Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Sims 3 tnie.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 ivekkia

ivekkia
  • Bywalec

  • 87 postów

Napisano 28 październik 2010 - 18:21

Mam problem z Sims 3. Tna mi na wysokich i na srednich ustawieniach, nawet na rozdzialce 800x600. Wszystkie inne gry smigaja jak tralala :wariat: (Mass Effect 2, BF:BC2, Metro 2033, Fallout NV itp). Probowalem juz wszystkiego, wylaczenie antyvira i firewalla nic nie daje. Moj sprzet to :

Windows 7 x64
GA-MA790XT-UD4P
Phenom II x2 BE 550 3,1
4GB CL9
Sapphire 5770 1GB Vapor-X
Asus Xonar DG
OCZ StealthXStream 500W
Samsung F3 Spinpoint 500GB - 138Mb/s w HDTune

Wszystko pieknie jak na moja kieszen do tego mam dobrze chlodzona obudowe. Dysk jest nowy ma 2 dni, system zainstalowany wczoraj. Na starym dysku cielo jeszcze bardziej. Juz nie wiem, nie mam pojecia dlaczego Sims 3 sie tak nie!!

PS: Stery do wszystkiego najnowsze ze stron producenta. Nawet bios na plycie jest po updejcie.

Winda i gra oryginaly
  • 0

#2 MatiQ

MatiQ
  • Nałogowiec

  • 1743 postów
  • Miejscowość:Wieliczka
  • 3DMark 06:16153

Napisano 28 październik 2010 - 19:01

A może jakieś patche się pojawiły do gry? Może potrzeba jej poprawek :wariat:
  • 0

#3 ivekkia

ivekkia
  • Autor tematu
  • Bywalec

  • 87 postów

Napisano 28 październik 2010 - 19:07

Patch tez najnowszy. I wszystkie aktualizacje zrobione
  • 0

#4 DonHugo

DonHugo
  • Entuzjasta

  • 720 postów

Napisano 28 październik 2010 - 23:25

Jak simsy się tną to już nie ma mocnych ; O To już jest chore,nie możliwe i nie normalne.
Ps.Nawet nie wiem co ma tu do tego patch jak do gry nic tu nie ma.Tu coś musi byś w systemie
  • 0

#5 Fanta

Fanta
  • Gaduła

  • 416 postów

Napisano 29 październik 2010 - 15:50

mimo wszystko problemem jest dysk twardy. Simsy ciągle ciągną dane z dysku.
mozesz napisac do jakiegos kolesia z dyskiem ssd i niech sprawdzi jak chodzi.
P.S czy gra ma jakieś dodatki ?
  • 0
Intel Sorento D945GNT |Intel Pentium 4 3.20GHz[Pentagram FreeZone-100Cu] |Goodram DDR2 2GB 667MHz & 2xSpecTek 256MB 533MHz |Gainward GTS 250 512MB| Ocz Fatal1ty 400W

#6 JoHnNy08PL

JoHnNy08PL
  • Maniak

  • 3364 postów
  • GG:4917156
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • 3DMark 06:19658

Napisano 29 październik 2010 - 16:10

@UP WTF? Może też niech mu sprawdzi na i7 980X i 3xGTX480...

Przecież ta gra na Athlonie XP 2500+, 1GB RAM, Radku X1650 i staruśką barką 80GB chodziła na średnich w 1024x768...

Coś jest nie tak, tylko co tu może źle chodzić? ;)
  • 0

#7 Fanta

Fanta
  • Gaduła

  • 416 postów

Napisano 29 październik 2010 - 17:23

To albo ma zawalony system, albo coś z grą jest nie tak.

EDIT: wprawdzie z tego co czytałem to gra nie jest przeznaczona na win 7 64bit, ale u nie których chodzi. Spróbuj zmienić zgodność na starszy system. Może to pomoże.
  • 0
Intel Sorento D945GNT |Intel Pentium 4 3.20GHz[Pentagram FreeZone-100Cu] |Goodram DDR2 2GB 667MHz & 2xSpecTek 256MB 533MHz |Gainward GTS 250 512MB| Ocz Fatal1ty 400W

#8 Evil_Genius

Evil_Genius
  • Maniak

  • 2019 postów
  • Miejscowość:Łódź
  • 3DMark 06:11596

Napisano 29 październik 2010 - 17:26

wprawdzie z tego co czytałem to gra nie jest przeznaczona na win 7 64bit, ale u nie których chodzi. Spróbuj zmienić system na starszy. Może to pomoże.


Ma zmieniać system dla jednej gry? Mam x64 i z żadną, absolutnie żadną grą, nową czy starą nie było problemu.
  • 0
ASUS G60JX | i7-720QM OC@ i7-740QM| GF GTS360M 1GB GDDR5 | 4GB DDR3 1333 | 500GB Seagate Momentus 5400 rpm
Zobacz jak łatwo zmienić wygląd Windows 7!
Jestem wolny

#9 airborne82

airborne82
  • airborne82

  • 972 postów
  • GG:4685989
  • Miejscowość:Kraków
  • 3DMark 06:15652 pkt ( 3.75 ghz ) i 17854 pkt ( 4.5 ghz )

Napisano 29 październik 2010 - 17:41

Nie chodzi o to żeby nowy system instalował tylko o to żeby odpalał Simsy ze zgodnością XP
  • 0
MOBO - ASUS P5Q PRO TURBO + CoolerMaster TX-3 + Arctic Cooling MX-2 ... CPU - INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 ghz GO(OC 3.4 na 1.325v) ... GPU - MSI GTX 770 2048MB 256bit 1085/1753 + ( PALIT GF GTX260 896MB 448bit Sonic 625/2200/1348 - SUPPLY ) ... RAM - Patriot PDC24G6400LLK 2x2 GB CL4 800 ... PSU - OCZ 650W Z-Series SLI 80+ ... HDD - 2 x Seagate Barracuda 7200.14 2TB + Samsung F3 1TB 7200 + ( Samsung F3 1TB 7200 + Seagate Barracuda 7200.11 500GB + Seagate Barracuda 7200.10 250GB - all BACKUP ) ... AUDIO - Logitech LS21 + Sound Blaster Audigy SB0090 GOLD ... MONITOR - LG W2261VP-PF

#10 Evil_Genius

Evil_Genius
  • Maniak

  • 2019 postów
  • Miejscowość:Łódź
  • 3DMark 06:11596

Napisano 29 październik 2010 - 17:57

Teraz posta zmienił bo na początku napisał żeby zmieniła system na starszy, ale ok.
  • 0
ASUS G60JX | i7-720QM OC@ i7-740QM| GF GTS360M 1GB GDDR5 | 4GB DDR3 1333 | 500GB Seagate Momentus 5400 rpm
Zobacz jak łatwo zmienić wygląd Windows 7!
Jestem wolny

#11 ivekkia

ivekkia
  • Autor tematu
  • Bywalec

  • 87 postów

Napisano 30 październik 2010 - 00:22

Zainstalowalem XP bo jakos gierki mi szybciej chodzily. Ale simsy ciagle to samo. Tna sie bez dodatkow i z dodatkami. Sprawdzilem sobie 3dmark06 i wynik mialem 13611 na default. Nie mam pojecia o co moze chodzic. Wszystkie inne gry chodza wrecz doskonale...
  • 0

#12 Fanta

Fanta
  • Gaduła

  • 416 postów

Napisano 31 październik 2010 - 18:32

Evil_Genius albo masz problemy z czytaniem, albo jesteś głupi. Gdzie Ci napisałem, żeby zmieniał system?

Osobiście nie mam pojęcia co jest przyczyną tego. Może poprostu ściągnij cracka z neta.
  • 0
Intel Sorento D945GNT |Intel Pentium 4 3.20GHz[Pentagram FreeZone-100Cu] |Goodram DDR2 2GB 667MHz & 2xSpecTek 256MB 533MHz |Gainward GTS 250 512MB| Ocz Fatal1ty 400W

#13 m_a_r_c_i_n_007

m_a_r_c_i_n_007
  • Nowicjusz

  • 18 postów

Napisano 02 listopad 2010 - 11:39

Może defragmentacja pomoże i wyczyść dysk z niepotrzebnych plików np.odkurzaczem albo ccleaner
może masz jakiegoś wirusa na dysku jak nic nie pomoże to format tylko pozostaje
  • 0

#14 Evil_Genius

Evil_Genius
  • Maniak

  • 2019 postów
  • Miejscowość:Łódź
  • 3DMark 06:11596

Napisano 02 listopad 2010 - 14:43

marcin czytaj post powyżej

@Fanta
I tak wszyscy wiedzą o co chodzi, spokojnie...

@ivekkia

Odpal simsy
Ctrl+Alt+Del->Menadżer procesów->Procesy->PPM->Ustaw Koligację->Ustaw jeden rdzeń

Sprawdź czy pomogło.
  • 0
ASUS G60JX | i7-720QM OC@ i7-740QM| GF GTS360M 1GB GDDR5 | 4GB DDR3 1333 | 500GB Seagate Momentus 5400 rpm
Zobacz jak łatwo zmienić wygląd Windows 7!
Jestem wolny

#15 Fanta

Fanta
  • Gaduła

  • 416 postów

Napisano 02 listopad 2010 - 17:12

Evil ale nie wprowadzaj innych w blad. niektorzy nie moga wiedziec.
  • 0
Intel Sorento D945GNT |Intel Pentium 4 3.20GHz[Pentagram FreeZone-100Cu] |Goodram DDR2 2GB 667MHz & 2xSpecTek 256MB 533MHz |Gainward GTS 250 512MB| Ocz Fatal1ty 400W

#16 MoonWalk

MoonWalk
  • Pasjonat

  • 934 postów

Napisano 03 listopad 2010 - 15:46

Ivekkia - masz dodatki z internetu z tego co zrozumiałem????

Siedzę w simsach dość głęboko (gram już hohohohoho) i też tak miałem. Cięcie połączone czasami jakby z opóźnionym reagowaniem kamery?
  • 0

#17 DonHugo

DonHugo
  • Entuzjasta

  • 720 postów

Napisano 03 listopad 2010 - 17:11

Jak chodzi o przewijanie kamery na lewo,prawo,górny,dolny róg to reż mam i wieś tu obczaj o co tu chodzi bo tego nie ogarniam ;)
  • 0

#18 Fanta

Fanta
  • Gaduła

  • 416 postów

Napisano 07 listopad 2010 - 15:07

sprawdzaliście ściągnąć cracka z neta?
  • 0
Intel Sorento D945GNT |Intel Pentium 4 3.20GHz[Pentagram FreeZone-100Cu] |Goodram DDR2 2GB 667MHz & 2xSpecTek 256MB 533MHz |Gainward GTS 250 512MB| Ocz Fatal1ty 400W




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych