Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problem z uruchamianiem komputera.

gtx660 corsaircx600 gigabytesniperb5 zasilacz

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 FiroPL

FiroPL
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 21 lipiec 2015 - 11:53

Witam.

Od paru dni mam mały problem z komputerem. Komputer raz startuje normalnie a innym razem włącza się na 2 sekundy po czym wyłącza jakby ktoś odciął mu prąd i następnie znów sam bez naciskania powera startuje. Powtarza się to w nieskończoność dopiero wyciągnięcie wtyczki kończy ten proces. Czasem też odpala, speaker daje sygnał ale na monitorze nie ma obrazu i po około 15 znów jakby ktoś odciął prąd. Próbowałem inne gniazdka, bez ramu, na jednej kości, bez zasilania karty graficznej i to nie pomogło. Jeśli już Pc wystartuje to nie ma z nim najmniejszego problemu. Pod obciążeniem chodzi wyśmienicie.

Ja obstawiam zasilacz lub płytę. Oba podzespoły mam jeszcze na gwarancji jednak chcę być na 100% pewien co jest przyczyną zanim oddam to do serwisu. Miał ktoś podobny problem lub słyszał o czymś takim?

Dorzucam krótki filmik ukazujący ten problem.

Z góry dzięki za pomoc.


  • 0

#2 zwolay

zwolay
  • Gaduła

  • 393 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 23 lipiec 2015 - 07:20

Miałem to samo i szczerze mówiąc nie wiem co pomogło.najpierw rozkręciłem komputer,docisnąłem ramy,kartę graficzną itd- nie pomogło.Zamieniłem miejscami pamięci-ruszyło ale za 2 czy 3 dni problem powrócił.Potem jak włączyłem kompa to sam z siebie wstał i zaczął normalnie działać....i działa (odpukać!!!) do dziś...a co mu pomogło?nie mam zielonego pojęcia...


  • 1

#3 FiroPL

FiroPL
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 3 postów

Napisano 02 sierpień 2015 - 10:49

To ja tylko napiszę co było przyczyną. Walnięty zasilacz. Napięcia miał w normie ale czas startu miał do du*y i przez to płyta nie bootowała.  Korsarz już poleciał na gwarancję a ja kupiłem sobie Thermaltake'a i śmiga aż miło. :)


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gtx660, corsaircx600, gigabytesniperb5, zasilacz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych