Witam,
Decyduję się na kupno stricte monitora. Dotychczasowo używałem LG 42LK450. Nowy monitor przede wszystkim ma służyć do grania (1920x1080) i przeglądania internetu. Gry które preferuję to Ets2, Spintires, Grid, Gta i od czasu do czasu jakieś dobre Fps. Monitor powinien mieć wbudowane głośniki, solidną podstawkę i być względnie wysoki (biurko bez dodatkowego poziomu dla monitora). Pomieszczenie w którym będzie się znajdować jest średnio oświetlone tzn. 1 wąskie dwukwaterowe okno. Moje GPU to GTX 650 Ti 1GB, i ram od Geil 2x4GB DDR3 Black Dragon 1600Mhz 9CL. Budżet jakim dysponuję to 800-1000 zł. Wolałbym raczej skorzystać z tej dolnej granicy, ale jeśli za dodatkowe 100-200 zł mam czuć się faktycznie bardziej zadowolony to jestem skłonny zapłacić więcej.
Formatem 16:10 zasugerowałem się czytając faq jednakże nie wiem do końca czy to dobry pomysł dla gracza. Na mój rozum również lepiej mieć lepsze odświeżanie z takiego powodu, że nie tylko włączam symulatory, ale także szybkie i dynamiczne gry. Za pomoc w wyborze z góry gorąco dziękuje.
Pozdrawiam,
Karol