 27 marzec 2017 - 19:07

Nie. Nie ma żadnych "teorii". Te karty nie mają prawa działać w SLI.

Dzięki za odpowiedź, zamykam temat.


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: sli, gtx 960, gtx 970

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych