Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

po wymianie podzespołów komputera (płyta główna, ram, procesor) wiatraki się krecą, ale brak obrazu


Najlepsza odpowiedź sznib, 30 listopad 2016 - 18:40

Pewnie tak. Ale najlepiej zamontuj płytę z procesorem i chłodzeniem w obudowie, podłącz zasilanie itd. i tak dostarcz komputer. Na pewno wezmą mniej za włożenie pamięci i testowe odpalenie komputera, niż gdyby mieli wszystko podłączać od zera.

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#21 rhila

rhila
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 13 postów

Napisano 30 listopad 2016 - 17:51

https://www.asus.com...ort/faq/1029959 jesli ta tabela tyczy sie wszystkich plyt glownych, to wychodzi na to, ze problem jest z pamiecia RAM. Nie wiem, czy zdaze dokonac zwrotu, 14 dni licza sie od daty dostarczenia czy zakupu? Jesli chodzi o slady uzytkowania... na pewno nie ma juz naklejki sklepu i widac delikatnie, ze plyta byla przykrecana do obudowy (chodzi mi o nawierty pod sruby, na procesorze jest pasta)


Użytkownik rhila edytował ten post 30 listopad 2016 - 17:56

  • 0

#22 sznib

sznib
  • buzujolidrinker

  • 879 postów

Napisano 30 listopad 2016 - 17:56

https://www.asus.com...ort/faq/1029959 jesli ta tabela tyczy sie wszystkich plyt glownych, to wychodzi na to, ze problem jest z pamiecia RAM

 

Ten sygnał jest też kiedy uruchomisz komputer bez włożonego ramu?


  • 0

Ryzen 3600*Asus Prime X370 Pro*16GB Crucial Ballistix AT 3200*MSI GTX1070 Aero ITX*Toshiba Q Pro 256GB, Seagate Iron Wolf 3TB*BeQuiet Straight Power 10 500W*Antec Solo*Nec EA273 WMI*Logitech K270*Logitech G900*


#23 rhila

rhila
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 13 postów

Napisano 30 listopad 2016 - 18:10

tak, dokladnie taki sam


  • 0

#24 sznib

sznib
  • buzujolidrinker

  • 879 postów

Napisano 30 listopad 2016 - 18:12

To możliwe że pamięć uszkodzona lub niekompatybilna z płytą. tu by trzeba było sprawdzić z inną pamięcią. Najlepiej z listy "pewnych"pamięci ze strony Asusa.


  • 0

Ryzen 3600*Asus Prime X370 Pro*16GB Crucial Ballistix AT 3200*MSI GTX1070 Aero ITX*Toshiba Q Pro 256GB, Seagate Iron Wolf 3TB*BeQuiet Straight Power 10 500W*Antec Solo*Nec EA273 WMI*Logitech K270*Logitech G900*


#25 rhila

rhila
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 13 postów

Napisano 30 listopad 2016 - 18:25

nie mam tego, jak sprawdzic, wiec chyba tylko serwis mi zostanie


  • 0

#26 sznib

sznib
  • buzujolidrinker

  • 879 postów

Napisano 30 listopad 2016 - 18:40   Najlepsza odpowiedź

Pewnie tak. Ale najlepiej zamontuj płytę z procesorem i chłodzeniem w obudowie, podłącz zasilanie itd. i tak dostarcz komputer. Na pewno wezmą mniej za włożenie pamięci i testowe odpalenie komputera, niż gdyby mieli wszystko podłączać od zera.


  • 0

Ryzen 3600*Asus Prime X370 Pro*16GB Crucial Ballistix AT 3200*MSI GTX1070 Aero ITX*Toshiba Q Pro 256GB, Seagate Iron Wolf 3TB*BeQuiet Straight Power 10 500W*Antec Solo*Nec EA273 WMI*Logitech K270*Logitech G900*





Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych