Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Duże spadki fps w battlefield 4


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 GhostReconPL

GhostReconPL
  • Dyskutant

  • 195 postów
  • Miejscowość:Rzeszów

Napisano 29 listopad 2014 - 15:02

Witam 

Ostatnio w wyżej wymienionej grze zacząłem doświadczać bardzo nieprzyjemnego zjawiska. Podczas gry do czynienia mam z dużymi spadkami fps'ów. Mój sprzęt:

sapphire radeon 7850 2gb

12gb ram

Ocz Modxstream 600W

Intel I5 2500K (niekręcony)

Asrock exreme4 gen3 (nie pamiętam dokładnie, sorki jesli zle napisałem)

 

A oto wyniki mierzone frapsem na ustawieniach wysokich:

Frames: 19513 - Time: 310895ms - Avg: 62.764 - Min: 17 - Max: 80

 

Dodam jeszcze, że karta była kręcona, ale na stockowych ustawieniach spadki też są. Test był robiony na fabrycznych taktowaniach.


Użytkownik GhostReconPL edytował ten post 29 listopad 2014 - 15:03

  • 0

#2 akiioto

akiioto
  • Amator

  • 57 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:13

Zobacz czy w kampanii też występują podobne zjawiska. Pierwsze co możesz obwiniać to może Ci startować 32bitowa wersja. Jeśli nie to może jakiś plan wydajności, albo stery od grafy modyfikują ustawienia gry. Posprawdzaj to.

 

Ja też mam czasem takie dropy ale to raczej wina laptopa (8GB RAM, Pentium 2x2.20GHz, GeForce 710m), choć nie na wszystkich serwerach - i tu jest sedno sprawy. Zobacz sobie 10 wybranych serwerów. Nie chcę polecać, ani nic, ale na csss.pl mi działa BF wyśmienicie - serwer z dużymi podbojami oraz na GeForce GTX Gaming - deathmatche na blokadzie. I poruszam się praktycznie tylko na tych serwerach i nie mam skoków, zawsze mam to 60fps ze spadkami (z powodu sprzętu do 40)


  • 1

#3 GhostReconPL

GhostReconPL
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 195 postów
  • Miejscowość:Rzeszów

Napisano 29 listopad 2014 - 18:04

Oto wyniki z kampanii na średnich ustawieniach, powstrzymam się od komentarza......

Frames: 57449 - Time: 599995ms - Avg: 95.749 - Min: 0 - Max: 157

 

Jak mogę sprawdzic tą wersję czy mi odpala 32bity?

Przetestowałem kilka serwerów i problem wystepuję na każdym z nich :(


Użytkownik GhostReconPL edytował ten post 29 listopad 2014 - 18:20

  • 0

#4 anarett

anarett
  • Bywalec

  • 107 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 19:01

klasycznie : wyłączony origin w grze?


  • 1

#5 GhostReconPL

GhostReconPL
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 195 postów
  • Miejscowość:Rzeszów

Napisano 29 listopad 2014 - 19:10

Jak niby miałbym mieć wyłączony Origin grając w multi? (chyba że ja Ciebie źle zrozumiałem)

EDIT: Zrobiłem sobie właśnie teścik na Sleeping dogs. Ustawienia wys/b.wys+ vsync. Gra chodzi w 55-60 fpsach

EDIT: Sorki kolego, juz rozumiem. Dałem fajkę dla opcji ''wyłącz funkcję origin w grze'' i wszystko śmiga. Dziekuje za pomoc :)


Użytkownik GhostReconPL edytował ten post 29 listopad 2014 - 20:16

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych