Procesor: Intel Core i5 3570k (Nówka)
Płyta główna: Gigabyte GA-Z77P-D3 (nówka)
Ram: G.SKill Ripjaws 4GB Kit DDR3 PC3-10666 CL7 (F3-10666CL7D-4GBRH) (nówka)
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB
Dysk: - SanDisk SDSSDP128G (Systemowy)
- ST3160316CS (na pierdoły)
Zasilacz: Modecom 550W czyli no name xd
System operacyjny: Windows 7 Ultimate
Tak więc jak w temacie opis sprzętu jako taki jest. Oczywiście system co dopiero wczoraj wgrany. Nie wiem co dolega próbowałem już zmieniać napięcia na ram na standardowe jak na naklejce 1,5v nic nie pomogło. Zrobiłem test memtest na 150% zero resetów i 0 błędów error. W OCCT też wszystko w najlepszym porządku. Dziwne jest to, że jak przełączę w biosie na RAID to system odpala normalnie, a jak chcę odpalić grę to po 30 sek reset lub zawiecha. Jak przełączę na AHCI hmm nie chce odpalić systemu, a na IDA odpala też normalnie i w grę mogę pograć z 10-15 min. Patrzyłem w CrystalDiskInfo to SSD jest 100% sprawny, co do drugiego dysku zwykłego ma status "Uwaga", ale czy to by miało wpływ na to jeżeli nie jest systemowy. Potrafi też zwolnić ściąć muzykę jak słucham na YT i odpalam np.SpeedFan. Jeżeli chodzi o temperatury to procek ma chłodzenie box pasta wymieniona ze standardowej nie jest podkręcony pracuje w 3,4-3,8 to temperatura ogólna jak mi podaje ET6 to 46stopni , a na SpeedFan ogólna tak samo 46 stopni, a na core0 53 stopnie (oczywiście to jak gra odpalona i zminimalizuję by sprawdzić) według mnie to żadne kosmiczne temperatury. Co do grafiki temperatura max w grze 45-50% przy assassinas unity.
Naprawdę nie mam pojęcia co może być sterowniki wszystko wgrane sprawdzone 3 razy. Jedynie przychodzi mi na myśl ten no name zasilacz i może gdzieś rzucać ochłapy napięcia bo nie wyrabia ale wolę się zapytać bardziej doświadczonych komputerowców w takich tematach.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że coś podpowiecie
PS. Jedynie jeszcze rano wymienię 2kable do sata ale watpię, ze to cos da.