Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

Retro wspomnienia, retro problemy, retro dziś.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
397 odpowiedzi w tym temacie

#81 bchrubas

bchrubas
  • Pasjonat

  • 774 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • 3DMark 06:4229

Napisano 23 listopad 2010 - 11:48

Po pierwsze wtedy będzie już Crysis 4

No gdzieś chyba jest granica przy której nie będzie już widać różnicy (zakładam osiągnięcie fotorealizmu)

a po drugie możliwe, że TES stanie się liniową grą akcji (Gothic już się nam zeszmacił, Dragon Age 2 zapowiada to samo) Gra ma na siebie zarobić, więc czym drożej kosztuje jej stworzenie tym do większego grona odbiorców musi trafić.

Nie strasz mnie :)
Niestety tego trendu się nie uniknie. Komputery już parę(naście?) lat temu przestały być czymś wyjątkowym. Konsole mocą obliczeniową tez je gonią. To powoduje że technologia schodzi "pod strzechy" i chcąc nie chcąc musi się zrobić intelektualnie byle jaka i "dla wszystkich". Ratunkiem są tutaj wszystkie gatunki multiplayerów bo zwykle nawet kiepska gra zyskuje na możliwości 'skopania tyłka" koledze :)
Oczywiście jakieś perełki zawsze będą ale czasy gdy grało się w "River Raid" całymi miesiącami już minęły.
  • 0

#82 CougarV6

CougarV6
  • Nerd

  • 1420 postów
  • Miejscowość:Szczecin
  • 3DMark 06:0

Napisano 23 listopad 2010 - 12:17

czasy gdy grało się w "River Raid" całymi miesiącami już minęły.


Ja protestuję !!! :) :) :)
  • 0
PhenomII 720@3,4(quad)|4GB Geil 800|R 6950@900/5200|OCZ 32Gb/ F3EG 1,5TB |BeQuiet! 550DarkPower.

#83 worm

worm
  • π

  • 11090 postów

Napisano 23 listopad 2010 - 12:24

Ja też :) dlatego staram się wyszukiwać jakieś sensowniejsze produkcje.
  • 0

Moderator / Ekspert działów: Kącik retro komputerów / Pełne zestawienie Ekspertów


#84 DANNY_79

DANNY_79
  • Autor tematu

Napisano 24 listopad 2010 - 00:14

... czasy gdy grało się w "River Raid" całymi miesiącami już minęły.


To cios prosto w serce ^^

Przyznam, że usłyszawszy o RR aż sobie w nią zagrałem na małym atari.
Mimo upływu lat (i moich i od premiery RR) bawiłem się doskonale.
  • 0

#85 bchrubas

bchrubas
  • Pasjonat

  • 774 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • 3DMark 06:4229

Napisano 24 listopad 2010 - 09:35

Przepraszam wszystkich za tak brutalny cios ^^

Na szczęście zawsze można odkurzyć stare tytuły.
BTW: ktoś próbował grać w ulepszoną wersje Frontier Elite? Przeglądałem sobie na tej stronie ale nie miałem czasu sprawdzić jak to się sprawuje.
  • 0

#86 CougarV6

CougarV6
  • Nerd

  • 1420 postów
  • Miejscowość:Szczecin
  • 3DMark 06:0

Napisano 27 listopad 2010 - 19:21

Któż się nie zagrywał?

Wersja amiga (moja pierwsza i najulubieńsza)



Wersja PC (też skończyłem, nieznacznie lepsza grafika, ale dużo lepsze intro i udźwiękowienie. do tego więcej modeli postaci i aut)


I na koniec mały spuprise


Potem Syndicate Wars (grałem zarówno na PC jak i na PSX) niezła gra, ale tylko dla maniaków.
No i do dziś nawinie czekam na jakiś remake :(
  • 0
PhenomII 720@3,4(quad)|4GB Geil 800|R 6950@900/5200|OCZ 32Gb/ F3EG 1,5TB |BeQuiet! 550DarkPower.

#87 worm

worm
  • π

  • 11090 postów

Napisano 28 listopad 2010 - 10:39

Jakoś nie miałem okazji aby w to zagrać, tylko gdzieś obok się przewinęło.
  • 0

Moderator / Ekspert działów: Kącik retro komputerów / Pełne zestawienie Ekspertów


#88 CougarV6

CougarV6
  • Nerd

  • 1420 postów
  • Miejscowość:Szczecin
  • 3DMark 06:0

Napisano 28 listopad 2010 - 10:42

Jakoś nie miałem okazji aby w to zagrać, tylko gdzieś obok się przewinęło.

:o :P :sciana: Stary zamurowało mnie... To najbardziej klimatyczna gra osadzona w blade runnerowych klimatach! Marsz do DOS-BOX'a
  • 0
PhenomII 720@3,4(quad)|4GB Geil 800|R 6950@900/5200|OCZ 32Gb/ F3EG 1,5TB |BeQuiet! 550DarkPower.

#89 worm

worm
  • π

  • 11090 postów

Napisano 28 listopad 2010 - 17:25

:oops: postaram się nadrobić zaległości.
  • 0

Moderator / Ekspert działów: Kącik retro komputerów / Pełne zestawienie Ekspertów


#90 CougarV6

CougarV6
  • Nerd

  • 1420 postów
  • Miejscowość:Szczecin
  • 3DMark 06:0

Napisano 07 grudzień 2010 - 00:40


  • 0
PhenomII 720@3,4(quad)|4GB Geil 800|R 6950@900/5200|OCZ 32Gb/ F3EG 1,5TB |BeQuiet! 550DarkPower.

#91 worm

worm
  • π

  • 11090 postów

Napisano 07 grudzień 2010 - 07:29

Oglądałem oglądałem :)
gierka się ładnie przycina i jeszcze te megapixele :cry: hehe
  • 0

Moderator / Ekspert działów: Kącik retro komputerów / Pełne zestawienie Ekspertów


#92 DANNY_79

DANNY_79
  • Autor tematu

Napisano 16 grudzień 2010 - 00:59

Tak, gdyby nie Ty Łukaszu, to nie przypomniałbym sobie, że takowy program istniał -- ehh skleroza.

Pamiętacie post o grze The Goonies? Zobaczcie tę konwersję :o

http://thegoonies.zxq.net/

bezpośredni link do dema: http://home.euphonyn...e/GooniesRM.rar
  • 0

#93 DANNY_79

DANNY_79
  • Autor tematu

Napisano 20 grudzień 2010 - 22:33



Ten człowiek w pierwszych sekundach to Marek Sell ??
  • 0

#94 worm

worm
  • π

  • 11090 postów

Napisano 20 grudzień 2010 - 22:54

Tak to ś.p. Marek Sell , twórca słynnego antywirusa mks_vir.
haha te teksty : „to jest cel ? ...nie wiem co to jest."
  • 0

Moderator / Ekspert działów: Kącik retro komputerów / Pełne zestawienie Ekspertów


#95 DANNY_79

DANNY_79
  • Autor tematu

Napisano 23 grudzień 2010 - 23:38

Wszyscy fani c64 zapewne wstaną teraz z krzeseł:

"Łezka w oku może się zakręcić, kiedy w niedalekiej przyszłości spojrzymy na Commodore 64 na sklepowych półkach... To nie news sprzed lat, ale fakt, który zrealizuje się najprawdopodobniej jeszcze w pierwszym kwartale przyszłego roku. Firma Commodore USA postanowiła zrobić nostalgiczny powrót do przeszłości i wypuści komputer zintegrowany z klawiaturą, bazujący na platformie ION 2, do złudzenia przypominający ukochane niegdyś C64. Sercem tego urządzenia jest dwurdzeniowy procesor Atom D525 (1.8 GHz), współpracujący z układem graficznym ION 2, 2/4GB pamięci RAM, dyskiem twardym do 1TB pojemności i napędem DVD lub opcjonalnie Blu-ray. Nowe Commodore 64 otrzyma również łączność 802/11n WiFi, czytnik kart 6-in-1, komplet wyjść D-Sub, DVI oraz HDMI, Workbench 5 OS i emulator gier z C64. Ceny jeszcze nie podano."


News pochodzi z serwisu IN4.pl
  • 0

#96 CougarV6

CougarV6
  • Nerd

  • 1420 postów
  • Miejscowość:Szczecin
  • 3DMark 06:0

Napisano 23 grudzień 2010 - 23:57

Ciekawy jestem tego workbencha. Bo posiadanie słabego peceta w obudowie C64 średnio mnie kręci. Dlatego jeżeli miałbym na tym odpalać WinXp to podziękuje :D
  • 0
PhenomII 720@3,4(quad)|4GB Geil 800|R 6950@900/5200|OCZ 32Gb/ F3EG 1,5TB |BeQuiet! 550DarkPower.

#97 worm

worm
  • π

  • 11090 postów

Napisano 24 grudzień 2010 - 00:05

Niestety to po prostu wnętrze z netbooka w obudowie c64. Nic ponadto. :\
  • 0

Moderator / Ekspert działów: Kącik retro komputerów / Pełne zestawienie Ekspertów


#98 DANNY_79

DANNY_79
  • Autor tematu

Napisano 24 grudzień 2010 - 00:05

Dokładnie, Xp w tym pasuje jak kij do ... (wiadomo czego).
  • 0

#99 worm

worm
  • π

  • 11090 postów

Napisano 29 grudzień 2010 - 00:29

Delikatnie odbiegając od tematu jako ciekawostkę, przerobiony C64 :)

klik!
  • 0

Moderator / Ekspert działów: Kącik retro komputerów / Pełne zestawienie Ekspertów


#100 DANNY_79

DANNY_79
  • Autor tematu

Napisano 29 grudzień 2010 - 00:44

Super - retro C64. Do dębowych mebli z okresu międzywojennego i wcześniej jak ulał :)
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych