Witam ponownie
Po ponad 2 miesiącach rozważań, zdecydowałem się na zakup smartfona.
Najbardziej zależy mi na tym, żeby telefon pracował bardzo płynnie, nie zacinał się, przechodził pomiędzy aplikacjami sprawnie, przy otwarciu kilku aplikacji jednocześnie - trzymał je w pamięci wraz z zachowaniem płynności działania ( wielozadaniowość ).
Kupno smartfona wiąże z faktem, iż ma mi on służyć na parę dobrych lat, więc szukam czegoś dobrego, żeby nie okazało się, że po roku zauważę znaczny spadek wydajności działania.
Pamięć wewnętrzna - tutaj liczę na minimum 32 GB, dodatkowo, obowiązkowo muszę mieć możliwość rozszerzenia kartą SD.
Czas pracy na baterii - wystarczająco dobry, żeby wytrzymywał 1 dzień przy normalnym użytkowaniu - przeglądarka, youtube, bardziej wymagające gry, od czasu do czasu facebook.
Multimedia:
Na aparacie specjalnie mi nie zależy, wystarczy żeby robił średniej jakości zdjęcia w porównaniu do dzisiejszego rynku smartfonu, ja i tak zdjęć na komputer raczej zgrywał nie będę, jakimś wytrawnym koneserem w tej kwestii nie jestem, od czasu do czasu coś ciekawego będę chciał uchwycić, ale jak napisałem wcześniej, wiele nie wymagam.
Jakość dźwięku - jeżeli nie będzie gorzej niż w moim aktualnym telefonie - Xperia Neo V, będę zadowolony, a pewnie i tak cokolwiek bym nie wybrał, to w tej półce cenowej w dzisiejszych czasach odczuję różnicę na plus. Czasem jak jestem w podróży słucham muzyki na słuchawkach, tak że ewentualnie tutaj może oczekuje czegoś minimalnie lepszego niż to co mam obecnie.
Zakup planuję dokonać w sklepach:
-> RTV Euro AGD
-> Media Markt
-> ewentualnie jakiś inny godny polecenia sklep
Komisy, lombardy odpadają, ludzie przedłużający umowę na OLX-ach i tym podobnych - wolę mieć coś z pewnego źródła, zapłacę drożej, ale będę miał 100% pewności, że mam gwarancję, że jest nowe itd.
Teraz druga kwestia - jednocześnie z kupnem smartfona, chciałbym kupić do niego starter na kartę.
Zależy mi na jak największym pakiecie internetu, oraz na możliwie najdłuższej ważności doładowania, tj. aktualnie w PLAY - po doładowaniu mam ważność połączeń wychodzących na rok, internet na 2 miesiące.
Użytkownik james4444 edytował ten post 26 lipiec 2015 - 15:08