Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Multiproblem z komputerem

freez błąd awaria

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bocian1101

Bocian1101
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 20 wrzesień 2014 - 19:39

Witam.

 

Od pewnego czasu mam problemy z funkcjonowaniem komputera. Objawy są dziwne gdyż nigdzie nie mogę o nich wyczytać i pierwszy raz się z nimi spotykam. Otóż co się dzieje:

 

- podczas przeglądania stron WWW, ekran wiesza się (ale tylko kiedy ruszam przez chwilę myszką), jeśli nie przesuwam kursora mogę oglądać np film 2h bez zacięcia. Czasami mały ruch powoduje freeza. Słychać głos, jednak ekran potrzebuje kilku sekund na odwieszenie się. Czasami wyskakuje komunikat: "Sterownik ekranu odzyskał sprawność". Mam zainstalowane najnowsze sterowniki.

- czasem tak po prostu komp się zawiesi całkowicie, razem z głosem, jednak tak samo jak wcześniej kilka sekund i się odwiesza.

- podczas wyłączania kompa, czasami dochodzi do sytuacji że komputer jeszcze chodzi i muszę go wyłączyć "na ostro", ponieważ zawiesza się tak jakby w ostatniej fazie (dzieje się to też czasem podczas resetu) Na monitorze wyświetla się brak sygnału ale komputer dalej chodzi.

- bywa i tak że po włączeniu wygaszacza ekranu, po ruszeniu myszką nic się nie dzieje, słychać np. playlistę ale nie idzie wyłączyć wygaszacza i pozostaje tylko restart.

- często jest też tak że kursor zmienia się ze zwykłego wskaźnika w różne dziwne rzeczy np: kółko podczas ładowania, kursor w edytorach tekstów itp.

 

Nie mam pojęcia co zrobić. HDTune nic nie wykazał, przeskanowałem kompa avastem, przeczyściłem CCleaner'em, jednak te objawy nadal występują.

 

Prosiłbym o pomoc w miarę możliwości.

 

 


  • 0

#2 Lord_Krecitsqa

Lord_Krecitsqa
  • Nałogowiec

  • 1758 postów
  • Miejscowość:Bielsko-Biała

Napisano 20 wrzesień 2014 - 19:41

A zasilacz masz jaki ?

Nie on jest źródłem problemu ?

(zgaduję w tej chwili)


  • 0
i7-4790k 4400mhz MSI_z97g5; 16gb_tridentX-2400 ASUS STRIX 1080ti 11gb M2_Samsung_961+SSD,Phantex_350x,Raijintek<p>https://www.3dmark.com/3dm/25780419https://www.3dmark.com/3dm/34157590<p><p>https://www.3dmark.com/3dm/36269596

#3 Bocian1101

Bocian1101
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 20 wrzesień 2014 - 20:14

To nie powinien być problem z zasilaczem. Komp ma 2 lata, składany był od podstaw. Problemy zaczęły się jeszcze przed wakacjami.


  • 0

#4 vicodin

vicodin
  • Maniak

  • 2554 postów
  • Miejscowość:Lublin

Napisano 20 wrzesień 2014 - 20:41

Podaj specyfikacje pc. System aktualny i stery?


  • 0

Spoiler

#5 jarrino

jarrino
  • Maniak

  • 10602 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 20 wrzesień 2014 - 20:41

Jest to problem związany z komunikatem,który czasem Ci się wyświetla czyli ze sterownikiem ekranu.Wpisz w Gogle i poczytaj a jest tego trochę....


  • 0

i5 9600K; EVGA Z370 ;32Gb Hyperx 2666 ; MSI 1070 ;Thermaltake Smart SE 630W


#6 bożo_wporzo

bożo_wporzo
  • Entuzjasta

  • 699 postów
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 22 wrzesień 2014 - 10:56

Czy problem zaczął się pojawiać po instalacji jakiegoś oprogramowania/sterowników? Bo jak rozumiem przez 2 lata było dobrze, a dopiero od miesiąca się źle dzieje?


  • 0

There are only 10 types of people in the world:

- those who understand binary

and those who don't.






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: freez, błąd, awaria

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych