Skocz do zawartości

Czym się zajmujesz zawodowo.


Recommended Posts

Tak,mała jest.Nie ma miejsca zbytnio a inwestorka nie chciała prysznica ( na górze będzie ) i taki kompromis.200l pojemność jak dobrze pamiętam.

 

 

@Edit.

Jak widzicie na tym zdjęciu z drzwiami,tymi balkonowymi jest nierówno między sufitem a ościeżem,koleś sam się wziął za sufity,myśmy obrabiali tą belkę i ten sufit co jest ( będzie ) wejście na poddasze i oklejaliśmy ściany.

Edytowane przez chudy131080
Link to post
Share on other sites

Osmio daniowy obiad / kolacja

Tutaj jest to przystawka, 

 

1# 3 rodzaje buraka (pieczony w soli i bialku, gotowany w ziolach oraz grilowany) "kulka" z koziego sera i ziolami, delikatnie ostrne puree z buraka, imbirowy tost, olej cytrynowy

 

2# Grilowany pikantny burak, wolno gotowany w ziolach zloty burak, do tego tortellini z kozim serem i ziolami, olej kokosowo cytrynowy

 

Ktore lepsze? :)

 

1#

Yu4Vjy1fSI6QaVwmeBfIdQ.png

 

2#

iuuzrASlScamCLB_0OC3fw.png

Edytowane przez kobiks
Link to post
Share on other sites
yyyyyyyyyy.... wolałbym schabowego. Przynajmniej bym się najadł

Dokładnie tak samo pomyślałem, ale oczywistym było, że zaraz padnie odpowiedź w stylu:

 

 

Typowy janusz i tak bedzie zarl mielone i schabowe ^_^ a no i Kopiec Kartofli heh

 

Więc sobie odpuściłem, teraz to nie z mojej winy ¯\_(ツ)_/¯

 

 

A ja bym się porzygał jedząc jedno i to samo.

 

Tutaj niestety racji przyznać do końca nie mogę, bo kiedyś miałem okazję spróbować takiej kuchni i muszę powiedzieć, że kilka rzeczy miało ten swój "unikalny" smak, ale "burak na 10 sposobów na jednym talerzu", to jednak według mnie przegięcie i wolę być już Januszem, który je schabowe i rosołek.

Edytowane przez hehe
  • Popieram 1
Link to post
Share on other sites

Różnicą jest iść gdzieś, aby się nawpie*dalać, a iść gdzieś, aby poznać inną kuchnie, smaki, techniki...

 

To już osobiście kwestia gustu, czy ktoś potrafi ogarnąć pojęcie degustacji czy skupia się jedynie na ślepej konsumpcji.

 

Gdyby mnie ktoś spytał czy wolałbym jeść jedynie polskie, a zagraniczne to odpowiedź byłaby prosta... Gardzę schaboszczakiem, gdy przed oczami mam różnorodność smaku ;) 

I na tym zakończmy dyskusję, jeden lubi jak mu wali octem z ketchupu z biedry, a drugi pieści kubeczki smakowe.

  • Popieram 4
Link to post
Share on other sites

Dokładnie tak samo pomyślałem, ale oczywistym było, że zaraz padnie odpowiedź w stylu:

 

 

 

Więc sobie odpuściłem, teraz to nie z mojej winy ¯\_(ツ)_/¯

 

 

 

Tutaj niestety racji przyznać do końca nie mogę, bo kiedyś miałem okazję spróbować takiej kuchni i muszę powiedzieć, że kilka rzeczy miało ten swój "unikalny" smak, ale "burak na 10 sposobów na jednym talerzu", to jednak według mnie przegięcie i wolę być już Januszem, który je schabowe i rosołek.

 

 

Zgadzam sie z ostatnimi zdaniami tyle ze jak napisalem wyzej obiad skladal sie z 8 roznych dan w tym 2 desery. Tak wiec jedno danie wygladalo jak na zdjeciach :) i w dodatku to byla przystawka 

Edytowane przez kobiks
Link to post
Share on other sites

@kobiks

 

Rozumiem, że Ty czynisz te potrawy?

Tak, cco prawda jeszcze sie ucze ale juz cos tam umiem :D

 

Kilka dni temu - kurczak

 

ytiyKvChQ_i-Va3BfrMEgw.png

 

 

Z 2 tyg temu - Deser rabarbar + pierdoly (ale tutaj to tylko 70% mojego wkladu bo cukiernia nie dla mnie ^_^

 

sNIDfU0QRHaYwjmGHxZddw.png

 

Specjalny deser dla jakiejs starej baby co sobie Biszkopt i mus czekoladowy zazyczyla 

 

eLTyjdbmScOsT4X4iYJkeA.png

Edytowane przez kobiks
Link to post
Share on other sites

Jeśli mówisz na poważnie, to chyba nigdy nie pracowałeś z "klientem". Co prawda sam jakiegoś mega doświadczenia nie mam, ale w pełni rozumiem określenie "jakaś stara baba" - już zdążyłem się przekonać :D

 

@up

Dla zobrazowania dodam jeszcze, że siedzę na infolinii wsparcia technicznego dell'a, więc odbieram telefony od przeróżnych ludzi.

Edytowane przez hehe
  • Popieram 1
Link to post
Share on other sites
Jasne. Ale jeśli nikt Ci nic nie zrobił...

Dokładnie to to.

Jak ktoś ma pretensje o byle g., albo średnio stara się kooperować, bo "przecież już to podawałem, musicie gdzieś mieć w systemie", to raczej takiej osobie nie idę na rękę. Tak jak przed zaczęciem pracy najbardziej bałem się Grażyn, które totalnie nie ogarniają komputerów, tak teraz takie osoby (zaraz po ludziach, którzy sami wykonali całą diagnozę sprzętu i podają mi wszystkie wymagane dane) uwielbiam, bo z nimi najsprawniej się współpracuje. Czy to zrobić coś przy urządzeniu, czy to podać jakieś brakujące informacje- żaden problem.

 

Także jeszcze taki protip dla posiadaczy sprzętów della- przy dzwonieniu na infolinię wsparcia gwarancyjnego polecam być miłym, bo najprościej mówiąc bardzo często mamy możliwość zrobienia nieco więcej niż zapewnia gwarancja, ale nie musimy ;)

Edytowane przez hehe
Link to post
Share on other sites

Ja tam zazwyczaj działam jak lustro jeśli mam do czynienia z klientem. Może być miło i sprawnie albo neutralnie i zimno, wybór należy do Ciebie :)

 

Sam preferuję pierwsze podejście, pod koniec pierwszego roku studiów sam pobijałem sobie legitymację w dziekanacie  :D

Link to post
Share on other sites

Fajny masz szacunek do swoich klientów, którzy sprawiają, że masz co do gara włożyć:

 

"dla jakieś starej baby"

 

Lipton.

 

Szacunek dla klientow jest jak najbardziej. Ale jak JAKAS PANI z rodzina przeklada specialna kolacje 3 razy i my na tym tracimy czas i pieniadze to jednak idzie sie wkurzyc ^_^. Pracowal bys z ludzmi jako kelner czy kucharz to po kilku dniach bys zrozumial ze nie kazdy klient zasluguje na szacunek. Zdarzaja sie ludzie ktorzy robia problemy bo po prostu lubia lub licza na jakies bonusy czy rabaty. 

 

Ja tam zazwyczaj działam jak lustro jeśli mam do czynienia z klientem. Może być miło i sprawnie albo neutralnie i zimno, wybór należy do Ciebie :)

 

Sam preferuję pierwsze podejście, pod koniec pierwszego roku studiów sam pobijałem sobie legitymację w dziekanacie  :D

 

Zgadzam sie z Toba w 100%...

Edytowane przez kobiks
Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...