Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

HD7850 - Czarny ekran w trakcie instalacji sterowników

Czarny ekran 7850 sterowniki AMD

Najlepsza odpowiedź blaven, 22 wrzesień 2016 - 17:31

Sterowniki? Może zbyt obciążały sekcje których nie powinny, albo coś z napięciami (skoki?). Autorze, GTX 1060 3GB będzie akurat do i5-2400. Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 simon96

simon96
  • Gaduła

  • 437 postów

Napisano 22 wrzesień 2016 - 09:42

Witam,
problemem jest karta graficzna HD7850 od Asusa. System nie mógł się załadować i po chwili logowania wyrzucało czarny ekran. Zainstalowałem system od nowa i wszystko działało do momentu instalacji sterowników. W trakcie instalacji obraz po prostu gaśnie. Włożyłem do tego komputera inną HD7850 i zainstalowałem na niej sterowniki, ale ta od Asusa po włożeniu do tego komputera dalej nie działa.

Przełożenie do innego też nic nie dało.

Ogólnie żadnych artefaktów raczej nie sypała (nie wiem, nie korzystałem z tego komputera), a do momentu instalacji sterownika wszystko działa dobrze, dokładnie to sypie się przy instalacji sterownika ekranu. Jak ktoś ma jakieś pomysły to śmiało pisać i dziękuję za pomoc!

PS Zasilacze, płyty główne, ram i monitory sprawne.


  • 0

nie chce nikt kupić serwera ? dl360 g6 - 2x x5570 | 32gb ram ddr3 | 4x sanki | mnostwo czesci zamiennych 
Leży i mi sie kurzy bo już nie gram :/


#2 mufasa

mufasa
  • Pasjonat

  • 875 postów

Napisano 22 wrzesień 2016 - 09:59

amen.

padła po prostu


Użytkownik mufasa edytował ten post 22 wrzesień 2016 - 10:00

  • 1

#3 simon96

simon96
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 437 postów

Napisano 22 wrzesień 2016 - 11:02

Tego się obawiałem, no nic bywa.


  • 0

nie chce nikt kupić serwera ? dl360 g6 - 2x x5570 | 32gb ram ddr3 | 4x sanki | mnostwo czesci zamiennych 
Leży i mi sie kurzy bo już nie gram :/


#4 chrisplbw

chrisplbw
  • Nałogowiec

  • 1542 postów

Napisano 22 wrzesień 2016 - 11:16

To już chyba trzecia lub czwarta 7850 (łącznie z moją) na tym forum, która padła dokładnie w ten sam sposób w tym miesiącu :D


  • 1

AMD FX8350 4.0GHz@4.7GHz, Gigabyte GA990FXA-UD5, Gigabyte G1 RX470 4GB, Kingston HyperX Beast 1888 2x4 GB, Scythe Mugen 2 rev. B (Enermax TB Silence UCTB12P x2)+Gelid Extreme, Corsair RM550x 550W 80+Gold, Zalman Z11 Plus,  WD Blue 1TB, Lepa by Enermax BQL.Quiet PWM Bluex2. Motospeed V30, P10 Lite


#5 simon96

simon96
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 437 postów

Napisano 22 wrzesień 2016 - 12:27

Swoją drogą to był to model Asusa. Wiecie może przy okazji czy GTX 1060 3GB nie będzie zbyt mocną kartą do i5-2400? 


  • 0

nie chce nikt kupić serwera ? dl360 g6 - 2x x5570 | 32gb ram ddr3 | 4x sanki | mnostwo czesci zamiennych 
Leży i mi sie kurzy bo już nie gram :/


#6 nimfek121

nimfek121
  • Entuzjasta

  • 664 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz

Napisano 22 wrzesień 2016 - 13:36

Moja HD7950 identycznie zakończyła żywot 3 tyg temu
  • 0

CPU: i7 7700 MOBO: Asrock H110-AC/ITX PSU: Corsair SF450 CASE: Fractal Design Node 202 HDD: Samsung HD502J + Iridium Pro 240GB RAM: Corsair Vengance 2x8GB 3000Mhz GPU: Brak (póki co) 


#7 blaven

blaven
  • Nałogowiec

  • 1788 postów

Napisano 22 wrzesień 2016 - 17:31   Najlepsza odpowiedź

Sterowniki? Może zbyt obciążały sekcje których nie powinny, albo coś z napięciami (skoki?). Autorze, GTX 1060 3GB będzie akurat do i5-2400.
  • 1





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych