Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Project U

customaluminium black rog

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#21 zulugula11

zulugula11
  • Gaduła

  • 427 postów
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 13 sierpień 2015 - 23:04

Zgodnie z zasadą trzy razy pomyśl raz wykonaj i będzie git.


  • 0

#22 Garfieldek

Garfieldek
  • Autor tematu
  • ROG Fanboy

  • 721 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz/Fordon

Napisano 14 sierpień 2015 - 09:36

Wiem, oczywiście tak zrobię. Mam pytanie, czy płyty ATX mają jakiś określony rozstaw otworów? 


  • 0

CPU: Intel Core i7 4770K GPU: Sapphire RX480 8GB RAMKingston HyperX 8GB 1600@2000 CL9                          #1 Z3+ ROG 

MOBO: ASUS Maximus VI Formula SSD: Crucial BX200 240GB                                                                              #2 TJ07 Red Lightning

PSU: Chieftec GPS-500A CASE: SS TJ07  

 

 

#23 sebbo98

sebbo98
  • Entuzjasta

  • 729 postów
  • Miejscowość:Toruń

Napisano 14 sierpień 2015 - 10:16

określony  

 

Cóż, jak inaczej montowałbyś różne płyty w jednej budzie? :P 
Tmx7yVg.jpg

(mniejszy czerwony prostokąt to płyta ATX)


Użytkownik sebbo98 edytował ten post 14 sierpień 2015 - 10:19

  • 1

#24 Garfieldek

Garfieldek
  • Autor tematu
  • ROG Fanboy

  • 721 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz/Fordon

Napisano 17 sierpień 2015 - 23:12

Projekty we wtorek/środę odsyłam. Pojawił się problem. Temperatury CPU są dziwnie wysokie i skaczą... Całkowity spoczynek ~50*C i skacze o 5*C. O OCCT nie wspominam- ponad 90*C i się wyłącza, a taki wynik osiąga w 10 minut. Powiedzcie, co robić? Temperatura pokojowa jest około 25* czyli standardzik. 


Dla tych co nie znają sprzętu- CPU I7 4770K bez OC, bloczek EK Supreme LT, ten pierwszy. Na jednej chłodnicy 240mm, z wentami od budy...


EDIT: Trochę czasu minęło, temeratury są ~40*C. Mimo wszystko to trochę dużo, w porównaniu do tego jak było.


  • 0

CPU: Intel Core i7 4770K GPU: Sapphire RX480 8GB RAMKingston HyperX 8GB 1600@2000 CL9                          #1 Z3+ ROG 

MOBO: ASUS Maximus VI Formula SSD: Crucial BX200 240GB                                                                              #2 TJ07 Red Lightning

PSU: Chieftec GPS-500A CASE: SS TJ07  

 

 

#25 Bohuniasty

Bohuniasty
  • Bywalec

  • 76 postów

Napisano 18 sierpień 2015 - 00:13

PatrykT miał tez problemy z blokiem od EK napisz do niego może masz ten sam problem u niego zdaje się był zbyt wypukły blok.


  • 0

Intel Core i7-5930K 3.50GHz(OC 4,2 MHz) , Custom WC procesor , Asus Rampage V Extreme Intel X99 , Corsair Vengeance LPX 32 GB DDR4 2666MHz , GTX 980 TI Poseidon , Samsung 950 PRO NVMe 512GB M.2 PCI-e , 2TB Seagate Barracuda SATA III , 750W EVGA SuperNOVA 750 G1 , Asus VS278Q 1MS , Asus PG278Q ROG Swift 27" G-SYNC 144Hz , Haf Stack 935 + 915   

 

#26 PatrykT

PatrykT
  • misterT.design

  • 3322 postów
  • Miejscowość:Karczew

Napisano 18 sierpień 2015 - 08:13

Ja bym obstawiał syf w bloku, LT z racji swojej konstrukcji jest bardzo wrażliwy na jakiekolwiek farfocle


  • 0

 i7 5960X/Asus RVE/Evga ddr4 ram/SLI GTX 980Ti/LiteOn NVME SSD RAID0/Bq DP PRO 850w/TJ-07/AIM SC808/DT 770 Pro 80Ohm/AOC Q32279VWF/SteelSeries Apex/Steel Series Rival/ LC by Bitspower

  MrT Design                                         Profesjonalny delid Intel cpu

 

#27 Garfieldek

Garfieldek
  • Autor tematu
  • ROG Fanboy

  • 721 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz/Fordon

Napisano 18 sierpień 2015 - 09:20

Patryk, z tego co widzę, osadziło się dość dużo białych farfocli... Kolejny powod dlaczego musze zmienić węże, bo to chyba plasatyfikator. Zauważyłem, też coś dziwnego... Aurora z butelki, jest dużo bardziej czerwona,od aurory z układu, jaki może być tego powód?


  • 0

CPU: Intel Core i7 4770K GPU: Sapphire RX480 8GB RAMKingston HyperX 8GB 1600@2000 CL9                          #1 Z3+ ROG 

MOBO: ASUS Maximus VI Formula SSD: Crucial BX200 240GB                                                                              #2 TJ07 Red Lightning

PSU: Chieftec GPS-500A CASE: SS TJ07  

 

 

#28 Bohuniasty

Bohuniasty
  • Bywalec

  • 76 postów

Napisano 18 sierpień 2015 - 09:33

Co do aurory mam podobnie , to wina chyba odkładania się cząsteczek w układzie.

Teraz mam przezroczysta ale jak rozbierałem układ i wypłukałem chłodnicę przywracając  płyn do pożądanego efektu to różnica w kolorze płynu na dolewki a tego w układzie była bardzo widoczna.


  • 0

Intel Core i7-5930K 3.50GHz(OC 4,2 MHz) , Custom WC procesor , Asus Rampage V Extreme Intel X99 , Corsair Vengeance LPX 32 GB DDR4 2666MHz , GTX 980 TI Poseidon , Samsung 950 PRO NVMe 512GB M.2 PCI-e , 2TB Seagate Barracuda SATA III , 750W EVGA SuperNOVA 750 G1 , Asus VS278Q 1MS , Asus PG278Q ROG Swift 27" G-SYNC 144Hz , Haf Stack 935 + 915   

 

#29 bumbel123

bumbel123
  • Zapaleniec

  • 1231 postów
  • Miejscowość:Lublin

Napisano 18 sierpień 2015 - 09:35

U mnie już po tygodniu efekt jest odrobinę mniejszy.


  • 0

CPU: Intel Core I5 4570 MOBO: MSI B85-G43 GPU: GTX 970 Asus Strix 

COOLER:  Prolimatech Megahalems black RAM: Kingston HyperX 2X4GB 1866MHZ 

PSU: BQ Straight Power E7 CM 580W HDD:WD Blue 500GB SSD: Plextor M5S 128GB Case: FD Arc Midi R2

Monitor: Benq Gw2255 22' LED 

SilverStone PS07B Black&Blue by bumbel123

 


#30 Garfieldek

Garfieldek
  • Autor tematu
  • ROG Fanboy

  • 721 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz/Fordon

Napisano 18 sierpień 2015 - 09:37

Ale nie nie nie, ona jest po prostu ciemniejsza, nie traci ani trochę swojego efektu!


  • 0

CPU: Intel Core i7 4770K GPU: Sapphire RX480 8GB RAMKingston HyperX 8GB 1600@2000 CL9                          #1 Z3+ ROG 

MOBO: ASUS Maximus VI Formula SSD: Crucial BX200 240GB                                                                              #2 TJ07 Red Lightning

PSU: Chieftec GPS-500A CASE: SS TJ07  

 

 

#31 PatrykT

PatrykT
  • misterT.design

  • 3322 postów
  • Miejscowość:Karczew

Napisano 18 sierpień 2015 - 10:38

Możliwe, że to przez plastyfikator z węża ale równie dobrze może to być przez jakieś zanieczyszczenia z układu


  • 0

 i7 5960X/Asus RVE/Evga ddr4 ram/SLI GTX 980Ti/LiteOn NVME SSD RAID0/Bq DP PRO 850w/TJ-07/AIM SC808/DT 770 Pro 80Ohm/AOC Q32279VWF/SteelSeries Apex/Steel Series Rival/ LC by Bitspower

  MrT Design                                         Profesjonalny delid Intel cpu

 

#32 Garfieldek

Garfieldek
  • Autor tematu
  • ROG Fanboy

  • 721 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz/Fordon

Napisano 21 sierpień 2015 - 11:22

Ale... Jakie!? Cały układ przed zalaniem był płukany przez cały dzień destylką. :/

Nie wiem czy jest sens przed zmiana budy zlewac plyn z ukladu i czyscic blok, zmienic paste. I jeszcze jedno, moze to byc wina CPU? Bo temperatury w OCCT sa okolo 90*. Zalozenie wentow na chlodnice cos da? Jak tak to jakie dajmy ze 30zl za sztuke.

Użytkownik GreQonE edytował ten post 21 sierpień 2015 - 11:27

  • 0

CPU: Intel Core i7 4770K GPU: Sapphire RX480 8GB RAMKingston HyperX 8GB 1600@2000 CL9                          #1 Z3+ ROG 

MOBO: ASUS Maximus VI Formula SSD: Crucial BX200 240GB                                                                              #2 TJ07 Red Lightning

PSU: Chieftec GPS-500A CASE: SS TJ07  

 

 

#33 silence

silence
  • Zapaleniec

  • 1310 postów

Napisano 21 sierpień 2015 - 13:01

Zalozenie wentow na chlodnice cos da?

Kolejnych dwóch ? Dobrze rozumiem? Obecnie masz dwa wentylatory 120mm na chłodnicy?  


  • 0
Spoiler

#34 Garfieldek

Garfieldek
  • Autor tematu
  • ROG Fanboy

  • 721 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz/Fordon

Napisano 21 sierpień 2015 - 13:43

Mialem stocki z Z3 + ktore zbijaly temp. O max 2*C. Wiec ich nie ma...
  • 0

CPU: Intel Core i7 4770K GPU: Sapphire RX480 8GB RAMKingston HyperX 8GB 1600@2000 CL9                          #1 Z3+ ROG 

MOBO: ASUS Maximus VI Formula SSD: Crucial BX200 240GB                                                                              #2 TJ07 Red Lightning

PSU: Chieftec GPS-500A CASE: SS TJ07  

 

 

#35 silence

silence
  • Zapaleniec

  • 1310 postów

Napisano 21 sierpień 2015 - 14:13

Czyli masz chłodnicę pasywnie?? 

Coś jest nie tak skoro dwa wentylatory, jakie by nie były niemal nic nie dają? 


  • 0
Spoiler

#36 Garfieldek

Garfieldek
  • Autor tematu
  • ROG Fanboy

  • 721 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz/Fordon

Napisano 22 sierpień 2015 - 07:13

W tym momencie sa pasywnie. Obawiam sie tego co Patryk mowi, czyli syfu w bloku.
  • 0

CPU: Intel Core i7 4770K GPU: Sapphire RX480 8GB RAMKingston HyperX 8GB 1600@2000 CL9                          #1 Z3+ ROG 

MOBO: ASUS Maximus VI Formula SSD: Crucial BX200 240GB                                                                              #2 TJ07 Red Lightning

PSU: Chieftec GPS-500A CASE: SS TJ07  

 

 

#37 PatrykT

PatrykT
  • misterT.design

  • 3322 postów
  • Miejscowość:Karczew

Napisano 22 sierpień 2015 - 10:01

Pasywnie te chłodnice nie spełniają swojej roli, do tego zasyfiony blok i stąd masz  duże temperatury. Kiedyś zrobiłem u siebie eksperyment i wyłączyłem wszystkie wentylatory. To w spoczynku miałem temperatury trochę większe jak przy wygrzewaniu syntetykami przy wentylatorach na 800rpm


  • 0

 i7 5960X/Asus RVE/Evga ddr4 ram/SLI GTX 980Ti/LiteOn NVME SSD RAID0/Bq DP PRO 850w/TJ-07/AIM SC808/DT 770 Pro 80Ohm/AOC Q32279VWF/SteelSeries Apex/Steel Series Rival/ LC by Bitspower

  MrT Design                                         Profesjonalny delid Intel cpu

 

#38 bumbel123

bumbel123
  • Zapaleniec

  • 1231 postów
  • Miejscowość:Lublin

Napisano 22 sierpień 2015 - 10:02

U mnie pasywnie proc osiąga w idle nawet 55 stopni.


  • 0

CPU: Intel Core I5 4570 MOBO: MSI B85-G43 GPU: GTX 970 Asus Strix 

COOLER:  Prolimatech Megahalems black RAM: Kingston HyperX 2X4GB 1866MHZ 

PSU: BQ Straight Power E7 CM 580W HDD:WD Blue 500GB SSD: Plextor M5S 128GB Case: FD Arc Midi R2

Monitor: Benq Gw2255 22' LED 

SilverStone PS07B Black&Blue by bumbel123

 


#39 Garfieldek

Garfieldek
  • Autor tematu
  • ROG Fanboy

  • 721 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz/Fordon

Napisano 28 sierpień 2015 - 08:25

To dokupie jakies wenty albo eloopy albo WB2
 

Dzisiaj przyjechało do mnie około 93 metrów oplotu, będę brał się do oplatania, i fotki będą. :D


Użytkownik Garfieldek edytował ten post 28 sierpień 2015 - 08:25

  • 1

CPU: Intel Core i7 4770K GPU: Sapphire RX480 8GB RAMKingston HyperX 8GB 1600@2000 CL9                          #1 Z3+ ROG 

MOBO: ASUS Maximus VI Formula SSD: Crucial BX200 240GB                                                                              #2 TJ07 Red Lightning

PSU: Chieftec GPS-500A CASE: SS TJ07  

 

 

#40 silence

silence
  • Zapaleniec

  • 1310 postów

Napisano 28 sierpień 2015 - 09:17

Zasilacz od a do z oplatasz ? Jakie oploty upiłeś ? 


  • 0
Spoiler





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: customaluminium, black, rog

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych