Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

reboot and select proper boot device or insert boot media in selectec boot device and pers a key

reboot and select proper boot

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Abrahamlincoln

Abrahamlincoln
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 03 lipiec 2016 - 18:08

Witam !

jak gram w cs go to czasami zawiesza się obraz i dźwięk po restarcie komputera wyświetla mi się ten błąd

,, reboot and select proper boot device or insert boot media in selectec boot device and pers a key ,,

po nacisnę ctrl+alt+del windows 8.1 uruchamia sie poprawnie

tak się nie da grać gdy wywala mnie cały czas z rozgrywki

 

raz zdażyło mi sie to podczas oglądania YT

POMOCY


  • 0

#2 sebki1

sebki1
  • Maniak

  • 2191 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 03 lipiec 2016 - 18:27

Napisz jaki posiadasz sprzet.


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H


#3 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10845 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 03 lipiec 2016 - 20:16

Jak kolega przede mną. Prawdopodobnie jest to sprawa problemu ze współpracą dysku z resztą. Jaki masz system i czy jest zaktualizowany? Czy bios i sterowniki płyty są zaktualizowane pod używany system? Jeśli to dysk SSD to czy sprawdzałeś,może jest nowy hardware ? Jak masz ustawione bootowanie w biosie ?


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#4 Abrahamlincoln

Abrahamlincoln
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 04 lipiec 2016 - 11:16

Napisz jaki posiadasz sprzet.

karty sieciowe :

Kontroler Realtek PCle FE Family Conroller

TAP-Win32 Adapter V9 (Tunngle)           

kata graficzna :

ATI radeon HD 4600 Series

procesor :

Pentium® Dual-Core CPU E6500 @ 2.93Hz    ( dwa rdzenie )

stacje dysków :

WDC WD6400AADS-00M2B0 ATA Device

Ram :

4.00 GB

Windows:

8.1 pro


  • 0

#5 sebki1

sebki1
  • Maniak

  • 2191 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 04 lipiec 2016 - 11:46

Tak jak kolega wyzej stwierdzil prawdopodobnie jest jakis problem z dyskiem twardym.

Sciagnij program HDTune i wklej screena z zakladki "Health" oraz z zakladki "Error scan" (koniecznie z ODZNACZONĄ opcja Quick scan - skanowanie bedzie powolniejsze ale za to dokladniejsze i moze troche potrwac).

Mozesz jeszcze sprobowac wymienic kabel SATA z dysku twardego do plyty glownej, ewentualnie podpiac dysk do innego zlacza SATA na plycie glownej.


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H


#6 Abrahamlincoln

Abrahamlincoln
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 04 lipiec 2016 - 13:26

Tak jak kolega wyzej stwierdzil prawdopodobnie jest jakis problem z dyskiem twardym.

Sciagnij program HDTune i wklej screena z zakladki "Health" oraz z zakladki "Error scan" (koniecznie z ODZNACZONĄ opcja Quick scan - skanowanie bedzie powolniejsze ale za to dokladniejsze i moze troche potrwac).

Mozesz jeszcze sprobowac wymienic kabel SATA z dysku twardego do plyty glownej, ewentualnie podpiac dysk do innego zlacza SATA na plycie glownej.

forum nie przyjmuje formatów

tiff

png

jpg

bmp


  • 0

#7 sebki1

sebki1
  • Maniak

  • 2191 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 04 lipiec 2016 - 13:45

Zgraj screeny na jakis darmowy hosting, skopiuj i wklej bezposrednio tutaj do posta.


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H


#8 Abrahamlincoln

Abrahamlincoln
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 04 lipiec 2016 - 15:15

Zgraj screeny na jakis darmowy hosting, skopiuj i wklej bezposrednio tutaj do posta.

http://www.fotosik.p...a64b5c18f9bdd15

link do zdjęcia

   

ps. przepiąłem kabel SATA w inne gniazdo na płycie gł i nie pomogło


Użytkownik Abrahamlincoln edytował ten post 04 lipiec 2016 - 15:16

  • 0

#9 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10845 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 04 lipiec 2016 - 16:36

Możesz podać jeszcze model płyty głównej ?


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#10 sebki1

sebki1
  • Maniak

  • 2191 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 04 lipiec 2016 - 17:08

Prosilem o pelny, dluzszy scan BEZ ZAZNACZONEJ opcji "Quick scan" bo te szybkie sprawdzanie nie jest miarodajne.

Tak czy inaczej SMART dysku poza 2 niestabilnymi sektorami wyglada w porzadku.

Mozesz jeszcze sprobowac podociskac kable w komputerze - moze cos jest po prostu luzne.


  • 0

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H


#11 Abrahamlincoln

Abrahamlincoln
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 05 lipiec 2016 - 21:01

Możesz podać jeszcze model płyty głównej ?

ASUS

P5G41-m lx


Prosilem o pelny, dluzszy scan BEZ ZAZNACZONEJ opcji "Quick scan" bo te szybkie sprawdzanie nie jest miarodajne.

Tak czy inaczej SMART dysku poza 2 niestabilnymi sektorami wyglada w porzadku.

Mozesz jeszcze sprobowac podociskac kable w komputerze - moze cos jest po prostu luzne.

zrobiłem dł skan ale nie moge wysłać zd bo komputer wariuje mianowicie:

        zrobiłem screena odpaliłem w paincie chciałem zapisać na pulpicie w formacie BMP ape wyskoczył błąd że dany folder jest uszkodzony więć zapisałem zd na dysku D zapisało sie chciałem wrzucić na stronke i wysłać wam linka ale strona nie przyjmuje formatu BMP więc odpaliłem ponownie w paincie chcąc zapisać w JPG na dysku D wyskoczył  ten sam błąd co wcześniej.

Potem zrobiłem zd telefonem tego skanu przy próbie zgrania na kompa znów wyskoczył ten błąd

NIE WIEM O CO CHODZI !!!

skan wykazał że

2 z tych wszystkich kratek były na czerwono


  • 0

#12 sebki1

sebki1
  • Maniak

  • 2191 postów
  • Miejscowość:Mysłowice
  • 3DMark 06:13100

Napisano 05 lipiec 2016 - 21:28

2 uszkodzone blocki to jeszcze nie tragedia - gorzej jak znajdują sie one na poczatku skanu.

Skoro system ma problemy z zapisaniem zdjec na dysk to prawdopodobnie jest on uszkodzony albo cos z samym Windowsem sie dzieje.Sprobuj zainstalowac kilka jakis programow albo gre na dysk i zobacz czy ten blad bedzie sie powtarzal.

W ostatecznosci mozesz jeszcze sprobowac zrobic format i od nowa zainstalowac tego Windowsa ale w przypadku gdy dysk jest uszkodzony to moze sie to okazac to niemozliwe.

Poczekaj jeszcze na inne opinie - moze ktos z forumowiczow cos wymysli.


  • 1

CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHZ +  SILENTIUM SPARTAN 3 LT HE1012: MOBO: GIGABYTE GA-P31-ES3G IP31 S775 BOX RAM: GOODRAM 2GB DDR-2 800 + 2GB DDR-2 800 SSD: SAMSUNG 850 PRO 256 GB HDD: SAMSUNG HD502HI 500 GB 16 MB SATA-2, TOSHIBA HDWD120 2 TB: ASUS BW-16D1HT SATA BOX:

GPU: MSI GTX 750 Ti 2 GB OS: WINDOWS 7 PRO 64 BIT: PSU: XFX CORE 550w: FEVER AC09A-BK/BK ACHILLES PPFC400 LCD: ACER PREDATOR 24" XB240H






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych