Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Podczas komunikacji z serwerami google wystąpił problem

android google google play sklep galaxys3neo;

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 junior95

junior95
  • Nowicjusz

  • 17 postów

Napisano 12 styczeń 2015 - 19:06

Witam, 
kilka dni temu kupiłem sobie telefon Samsung Galaxy S3 NEO. Chciałem dodać nowe konto Google, tak by móc pobierać aplikacje ze sklepu Google Play. Uruchamiam Sklep Google Play, wpisuje dane i po zatwierdzeniu pojawia mi się komunikat "Nie można się zalogować podczas komunikacji z serwerami google wystąpił problem. Spróbuj ponownie później". Od 3 dni utrzymuje się taki stan rzeczy. Jak rozwiązać ten problem? Dodam, że telefon jest nowy.


  • 0

#2 Rica1

Rica1
  • Uczę się

  • 2056 postów
  • Miejscowość:Pruszków
  • 3DMark 06:17924

Napisano 12 styczeń 2015 - 23:21

jesteś połączony z siecią? Wifi lub komórkową? Wpisujesz na pewno poprawne dane do logowania?


  • 0

CPU: Intel i5 6400 @ 4.3 GHz Cooler: SPC HE1225 Fortis  GPU: Asus Expedition GTX 1050Ti 4GB  RAM: Kingston HyperX Fury Black 2400 MHz DDR4  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus  SSD: Crucial m500 120 Gb  HDD: Maxtor stm3250 250 GB PSU: OCZ StealthXstream 2 500W  Case: Zalman Z3 Plus White  Mouse: Roccat Kone Pure Optical Mousepad: Roccat Taito  Keyboard: SPC Gear GK530 Tournament Kailh Brown Headset: AKG GHS1  Monitor: LG M2262DP  Phone: Xiaomi Mi 6 6/64 Global Edition


#3 junior95

junior95
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 17 postów

Napisano 14 styczeń 2015 - 08:18

Dane na pewno są poprawne, przy próbach dodania istniejącego konta korzystałem z kilku różnych źródeł wifi


  • 0

#4 huckinCharlie

huckinCharlie
  • another time another place

  • 1004 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 14 styczeń 2015 - 17:29

Wyczyść w ustawieniach w aplikacjach > sklep play > pamieć podręczną


  • 0

workhorse H2O ::: 6900K @4.4 - asus X99e ws- Radeon Pro Duo - NVMe 1T - SSD 2TB - 64GB RAM 3000 - Super Flower leadex 1000W

Audioengine D1 - XFI Titanium HD (6x LME49990) - Audiolab M-DAC - Adam Artist 5/6 - ATH M50x - Nexus 6P 128GB - Vsonic SDV3s mod
 

ONE


#5 junior95

junior95
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 17 postów

Napisano 14 styczeń 2015 - 21:09

Próbowałem też przez internet z wykupionego pakietu (3G) i również jest problem


EDIT: Już po problemie okazało się, że miałem wyłączoną jedną z aplikacji google która blokowała połączenie z serwerem


  • 0

#6 irondick

irondick
  • Amator

  • 34 postów

Napisano 31 maj 2016 - 16:15

junior95 możesz podać która to aplikacja?


  • 0

INTEL i7 4790K, Asrock Z97 Extreme6, SLIC2.1, RAM G Skill TridentX F3-2400C10-8GTX x2, MSI R9 280X GE 3GB, HDD ST2000DX001 2xRAID 0, PIONEER DVR-112D, TAGAN BZ-600, CM CENTURION 690 III, SILENTIUMPC FORTIS 3 HE1425, Dell UltraSharp U2412M.






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: android, google, google play, sklep, galaxys3neo;

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych