Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Asus RT-AC68U problem z prędkością

RT-AC68U prędkość

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 mwisek

mwisek
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 04 wrzesień 2016 - 08:31

Witam, to mój pierwszy post. Problem mnie przerasta i proszę o pomoc. Sieć kablowa, łącze min 300/300. Dotychczas użytkowałem Tp-Link TL-WDR4300, na speedtest.net wyniki dużo wyższe, bo 470/650 Mb/s, po podłączeniu RT-AC68U na ustawieniach fabrycznych max 90/90 Mb/s. Żadnych zmian sprzętowych w stosunku do TL-WDR4300. Nie wiem gdzie jest hamulec. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam


  • 0

#2 cooger

cooger
  • Too old to die young.

  • 7779 postów
  • 3DMark 06:666

Napisano 04 wrzesień 2016 - 09:57

Pewnie negocjuje polaczenie 100mbps na wanie zamiast 1gbps. Co jest podłączone na WAN?
  • 0

Ekspert działu: Routery i sprzęt sieciowy / Kącik retro komputerów/ Głośniki, słuchawki i urządzenia audio/ Pełne zestawienie Ekspertów

Zanim wyślesz mi PW z linkiem do Twojego postu zastanów się czy naprawdę go nie widziałem.

Za hajper777: "Nie jestem jakimś mega hejterem żeby jarać sie barwą dzwieku do 100% wydajności"

Poszukuję: Abit BH6, TH7, KG7; Asus: A7M. Masz niepotrzebny stary sprzęt komputerowy (min.13 lat)? Napisz PW.


#3 mwisek

mwisek
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 04 wrzesień 2016 - 12:41

Pewnie negocjuje polaczenie 100mbps na wanie zamiast 1gbps. Co jest podłączone na WAN?

do routera wchodzi bezpośrednio kabel od operatora, żadnych dodatkowych urządzeń...jeśli o to chodzi


Przyczyna już wyjaśniona, wychodzi na to, że router nie dogaduje się z przełącznikiem, na którym wisi lapek. Po podłączeniu bezpośrednio do routera wszystko śmiga jak powinno. TP-Link nie miał problemów z przełącznikami (8level) i to mnie zmyliło.


  • 0

#4 cooger

cooger
  • Too old to die young.

  • 7779 postów
  • 3DMark 06:666

Napisano 04 wrzesień 2016 - 13:58

Stawiam raczej na kabel.
  • 0

Ekspert działu: Routery i sprzęt sieciowy / Kącik retro komputerów/ Głośniki, słuchawki i urządzenia audio/ Pełne zestawienie Ekspertów

Zanim wyślesz mi PW z linkiem do Twojego postu zastanów się czy naprawdę go nie widziałem.

Za hajper777: "Nie jestem jakimś mega hejterem żeby jarać sie barwą dzwieku do 100% wydajności"

Poszukuję: Abit BH6, TH7, KG7; Asus: A7M. Masz niepotrzebny stary sprzęt komputerowy (min.13 lat)? Napisz PW.


#5 mwisek

mwisek
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 05 wrzesień 2016 - 16:14

Stawiam raczej na kabel.

Bingo ! Tylko jak to jest, że w Tp_Linku było ok a w Asusie już nie... :)

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam


Użytkownik mwisek edytował ten post 05 wrzesień 2016 - 16:15

  • 0

#6 cooger

cooger
  • Too old to die young.

  • 7779 postów
  • 3DMark 06:666

Napisano 05 wrzesień 2016 - 17:39

Ma większy margines tolerancji pewnie.
  • 0

Ekspert działu: Routery i sprzęt sieciowy / Kącik retro komputerów/ Głośniki, słuchawki i urządzenia audio/ Pełne zestawienie Ekspertów

Zanim wyślesz mi PW z linkiem do Twojego postu zastanów się czy naprawdę go nie widziałem.

Za hajper777: "Nie jestem jakimś mega hejterem żeby jarać sie barwą dzwieku do 100% wydajności"

Poszukuję: Abit BH6, TH7, KG7; Asus: A7M. Masz niepotrzebny stary sprzęt komputerowy (min.13 lat)? Napisz PW.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych