Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Gladius x60 brak podświetlenia power

power x60 gladius problem. podśiwetlenie

Najlepsza odpowiedź kamil_18_19, 22 maj 2015 - 19:19

Sam składałeś kompa? Czy ktoś, musisz odkręcić bok i w dolnym prawym rogu płyty głównej zazwyczaj zależy jaką masz masz wpięte kabelki, power ,reset, hdd i led i sprawdź czy wszystkie są wpięte, w manualu masz jak powinny być wpięte.

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dexter91

dexter91
  • Nowicjusz

  • 14 postów

Napisano 22 maj 2015 - 18:09

Witam serdecznie

mam mały problem z obudową Gladius x60. Mianowicie nie świeci mi na niebiesko przycisk power. Nie wiem, co może być przyczyną. Nie działał od początku. Trzeba coś w biosie może przestawić, czy coś?

Proszę o pomoc i pozdrawiam


  • 0

#2 kamil_18_19

kamil_18_19
  • Maniak

  • 2668 postów
  • Miejscowość:Zgierz
  • 3DMark 06:Nie wiem po zmianie sprzętu nie testowałem.

Napisano 22 maj 2015 - 19:12

Nie podłączony kabel led lub spalona lampka, innej opcji nie ma, a jeszcze kabel przerwany od led.


  • 0

Pc do gier. 

Cpu: i3-8100 Cooler: SPC Fortis 3 MC Mobo: MSI Z370 Tomahawk Ram: 16GB DDR4 Godram Play 2x8GB 2133MHz Hdd1: Crucia M550 128GB Hdd2: 1TB Seagate Gpu: GTX 1060 Xtre.6GB@1980 boost 2150/9500 mem Case: SPC M35W PSU: Corsair TX650 Monitor AOC i2369Vm Os: Win 10 Home x64 Fon Samsung Galaxy S9 PLUS

Spoiler

#3 dexter91

dexter91
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 14 postów

Napisano 22 maj 2015 - 19:15

Nie podłączony kabel led lub spalona lampka, innej opcji nie ma, a jeszcze kabel przerwany od led.

 

A jak to sprawdzić, który to kabel? Może rzeczywiście jest nie podłączony, bo od samego początku nie świeci


  • 0

#4 kamil_18_19

kamil_18_19
  • Maniak

  • 2668 postów
  • Miejscowość:Zgierz
  • 3DMark 06:Nie wiem po zmianie sprzętu nie testowałem.

Napisano 22 maj 2015 - 19:19   Najlepsza odpowiedź

Sam składałeś kompa? Czy ktoś, musisz odkręcić bok i w dolnym prawym rogu płyty głównej zazwyczaj zależy jaką masz masz wpięte kabelki, power ,reset, hdd i led i sprawdź czy wszystkie są wpięte, w manualu masz jak powinny być wpięte.


  • 1

Pc do gier. 

Cpu: i3-8100 Cooler: SPC Fortis 3 MC Mobo: MSI Z370 Tomahawk Ram: 16GB DDR4 Godram Play 2x8GB 2133MHz Hdd1: Crucia M550 128GB Hdd2: 1TB Seagate Gpu: GTX 1060 Xtre.6GB@1980 boost 2150/9500 mem Case: SPC M35W PSU: Corsair TX650 Monitor AOC i2369Vm Os: Win 10 Home x64 Fon Samsung Galaxy S9 PLUS

Spoiler

#5 dexter91

dexter91
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 14 postów

Napisano 22 maj 2015 - 19:23

Nie, znajomy mi składał. Płyta główna to Asus Z87-PRO V Edition.

Zobaczę, może uda mi się coś dojrzeć :)


  • 0

#6 kamil_18_19

kamil_18_19
  • Maniak

  • 2668 postów
  • Miejscowość:Zgierz
  • 3DMark 06:Nie wiem po zmianie sprzętu nie testowałem.

Napisano 22 maj 2015 - 19:30

Jak nic nie wykminisz to poproś go że ci lampka nie świeci i niech luknie. 


  • 0

Pc do gier. 

Cpu: i3-8100 Cooler: SPC Fortis 3 MC Mobo: MSI Z370 Tomahawk Ram: 16GB DDR4 Godram Play 2x8GB 2133MHz Hdd1: Crucia M550 128GB Hdd2: 1TB Seagate Gpu: GTX 1060 Xtre.6GB@1980 boost 2150/9500 mem Case: SPC M35W PSU: Corsair TX650 Monitor AOC i2369Vm Os: Win 10 Home x64 Fon Samsung Galaxy S9 PLUS

Spoiler

#7 dexter91

dexter91
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 14 postów

Napisano 02 czerwiec 2015 - 12:03

Sam składałeś kompa? Czy ktoś, musisz odkręcić bok i w dolnym prawym rogu płyty głównej zazwyczaj zależy jaką masz masz wpięte kabelki, power ,reset, hdd i led i sprawdź czy wszystkie są wpięte, w manualu masz jak powinny być wpięte.

 

Dzięki bardzo za pomoc. Faktycznie okazało się, że kabelek nie był wpięty. Znalazłem trochę czasu, poszperałem i znalazłem. Podłączyłem go w te miejsce na MOBO, które wskazałeś i poszło :D


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: power, x60, gladius, problem., podśiwetlenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych