Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Uszkodzona karta graficzna ?

hd7850

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 SKinny

SKinny
  • Bywalec

  • 89 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 02:01

Karta jak w sygnaturze. Karta tak po prostu przestała działać, ale podczas instalacji windowsa czy uruchamiania sie komputera obraz sie wyswietla, natomiatst po zalogowaniu sie niego jest albo czarny ekran z podswietleniem albo normalnie obraz i po chwili robi sie czarny ekran. Na integrze intela jest wszystko ok. Karta wyswietla tez takiehttp://imgur.com/sXqBUQEdziwne czerwone paski, zawsze w tym samym miejscu, ale tylko na niektorych kolorach. Jakies propozycje ? W biosie te paski rowniez sie pojawiaja.

Użytkownik SKinny edytował ten post 22 listopad 2015 - 02:13

  • 0

CPU: Intel Core i5 4690K @ 4.2 1.115V | GPUGigabyte Radeon HD 7850 2 GB @1100/1400 MHz 1.225V |
MoBoGigabyte Z97-D3HRAMKingston HyperX blu 1600 MHz CL9 @ 2000 1.660V CL9 | HDDSeagate 7200.14 1TB | PSU: OCZ ZS650 |
Case: Revoltec Fifty 5 RGO22 Czarna | OSMicrosoft Windows 8.1 Pro x64 |


#2 hubopl

hubopl
  • Fi(R)ST

  • 53 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 02:36

Tym samym kablem sparawdzałeś na integrze? Temperatury karty w normie?
  • 0

#3 SKinny

SKinny
  • Autor tematu
  • Bywalec

  • 89 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 08:48

Tak tym samym, karta pod obciazeniem nie miala wiecej niz 70 st.
  • 0

CPU: Intel Core i5 4690K @ 4.2 1.115V | GPUGigabyte Radeon HD 7850 2 GB @1100/1400 MHz 1.225V |
MoBoGigabyte Z97-D3HRAMKingston HyperX blu 1600 MHz CL9 @ 2000 1.660V CL9 | HDDSeagate 7200.14 1TB | PSU: OCZ ZS650 |
Case: Revoltec Fifty 5 RGO22 Czarna | OSMicrosoft Windows 8.1 Pro x64 |


#4 Downator

Downator
  • Gaduła

  • 476 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 09:06

Albo karta rozwalona, albo slot PCI-E jest zepsuty.
  • 0

#5 SKinny

SKinny
  • Autor tematu
  • Bywalec

  • 89 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 09:52

Zmieniałem sloty, dokładnie je czyszcząc i żadnego efektu :/ Wydaje mi się, że jak w biosie też wyświetla czerwone paski to karta umiera :(


  • 0

CPU: Intel Core i5 4690K @ 4.2 1.115V | GPUGigabyte Radeon HD 7850 2 GB @1100/1400 MHz 1.225V |
MoBoGigabyte Z97-D3HRAMKingston HyperX blu 1600 MHz CL9 @ 2000 1.660V CL9 | HDDSeagate 7200.14 1TB | PSU: OCZ ZS650 |
Case: Revoltec Fifty 5 RGO22 Czarna | OSMicrosoft Windows 8.1 Pro x64 |


#6 Downator

Downator
  • Gaduła

  • 476 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 16:01

Po prostu ją wymień, np. Na GTX950.
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: hd7850

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych