Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problem z połączeniem się do sieci Wi-fi

Wi-fi połączenie problem błąd router

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamilososk

kamilososk
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 30 wrzesień 2016 - 12:24

Witam, Kupiłem sobie niedawno nowy komputer. Zainstalowałem windowsa 10, wszystkie sterowniki z płyt zostały zainstalowane lecz mam problem z połączeniem do sieci Wi-Fi. Dodałem Mac komputera do strony konfiguracyjnej routera (tak jak robiłem to z resztą urządzeń) lecz komputer nadal nie może się połączyć. Z tyłu komputera obok podłączonego kabla od routera świeci się pomarańczowa dioda. W Biosie również włączyłem połączenia iPv4 i iPv6. Proszę o pomoc.
Jestem kompletnie zielony w tych tematach więc proszę aby tłumaczyć mi dokładnie co mam zrobić. 


  • 0

#2 Pankracy666

Pankracy666
  • Maniak

  • 2602 postów

Napisano 30 wrzesień 2016 - 13:02

Chcesz ten komputer podłączyć kablem czy przez wi-fi do internetu ?

 

Jeżeli przez wifi to odłącz kabel sieciowy (internetowy) od komputera, a potem konfiguruj sobie wifi.

 

Jaką masz kartę wifi ? Wbudowaną w płytę główną czy USB ?


Użytkownik Pankracy666 edytował ten post 30 wrzesień 2016 - 13:05

  • 0

#3 kamilososk

kamilososk
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 30 wrzesień 2016 - 14:03

Chcesz ten komputer podłączyć kablem czy przez wi-fi do internetu ?

 

Jeżeli przez wifi to odłącz kabel sieciowy (internetowy) od komputera, a potem konfiguruj sobie wifi.

 

Jaką masz kartę wifi ? Wbudowaną w płytę główną czy USB ?

Przepraszam, już wiem w czym jest problem. Nie mam karty wi-fi a chce podłączyć bezprzewodowo. Więc muszę kupić sobie jakiś adapter. Nawet tego nie zauważyłem. 


  • 0

#4 Pankracy666

Pankracy666
  • Maniak

  • 2602 postów

Napisano 30 wrzesień 2016 - 16:18

No bez tego ani rusz....

 

Ja użytkowałem takie coś ponad pół roku:

 

http://www.lechpol.eu/model/kom0640

 

Zdało egzamin mogę polecić. Dobry zasięg. 


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Wi-fi, połączenie, problem, błąd, router

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych