Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Nowy komputer i bluescreeny - win 8.1 pro


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#21 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:07

ok, mam go wypakowywać czy od razu wkleić na pendrive?


Jak wypakuję, to mam 3 pliki:

[BOOT]

BOOT

README

 

wklejam na pendrive, ustawiam boota i nie startuje.


  • 0

#22 kml700

kml700
  • Gaduła

  • 471 postów

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:08

Zainstaluj sobie tym od razu na pendraka  

http://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.usb.installer.zip

Użytkownik kml700 edytował ten post 30 lipiec 2014 - 19:10

  • 0

#23 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:09

404 not found.


  • 0

#24 kml700

kml700
  • Gaduła

  • 471 postów

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:10

UP link poprawiony .


  • 0

#25 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:20

No pierw dałem ntfs i nie opalił a jak zmieniłem na fat32 w tej instalce to przy bootowaniu mruga kursor przy starcie i tyle. Co robię źle?


Użytkownik BuryZenek edytował ten post 30 lipiec 2014 - 19:20

  • 0

#26 kml700

kml700
  • Gaduła

  • 471 postów

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:23

W bios ustawiłeś uruchamianie z usb ? 


  • 0

#27 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:27

tak, tak ustawiłem.


Na moim pc to samo, mruga kursor tylko


  • 0

#28 bialyboski

bialyboski
  • Enemy Of God

  • 1376 postów
  • Miejscowość:Żary
  • 3DMark 06:666

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:30

http://forum.dobrepr...-kroku-t412151/

 

instrukcja


  • 0

#29 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:38

Juz tak miałem ustawione i nie odpala. Robię dokładnie jak w instrukcji i dalej to samo. Mruga tylko kursor a jak wyciągne pendrive to odpala się windows.


dodam, że przy instalacji windowsa komputer normalnie zabotował.


  • 0

#30 bialyboski

bialyboski
  • Enemy Of God

  • 1376 postów
  • Miejscowość:Żary
  • 3DMark 06:666

Napisano 30 lipiec 2014 - 19:43

zrób FAT


  • 0

#31 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 20:13

Dalej to samo, po zabotowaniu mruga kursor.


Do tego teraz podczas grania w fc3 (mialem duzo bledow przy instalacji) mruga dziwnie ekran, znaczy nie mruga az tak tylko widac delikatne linie poziome. Do tego po 5 minutach wyskoczył jakis artefakt (nie było wgl obrazu tylko jakies kreski )i reset kompa musiałem zrobić. 


  • 0

#32 bialyboski

bialyboski
  • Enemy Of God

  • 1376 postów
  • Miejscowość:Żary
  • 3DMark 06:666

Napisano 30 lipiec 2014 - 20:22

stery zainstaluj od poszczególnych producentów Twoich podzespołów, a nie łindołsowe


Użytkownik bialyboski edytował ten post 30 lipiec 2014 - 20:22

  • 0

#33 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 20:24

Wszystko zainstalowane ze strony asrock i amd.

Znaczy jedna rzecz jest i nie wiem co to.

PCi simple communication controller, ale zraz znajde


Użytkownik BuryZenek edytował ten post 30 lipiec 2014 - 20:24

  • 0

#34 bialyboski

bialyboski
  • Enemy Of God

  • 1376 postów
  • Miejscowość:Żary
  • 3DMark 06:666

Napisano 30 lipiec 2014 - 20:34

chipset, Intel Management Engine...

zainstaluj wszystkie stery, np. z płyty, którą dostałeś z płytą główną


  • 0

#35 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 20:46

Zainstalowałem i dalej to samo. 

nie mam juz sił dzis, a co jeszcze proponujesz?

Może poczekam az jutro, w piatek przyjdzie dysk i wtedy zainstaluje system na nowo i zobacze czy dalej się coś dzieje?


  • 0

#36 bialyboski

bialyboski
  • Enemy Of God

  • 1376 postów
  • Miejscowość:Żary
  • 3DMark 06:666

Napisano 30 lipiec 2014 - 20:58

ja na dzisiaj Ci duzo nie doradzę, musze trochę popracować, ale mam nockę, więc może później... szczerze mówiąc nic mi już do głowy nie przychodzi oprócz tego dysku, ramu (o którym pisałeś wcześniej) i sterowników...


  • 0

#37 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 21:00

No stery wszytkie zainstalowane. W piątek mam nadzieję,m że dysk bedzie, wtedy zrobię formata, wszystko zainstaluje i zobaczymy co z tego bedzie.

Jest mozliwe ze windows źle się nagrał ?

Mam oryginalny win 8.1 pro. Kopiowałem pliki z płyty na usb i się wszystko włączyło i zainstalowało.


  • 0

#38 bialyboski

bialyboski
  • Enemy Of God

  • 1376 postów
  • Miejscowość:Żary
  • 3DMark 06:666

Napisano 30 lipiec 2014 - 21:37

nie kopiuj, obraz bootowalny zrob
  • 0

#39 BuryZenek

BuryZenek
  • Autor tematu
  • Maniak

  • 2436 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 30 lipiec 2014 - 21:46

ok, to sciagneęjutro czystego windowsa ze strony ms i nagram jako botowalne usb.

Dzięki, jak coś w piątek dam znać jak będę miał dysk.

 

dobranoc.


  • 0

#40 bialyboski

bialyboski
  • Enemy Of God

  • 1376 postów
  • Miejscowość:Żary
  • 3DMark 06:666

Napisano 30 lipiec 2014 - 21:48

i Tobie :)

Użytkownik bialyboski edytował ten post 30 lipiec 2014 - 21:48

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych