Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Superlux HD 681 EVO MK II problem

słuchawki problem przewody elektronika superlux

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 mefist24

mefist24
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 14 grudzień 2015 - 14:35

Witam, w moich słuchawkach niestety zerwały się przewody, luźne pozostały cienki czerwony i cienki miedziany od strony kabla. Niestety nie mam pojecia jak przyłączyć pozostale kable, gdy używam konfiguracji: miedziany do białego i czerwony do wolnego mam dźwięk w jednej słuchawce, gdy używam konfiguracji miedziany do połączenia niebieski-czerwony a czerwony cienki do wolnego mam dzwiek mono, pomoc bardzo oczekiwana! Zdjęcia poniżęj 

 

http://imgur.com/FiWXGyz

http://imgur.com/NpVjnAS

http://imgur.com/2uReUPq


  • 0

#2 bleck55

bleck55
  • Maniak

  • 4491 postów
  • Miejscowość:Dąbrowa Górnicza

Napisano 14 grudzień 2015 - 14:43

https://www.google.p...hqGZvuw0-SQLDM:


Google ma taką opcję wpisujesz 681 Evo recabling klikasz wyszukaj a potem klikasz żeby tylko zdjęcia pokazało i gotowe :)
Nie ma za co
  • 0

AUNE S6 -> Dt 990 Pro (open mode), audio technica r70x, Brainwavz hm5, Takstar ts 671 ,AUDEZE LCD2 CLASIC

nuforce DAC 80 ( burson v6 clasic)  -> FOCAL Alpaha 80
xDuoo XD-05


#3 mefist24

mefist24
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 14 grudzień 2015 - 15:06

https://www.google.p...hqGZvuw0-SQLDM:


Google ma taką opcję wpisujesz 681 Evo recabling klikasz wyszukaj a potem klikasz żeby tylko zdjęcia pokazało i gotowe :)
Nie ma za co

 

 

Własnie dlatego pytam, bo podane schematy u mnie nie działaja poprawnie  :) podałem sprawdzane konfiguracje i rezultaty, niestety nie pomaga

 

Może pomoże informacja, że przy podłączeniu jak na tym mam jakby oba kanały w jednej słuchawce


Nikt nie jest w stanie pomóc, albo przynajmniej zasugerować możliwego rozwiązania?


Użytkownik mefist24 edytował ten post 14 grudzień 2015 - 14:51

  • 0

#4 bleck55

bleck55
  • Maniak

  • 4491 postów
  • Miejscowość:Dąbrowa Górnicza

Napisano 14 grudzień 2015 - 15:08

Masz miernik w domu albo baterie i jakaś diodę żarówkę? O świec sobie gdzie masz + - i masę masę musisz rozdzielić na oba przetworniki
  • 0

AUNE S6 -> Dt 990 Pro (open mode), audio technica r70x, Brainwavz hm5, Takstar ts 671 ,AUDEZE LCD2 CLASIC

nuforce DAC 80 ( burson v6 clasic)  -> FOCAL Alpaha 80
xDuoo XD-05


#5 mefist24

mefist24
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 14 grudzień 2015 - 15:10

No tak ale jak mase dołącze na kanał prawy i lewy to wtedy mam mono


  • 0

#6 bleck55

bleck55
  • Maniak

  • 4491 postów
  • Miejscowość:Dąbrowa Górnicza

Napisano 14 grudzień 2015 - 15:28

Czyli jak podłączysz dokładnie tak jak tu? http://i.imgur.com/z7ay2yV.jpg
To masz wtedy mono?
Jeśli tak to gdzieś musiałeś naderwac kabel i masz przebicie poskrawdzaj sobie miernikiem najlepiej

Jak faktycznie gdzieś jest zwarcie to kup sobie wtyczkę neutrika kabel cordiala i wylutuj nowy kabel :)

Użytkownik bleck55 edytował ten post 14 grudzień 2015 - 15:32

  • 0

AUNE S6 -> Dt 990 Pro (open mode), audio technica r70x, Brainwavz hm5, Takstar ts 671 ,AUDEZE LCD2 CLASIC

nuforce DAC 80 ( burson v6 clasic)  -> FOCAL Alpaha 80
xDuoo XD-05


#7 mefist24

mefist24
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 14 grudzień 2015 - 15:48

Czyli jak podłączysz dokładnie tak jak tu? http://i.imgur.com/z7ay2yV.jpg
To masz wtedy mono?
Jeśli tak to gdzieś musiałeś naderwac kabel i masz przebicie poskrawdzaj sobie miernikiem najlepiej

Jak faktycznie gdzieś jest zwarcie to kup sobie wtyczkę neutrika kabel cordiala i wylutuj nowy kabel :)

Dokładnie tak mam, ale właśnie ten problem przy Evo MKII jest częsty z tego co widze, tylko zawsze bez odpowiedzi... trudno, będę próbował dalej


  • 0

#8 bleck55

bleck55
  • Maniak

  • 4491 postów
  • Miejscowość:Dąbrowa Górnicza

Napisano 14 grudzień 2015 - 15:52

A nie masz gdzieś w szufladzie jakiegoś kawałka kabla z wtyczka jack żeby przylutowac i sprawdzić?
  • 0

AUNE S6 -> Dt 990 Pro (open mode), audio technica r70x, Brainwavz hm5, Takstar ts 671 ,AUDEZE LCD2 CLASIC

nuforce DAC 80 ( burson v6 clasic)  -> FOCAL Alpaha 80
xDuoo XD-05


#9 mefist24

mefist24
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 5 postów

Napisano 14 grudzień 2015 - 16:19

A nie masz gdzieś w szufladzie jakiegoś kawałka kabla z wtyczka jack żeby przylutowac i sprawdzić?

Sprawdzałem na każdy sposób i albo dźwięk mono albo oba kanały przez jedną słuchawkę... poddaje się i wysyłam do serwisu :P mimo wszystko dzięki za próbę pomocy. Na innym jacku ten sam problem. Pewnie przebicie, ale spradzanie tego na całej długości słuchawek jest o tyle monotonne co ryzykowne


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: słuchawki, problem, przewody, elektronika, superlux

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych